Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Polska społeczność o zarabianiu przez internet, pracy w domu i dodatkowej pracy online Zobacz dzisiejsze dyskusje →
Wątek zamknięty 
Import z Chin - sprzedaż na allegro » sprzedaż, reklama, nisze itp

Autor Wiadomość
RE: Import z Chin - sprzedaż na allegro
Sprawdź:
Nie rozumiem czemu niektórzy piszą że jest utrudniony kontakt z zuhsm Smile Jak dla mnie bardzo treściwy i konkretny człowiek, szybko można się dogadać.

Twardy.. działa to na zasadzie takiej.. Jeżeli przesyłka nie byłaby darmowa to aukcja kosztowałaby 15 zł + 5 zł przesyłka.. Jeżeli natomiast przesyłka jest darmowa aukcja będzie kosztować 20 zł ( w zasadzie nic się nie traci ) lecz allegro będzie pobierać prowizje z 20 zł a nie z 15 , tak więc tracimy jedynie w taki sposób
Wiem, ale to kilka groszy, do tego biorac pod uwage, ze znajduje ludzi ktorzy kupuja to po 20zl, gdzie na allegro masz kilka zl taniej nawet z przysylka Smile
Zasadniczo masz rację to mogą być kilka groszy, ale jeżeli np sprzedaję się około 1000 sztuk to jednak te groszy zamieniają się w całkiem konkretną kasę.
I to często jest największa zagadka Allegro, ale to są już kwestie psychologiczne. Ludzie często masowo rzucają się na cokolwiek darmowego albo na promocję - często sztuczne.
Pomyśl a nie klepiesz... pytam ponieważ od przesylki allegro nie potrąca prowizji , a od ceny produktu tak

(14-12-2015 11:26)twardy napisał(a):  Bo wysylke ma wliczona juz w cene przedmiotu? Tak trudno sie domyslic albo spojrzec w inne aukcje tego samego przedmiotu?

1

fato, dumny członek http://zarabiam.com od Jun 2012.
(14-12-2015 15:51)fato napisał(a):  Pomyśl a nie klepiesz... pytam ponieważ od przesylki allegro nie potrąca prowizji , a od ceny produktu tak

(14-12-2015 11:26)twardy napisał(a):  Bo wysylke ma wliczona juz w cene przedmiotu? Tak trudno sie domyslic albo spojrzec w inne aukcje tego samego przedmiotu?

1

Już sam zuhsm odpowiedział, lepiej to po prostu wygląda i to przyciąga osoby kupujące, zazwyczaj wysyłkę i tak się wlicza w cały koszt danego towaru, jednak nie można mieć wszystkiego więc na czymś trzeba stracić.. akurat tutaj na prowizji
tak powieliłam odpowiedź
czesto jest tak , że szukajać czegoś na allegro wpisujemy i sortujemy wg ceny z wysylką i to że ktoś ma gratis wysyłkę nie zawsze skutkuje, tutaj to zagrywka marketingowa zwłaszcza że jest puszczona reklama

fato, dumny członek http://zarabiam.com od Jun 2012.
Totalnie nie rozumiem chwalenia się swoimi niszami i zyskami z nich, przecież pozbawiasz w ten sposób się zarobku i swoich własnych pieniędzy, tworząc mniejszą lub większą konkurencje.
Nie traktuj tego jako atak, ale nie rozumiem tego... fenomenu pozbawiania się pieniędzy.
Glosy: BabciaSamoZlo (+1)
Moze jest na tyle sprytny ze daje plebsowi to co juz sprzedal a sam sprzedaje inne rzeczy Big Grin Next level
Glosy: chacku (+1)
Rzeczywiście dzielę się tym co już sprzedałem, aczkolwiek nie traktuję nikogo jako plebs.

Jest to forum o zarabianiu w sieci, chciałbym wnieść coś od siebie. Rynek jest tak ogromny że na pewno nie stracę podając te informacje. Dzięki temu chwytam ciekawe kontakty, czyli to co w handlu najważniejsze. Nie mam też środków aby zamówić wszystko co chcę od Chińczyków, więc chętnie się dzielę.

Prosiłbym nie kłócić się w moim dzienniku Big Grin

Importuję -> Sprzedaję -> Zarabiam. Dziennik pracy - http://importzchin24.pl/ -> [email protected] -> https://facebook.com/importzchin24/ Zostaw swojego kciuka
Glosy: barto (+1), Krissu (+1), bartheez (+1), banipunz (+1), patryk0407 (+1), WazzaP (+1), avrice (+1), chacku (+1), ScroX (+1), prololex (+1), Athemis (+1)
(14-12-2015 18:04)zuhsm.pl napisał(a):  Rzeczywiście dzielę się tym co już sprzedałem, aczkolwiek nie traktuję nikogo jako plebs.

Jest to forum o zarabianiu w sieci, chciałbym wnieść coś od siebie. Rynek jest tak ogromny że na pewno nie stracę podając te informacje. Dzięki temu chwytam ciekawe kontakty, czyli to co w handlu najważniejsze. Nie mam też środków aby zamówić wszystko co chcę od Chińczyków, więc chętnie się dzielę.

Prosiłbym nie kłócić się w moim dzienniku Big Grin

Brawo ty!
Wątek zamknięty