Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Polska społeczność o zarabianiu przez internet, pracy w domu i dodatkowej pracy online
Zobacz dzisiejsze dyskusje →
Mega pozytywnie czyta się twój post. Życzę wytrwałości w pracy, wszystko przynosi efekty a porażki tez są potrzebne, zostawiają dla nas zawsze jakaś lekcje. Powodzenia!
Siema w nowym roku! Dzięki za wszystkie głosy w roku 2018. Nie spodziewałem się szczerze mówiąc
STRONA X - pozycje
Strona Y - pozycje
Obydwie strony już gotowe i przyjazne dla użytkowników. Wreszcie
Te dwie strony dostaną na przełomie stycznia-lutego kopa. Pamiętajcie moje słowa ! hardseowork mode on
Miłego dnia!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-01-2019 17:22 przez mahuzz.)
Podejrzewam, że w ciągu najbliższych miesięcy zarobek ze strony będzie w pełni pasywny.
Co najlepsze - keyword ma 4-cyfrową liczbę wyszukiwań miesięcznie
Strona X - dodałem trochę keywordów, myślę, że sporo znaczących
Tutaj też myślę że strona będzie za niedługo zbierać ruch. W obydwóch przypadkach jest konkurencja, ale czy to mnie powstrzyma? Nigdy
Ciężki tydzień, aktualizacja być może dopiero w weekend
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-01-2019 23:36 przez mahuzz.)
Widać jednak, że masz odpowiednią taktykę, która zdaję egzamin. Udowadniasz, że SEO to potęga i warto tą drogą podążać Ciekaw jestem w jakich kategoriach się obracasz ale wiadomo to Twój projekt i Twój sekret co szanuję. Tak czy inaczej czekam na kolejne aktualizację
Na jakich programach obecnie zarabiasz ? Cały czas jest to SMS ??
(10-01-2019 12:36)EfectiveWork napisał(a): Widać jednak, że masz odpowiednią taktykę, która zdaję egzamin. Udowadniasz, że SEO to potęga i warto tą drogą podążać Ciekaw jestem w jakich kategoriach się obracasz ale wiadomo to Twój projekt i Twój sekret co szanuję. Tak czy inaczej czekam na kolejne aktualizację
Na jakich programach obecnie zarabiasz ? Cały czas jest to SMS ??
Zgodzę się w 100% - SEO to potęga.
Co do kategorii - dobrze myślisz - nie mogę zdradzić
Co do SMS - Już dobre pół roku, jak nie więcej nie działam w branży
Fajnie że wpadłeś!
Ostatnio pisałem o pewnej frazie w TOP10. Niedługo po napisaniu posta wpadła pierwsza sprzedaż!
Z czystej ciekawości podesłałem te dwie strony do agencji pozycjonerskich (nie znam się zbytnio, dlatego wybierałem po ich SERPach - w końcu.. kto lepiej pozycjonuje ten jest wyżej, nie? )
Jedna strona (Strona Y): potrzebne dużo kasy.
Druga strona (Strona X): nie podejmiemy się. Za duża konkurencyjność.
Swoją drogą.. dosyć często badam swój profil linków i konkurencji w ahrefsie, i codziennie dochodzę do wniosku, że konkurencja to tylko złudzenie
Fakt, że strony skierowane na cały świat & głównie USA mają to robione lepiej, ale i tak osobiście uważam, że szału nie ma. A w innych krajach, lokalnie? Jakaś masakra
Jak tak na to patrzę to się czasami zastanawiam czy warto tak szaleć i linkować, czy zostawić to i patrzeć jak SERPy same skaczą
Pozycje:
STRONA X
STRONA Y
Cieszy mnie to, że jest zielono. Będzie jeszcze dużo lepiej
Intensywny tydzień, a o dzisiejszym dniu już nie mówię Miłego weekendu mordeczki!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-01-2019 19:11 przez mahuzz.)
Ale ten czas zapierdziela.
Te projekty już trochę żyją. Strona X od września, Strona Y od października bodajże.
Na początku je zostawiłem. Strona X wyglądała strasznie syfiasto, byle jak, ogólnie okropnie. Uznałem że zajmę się tym jak zacznie się pozycjonować
Strona Y była zrobiona od początku na tip top, teksty również pisane zaraz od początku istnienia. W końcu im szybciej gugiel złapie tym lepiej
Ten tydzień to był istny taniec pozycji Raz fraza ucieka, raz się pojawia, spada, leci w górę, i tak dalej...
Nie ukrywam, że ciągle linkując można w pewnym momencie zwariować albo poczuć wypalenie W Styczniu jeśli chodzi o SEO zrobiłem najwięcej w moim życiu. Prawdopodobnie skończę za około tydzień.
W lutym przewiduję mniej pracy stricte 'offsite'. Zanim wszystko się poindeksuje minie sporo czasu.
W związku z owym wypaleniem, przemyślałem kolejne projekty. Prawdopodobnie również będą na inne kraje... ale nie rozpoczynam nic. Patrząc na to, ile zrobiłem w ostatnie miesiące 2018, zanim to wszystko powybijam miną kolejne miesiące Ile trwa pozycjonowanie?
Tak jak pisałem, strona X jest z września, strona Y z października.
Strona X większa konkurencja. Po 4 miesiącach zaczyna się jakiś bardzo mały ruch.
Strona Y mniejsza konkurencja. Po 3 miesiącach mogę stwierdzić, że w najbliższym czasie wbijam do topki.
Czy SEO to długotrwały proces?
Nie tyle długotrwały co ciągły. Jeśli mówimy o prostych, polskich, nawet long tailowych frazach, z małą konkurencją lub bez konkurencji - prościzna, założcie stronę na WP, pomóżcie sobie SEO by Yoast, czekajcie. W ciągu dnia da się zrobić nawet kilka takich stron (oczywiście jeśli komuś się to nie nudzi - a proces dosyć żmudny).
Żeby strony się zaindeksowały wystarczy czekać, można podlinkować, dodać do GSC.
Wszystko!
Wiem że prosto tylko pisać, znajdą się pewnie osoby które powiedzą 'jak taki mądry jesteś i takie to proste to zrób i pokaż'
Znalazłem ostatnio bloga którego tworzyłem pod OGAds, bodajże w lutym. Teraz lata gdzieś po topach w mniej konkurencyjnych frazach. Wygląda OKROPNIE
Ale tekst jest? jest!
120 stron dziennika!
Miłej soboty mordeczki
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-01-2019 12:10 przez mahuzz.)
Nie ukrywam, że coraz bardziej mnie inspirujesz do działań stricte SEO. Ogranicza mnie jedynie czas(praca etatowa), ale może warto będzie w to bardziej się zagłębić. No cóż czas to wszystko dokładnie przemyśleć. Czekam oczywiście na kolejne wpisy !