Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
mandat za nieskasowany bilet PKS, odwołanie - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-195)
+--- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-228)
+--- Wątek: mandat za nieskasowany bilet PKS, odwołanie (/Temat-mandat-za-nieskasowany-bilet-PKS-odwolanie-98607)

mandat za nieskasowany bilet PKS, odwołanie - cokieee - 27-09-2014 13:01

Elo, w czwartek dostałem mandat w wysokości 150+1,45(za bilet) pokerface za nieskasowanie biletu który miałem. Podchodząc do kasownika nie mogłem skasować biletu mimo ok.10 prób więc pomyślałem sobie, że i tak nie będą sprawdzać bo nigdy jeszcze nie byłem w takiej sytuacji. Facetka kontrolerka też nie mogła skasować, udało jej się też po 10 razach i tutaj pojawia się pytanie.
Czy jest szansa na anulowanie kary? mam 18lat, nie pracuję, ucze się, wychowuje mnie tylko matka więc jestem półsierotą nasze dochody nie są wysokie bo owa mama nie pracuję.

RE: mandat za nieskasowany bilet PKS, odwołanie - szykiryki - 27-09-2014 13:32

Szansa jest zawsze Smile. Nic nie tracisz pisząc odwołanie i dokładnie opisując sytuację. Chociaz tutaj pewnie będzie kluczowe to co powie sama kontrolerka... jak potwierdzi problemy z kasownikiem to jest duże prawdopodobienstwo, że anulują mandat.

RE: mandat za nieskasowany bilet PKS, odwołanie - xjointmanx - 27-09-2014 13:46

Tak własnie idź do siedziby PKSu podobną sytuacje miałem i bez żadnych problemów mi anulowali bo dość dużo ludzi na tej trasie miało problem ze skasowaniem biletu i dostawali mandaty a problem tkwił z czytnikiem a nie moją kartą Smile

RE: mandat za nieskasowany bilet PKS, odwołanie - cokieee - 27-09-2014 13:49

o to fajnie ;D a to trzeba iść do ich siedziby czy można wysłać list? bo dostałem ten mandat w innym mieście.

RE: mandat za nieskasowany bilet PKS, odwołanie - rozekrr - 27-09-2014 13:52

Możesz wysłać list bez problemu (najlepiej priorytetowy polecony)... Smile

RE: mandat za nieskasowany bilet PKS, odwołanie - marcel_kk - 27-09-2014 15:59

Na pewno warto się pofatygować jak najszybciej do siedziby firmy
i napisać odwołanie szczegółowo opisując zaistniałą sytuacje,
łącznie z numerem służbowym kontrolera.
Z listami jak to bywa to każdy wie, osobie odpowiedzialnej łatwiej napisać:
"Nie ma podstaw do umorzenia mandatu kredytowego" niż go anulować.
Pozostaje jeszcze jedna kwestia: jak koszt dojazdu i powrotu do tego miasta
przekracza 150 zł to niestety pozostaje droga listowna i duże prawdopodobieństwo
małej skuteczności tej mozliwości.

RE: mandat za nieskasowany bilet PKS, odwołanie - cokieee - 27-09-2014 18:32

Nie koszt przejazdu to 14zł w obydwie strony Smile masz chyba rację. Więc muszę napisać coś w formie listu, uzasadnić i dostarczyć go do firmy?

RE: mandat za nieskasowany bilet PKS, odwołanie - piotrek0007qq - 27-09-2014 19:01

(27-09-2014 18:32)cokieee napisał(a):  Nie koszt przejazdu to 14zł w obydwie strony Smile masz chyba rację. Więc muszę napisać coś w formie listu, uzasadnić i dostarczyć go do firmy?

Dokładnie napisz list że był problem ze sprzętem dnia tego i tego i wynikiem tego błędu był mandat od kanara imie takie najlepiej to idź jeszcze do kierowcy poproś go o jego dane bo jechał na tej trasie jak będzie człowiekiem to wstawi się za ciebie i pod tą prośba niech da podpis znajomy tak zrobił i anulowali mu mandat