![]() |
mandat za nieskasowany bilet PKS, odwołanie - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-195) +--- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-228) +--- Wątek: mandat za nieskasowany bilet PKS, odwołanie (/Temat-mandat-za-nieskasowany-bilet-PKS-odwolanie-98607) |
mandat za nieskasowany bilet PKS, odwołanie - cokieee - 27-09-2014 13:01 Elo, w czwartek dostałem mandat w wysokości 150+1,45(za bilet) ![]() Czy jest szansa na anulowanie kary? mam 18lat, nie pracuję, ucze się, wychowuje mnie tylko matka więc jestem półsierotą nasze dochody nie są wysokie bo owa mama nie pracuję. RE: mandat za nieskasowany bilet PKS, odwołanie - szykiryki - 27-09-2014 13:32 Szansa jest zawsze ![]() RE: mandat za nieskasowany bilet PKS, odwołanie - xjointmanx - 27-09-2014 13:46 Tak własnie idź do siedziby PKSu podobną sytuacje miałem i bez żadnych problemów mi anulowali bo dość dużo ludzi na tej trasie miało problem ze skasowaniem biletu i dostawali mandaty a problem tkwił z czytnikiem a nie moją kartą ![]() RE: mandat za nieskasowany bilet PKS, odwołanie - cokieee - 27-09-2014 13:49 o to fajnie ;D a to trzeba iść do ich siedziby czy można wysłać list? bo dostałem ten mandat w innym mieście. RE: mandat za nieskasowany bilet PKS, odwołanie - rozekrr - 27-09-2014 13:52 Możesz wysłać list bez problemu (najlepiej priorytetowy polecony)... ![]() RE: mandat za nieskasowany bilet PKS, odwołanie - marcel_kk - 27-09-2014 15:59 Na pewno warto się pofatygować jak najszybciej do siedziby firmy i napisać odwołanie szczegółowo opisując zaistniałą sytuacje, łącznie z numerem służbowym kontrolera. Z listami jak to bywa to każdy wie, osobie odpowiedzialnej łatwiej napisać: "Nie ma podstaw do umorzenia mandatu kredytowego" niż go anulować. Pozostaje jeszcze jedna kwestia: jak koszt dojazdu i powrotu do tego miasta przekracza 150 zł to niestety pozostaje droga listowna i duże prawdopodobieństwo małej skuteczności tej mozliwości. RE: mandat za nieskasowany bilet PKS, odwołanie - cokieee - 27-09-2014 18:32 Nie koszt przejazdu to 14zł w obydwie strony ![]() RE: mandat za nieskasowany bilet PKS, odwołanie - piotrek0007qq - 27-09-2014 19:01 (27-09-2014 18:32)cokieee napisał(a): Nie koszt przejazdu to 14zł w obydwie strony Dokładnie napisz list że był problem ze sprzętem dnia tego i tego i wynikiem tego błędu był mandat od kanara imie takie najlepiej to idź jeszcze do kierowcy poproś go o jego dane bo jechał na tej trasie jak będzie człowiekiem to wstawi się za ciebie i pod tą prośba niech da podpis znajomy tak zrobił i anulowali mu mandat |