(18-03-2015 15:25)Izythor napisał(a): Pojawiły się 3 aukcje, o wartościach 1$, 3$ i 10$. Niestety nie mogę licytować bo mój depozyt nie wpłynął na konto i wisi w supporcie. Pozdrawiam
Tylko teraz pytanie jak dokładnie one wyglądają bo coś słabo jest to opisane.
Powiedzmy posiadam 100 bidów wartych 1$ i licytuję za 1 bid czyli podnoszę pewnie cenę o 1 cent ale jak wygram aukcję to muszę dodatkowo zapłacić ostateczną cenę? To byłoby bez sensu więc jedyny jaki widzę że wygrywa ten który ostatni podbije cenę wtedy opłaca się podbijać np. nawet 90 razy żeby wygrać aukcję za 1$ pod warunkiem, że ją wygrasz.
I jak rozumiem dostaję paczkę reklamową wartą 1$, dostaję 1$ na reklamę czy jakąś inną reklamę o rzekomej wartości 1$? Czy w ogóle 1$ do balance?
Trochę to mało czytelne dla mnie ale szukam jakiegoś logicznego rozwiązania przy którym zarobi i strona i będzie się opłacało podbijać cenę powyżej wartości.
Chyba, że oprócz bidów ktoś musi zapłacić ostateczną cenę wtedy żeby się opłacało nam i żeby zarobiło
LucreLab cena musi wynieść więcej niż 50% wartości.
Czyli wartość aukcji 1$ ostateczna cena to 55 centów czyli użytkownicy łącznie wydali 55 bidów + zwycięzca płaci 55 centów.
Chciałbym poznać dokładne zasady tych aukcji.