(20-02-2015 07:15)Meloman napisał(a): (20-02-2015 00:22)patryk006 napisał(a): co ? dobra serio .. jak dla mnie Jo dał już du** ... maj czerwiec swap ? może co 2 mc robimy swap ... 
Radzę ruszyć mózgiem zanim się udostępni taki post.
W końcu jak można napisać taką głupotę? W innych programach zamiast SWAP jest zwinięcie programu, skoro Cię tak denerwuje swap co ~~ pół roku, to idź zainwestuj w inny program, który zamiast SWAPU się po prostu zwinie 
Oh czyżbyś właśnie porównywał wielki i zarabiający na siebie program do innych piramid ? To że część tutaj zarobiła na swapie nie znaczy że wszyscy (mówię ogólnie, bo ja tam byłem zadowolony z pierwszego). Ale to prowadzi do czego innego ... ja już nie liczyłbym wtedy na spektakularne wzrosty i zarobki na akcjach.
Ceny akcji już nie będą tak latać, chyba że Jo będzie co swap pompował tysiące $$ aby podnieść cenę akcji. Ale jak dla mnie skończy się to tym że większość na tym straci, a Jo sobie podliczy ile zarobił na swapie kradnąc ludziom bapy.
Skoro tak przedstawiasz sprawę to zróbmy swap co tydzień, przecież ile piramid znika po paru dniach, możesz iść inwestować w takie programy jak ci nie pasuje swap co tydzień.
Przedstawię jeszcze jedną rzecz, co będzie jeżeli mamy widmo swapów co 6 miesięcy, weźmy sobie ostatnie naliczenie, a powiedzmy grupa 7, bo ktoś kto chce dopiero wchodzić chciałby być w takiej:
360k to 720k …........ 0.107 …........ 3580.956 …........ 2674 …........ 1.3392 …........ 0.1
Aby wejść do tej grupy powiedzmy musi wpłacić z 125$ (teoria 387.5k bap - praktyka trochę opłat, więc powiedzmy będzie w tej grupie 7), do swapu z plotek (nie widziałem w postach Jo o swapie, ale ostatnio ich też nie przeglądam na bieżąco) powiedzmy 3-4 mc, do tego czasu siedząc w swojej grupie z takimi naliczeniami zarobi ~ 120 - 150$ , na czysto wyjdzie mu z 30% tego, no bo resztę musi reinwestować aby się utrzymać - Czyli z 36 - 45$ wypłaci i zastanie go SWAP, i co ... albo akcje zamraża i znowu wpłaca 125$, albo sprzedaje je za jakiś mały % wartości którą miały (nie pamiętam z jakiego pułapu startowaliśmy już ale to było 4-5 krotnie niższe niż wartość bap).
Czy z perspektywy nowego usera, najlepiej mu czekać do swapu i dopiero zainwestować. Ale jeżeli takie naliczenia są naszą "stabilnością" to liczmy pół roku (około 180 dni) - grupa 7 - 240$ *0.3 -> około 70$ na czysto ... user który nie będzie kombinował na akcjach po swapie straci ... tylko i wyłącznie straci nawet wchodząc po swapie, ze średnimi naliczeniami jak ostatnio nie ma szans wypłacić chociaż wkładu przed kolejnym swapem i nie liczyłbym tu na szaleństwa jak po styczniowym swapie, to nie będzie nawet połowa już tego co było, okej będzie łatwo w pierwszym tygodniu zarobić sporo o ile będzie podobnie z naliczeniami zaraz po, ale mówię, nie liczyłbym nawet na połowę styczniowych naliczeń po drugim swapie.