Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Polska społeczność o zarabianiu przez internet, pracy w domu i dodatkowej pracy online Zobacz dzisiejsze dyskusje →
Wątek zamknięty 
Pisanie tekstów - prosty i skuteczny zarobek dla każdego » sposób, dzięki któremu niemal każdy zarobi pieniążki

Autor Wiadomość
RE: Pisanie tekstów - prosty i skuteczny zarobek dla każdego
Sprawdź:
Mam pytanie odnośnie co do rozliczania. Czy muszę jakoś dodatkowo sama się rozliczać, czy wypłacam pieniądze i koniec? Smile
Ostatnio testuję textbookers i mam kilka pytań do znawców tego serwisu:
1 - czy jeśli otrzyma się 10 pkt karnych konto na stałe jest zablokowane czy na jakiś okres?
2 - czy ktoś z Was otrzymuje wypłaty z tego serwisu?
3 - ile udaje się Wam zarobić i ile czasu poświęcacie?
4 - co robicie w przypadku gdy jest "opis do katalogów" podane frazy jakie mają się znaleźć, a nie ma strony www - improwizujecie? Pytam, bo za taki tekst dostałem punkty karne - pisałem tekst, w którym frazy się znalazły, ale nie było www podanej i pisałem bardzo ogólnikowo.
5 - czy punkty karne są kasowane, jeśli tak, to po jakim czasie?
Dzięki za odpowiedź
Dzięki za pomocny poradnik!
Zarejestrowałam się w sumie tylko po to, żeby poćwiczyć pisanie. Powiedzmy, że zarobkowo chciałabym się z tym związać, więc wydaje mi się, że akurat tą stronę można potraktować jako świetny trening [chociażby dlatego, że ktoś będzie oceniał teksty]. Jak zaakceptują i naklepię trochę tekstów to napiszę więcej.

Mam tylko jedno pytanie dotyczące rozliczania i bynajmniej nie będzie to pytanie numer pierdyliard dlaczego rozliczane jest tak, a nie inaczej lub co oznacza rozliczanie z każdej złotówki. Bardziej chodzi mi o to, że powiedzmy, że zarobiłam te 150 zł. Dokonuję wypłaty, oni rozliczają mnie z US i tu moje pytanie: w jaki sposób mam to później uwzględnić w rocznym rozliczeniu? Dostanę od nich coś na kształt pitu, czy co? Jestem kompletnie zielona w tych sprawach i nie mam zielonego pojęcia jak wykazać dochód, który nie jest wynikiem normalnej umowy o pracę na etacie.
Dostaniesz od nich mailem PIT-a 11 (o ile dobrze pamiętam) i później to co tam będziesz miała napisane wpisujesz w PICie 36 (o ile dobrze pamiętam Big Grin) w miejscu o dochodach z praw autorskich. O ile dobrze pamiętam tam w tym mailu z PITem będziesz miała wszystko napisane. Ja wtedy jeszcze nic nie wypłacałem więc mnie nie dotyczyło. W każdym razie dostaniesz od nich to wszystko w mailu Wink oni od każdej wypłaty pobierają podatek dochodowy.
Glosy: dyzia (+1)
O właśnie o tego typu info mi chodziło, czy dostanę od nich jakiś konkretny pit, czy na jakiej podstawie mam podać ten dochód do skarbówki przy rozliczeniu Smile Bardzo Ci dziękuję!
piszecie tam teksty? ile czasu wam zajmuje zarobienie jakiejś normalnej kwoty?
Ja w przeciągu dwóch dni poświęciłam na pisanie łącznie może z 10 - 15 minut, bo mi w pracy nie dają żyć i mam trochę ponad 7 zł.
Pytanie ile masz czasu i czy potrafisz normalnie pisać, tak jak na copywritera przystało. No i co dla Ciebie jest normalną kwotą.

Póki co serwis naprawdę na plus.
Zależy od zleceń i od twojego dnia. Czasami wejdą takie zlecenia, że w godzinę zarobisz 40 zł, czasem męczysz się, masz to w dupie i ci się nie chce i w godzinę zarobisz kilka zł. Najgorsze są pierwsze kroki, bo musisz przebić się przez precle i opisy do katalogów, za które dostajesz ochłapy. Później gdy pojawiają ci się propozycje zleceń (zaplecza, teksty tematyczne) to idzie dużo lepiej. Wszystko zależy od tego ile i jak piszesz Smile
Dokładnie. Kwestia tego ile jesteś w stanie poświęcić czasu dziennie na pisanie, a także jakiej jakości teksty piszesz, bo tak jak obserwuję moje pierwsze kroki w serwisie to mam wrażenie, że lepiej stawiać na jakość tekstów niż na ich ilość.
Od ilu napisanych tekstów pojawiają się nowe teksty do pisania? Ocenę mam wysoką, a jednak nadal odblokowane tylko precle i opisy do katalogów.
Wątek zamknięty