Propozycja zabezpieczenia wypłacanych środków. - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Oszustwa / Scam (/Forum-Oszustwa-Scam-140) +---- Dział: EasySub (/Forum-EasySub-355) +---- Wątek: Propozycja zabezpieczenia wypłacanych środków. (/Temat-Propozycja-zabezpieczenia-wyplacanych-srodkow-79580) Strony: 1 2 |
Propozycja zabezpieczenia wypłacanych środków. - Sloniasek - 07-11-2013 10:52 Witam! Ostatnio miała miejsce sytuacja gdzie ktoś włamał się na konto użytkowniczki i przelał sobie pieniądze na własne konto. Pomyślałem nad pewnym zabezpieczeniem, zaczerpniętym z pewnej gry. Podczas wpisywania danych do wypłacenia (Imię i nazwisko / numer konta) Po kliknięciu w przycisk "Zleć wypłatę" pojawiała by się pewna weryfikacja czyli okienko i informacja w którym kod weryfikacyjny został wysłany na adres mailowy zarejestrowanego konta. Przykład: 1.Chcę wypłacić pieniądze, wpisuję dane oraz numer konta. 2.Klikam "Zleć wypłatę" 3.Automatycznie po kliknięciu "Zleć wypłatę" wysyła nam maila z kodem weryfikacyjnym oczywiście na ten mail gdzie założone zostało konto ES. przy tym pojawiłą by się informacja: "Wpisz kod weryfikacyjny aby kontynuować" lub coś podobnego. 4.Po wpisaniu kodu z maila można kontynuować zlecenie wypłaty. 5.Oczywiście zlecenie wypłaty bez wpisania kodu nie było by możliwe. Co o tym sądzicie? Na pewno by to uchroniło przed niepowołanymi osobami gdyby ktoś chciał wypłacić nasze pieniądze. RE: Propozycja zabezpieczenia wypłacanych środków. - aero2 - 07-11-2013 10:56 Może być, najlepiej niech kod przychodzi jak w banku na nasz telefon. RE: Propozycja zabezpieczenia wypłacanych środków. - marcel_kk - 07-11-2013 11:03 Dobry pomysł, sms byłby 100% zabezpieczeniem, tylko że ze względów technicznych trudniejszym do wprowadzenia, opłaty dla operatora. Email z kodem w zupełności by wystarczył jako zabezpieczenie. RE: Propozycja zabezpieczenia wypłacanych środków. - Sloniasek - 07-11-2013 11:08 No poprzez SMS również może być. np. jednocześnie przyjść SMS-em oraz na nasz adres mailowy. RE: Propozycja zabezpieczenia wypłacanych środków. - Slight - 07-11-2013 11:17 A ja bym proponował wprowadzić PIN'y. Wysłane z mojego GT-S5660 przy użyciu Tapatalk RE: Propozycja zabezpieczenia wypłacanych środków. - Sloniasek - 07-11-2013 11:20 (07-11-2013 11:17)Slight napisał(a): A ja bym proponował wprowadzić PIN'y. To jest w pewnym sensie PIN tylko przychodzi na adres mailowy zarejestrowany na dane konto. Odp: RE: Propozycja zabezpieczenia wypłacanych środków. - Slight - 07-11-2013 11:25 (07-11-2013 11:20)Sloniasek napisał(a):(07-11-2013 11:17)Slight napisał(a): A ja bym proponował wprowadzić PIN'y. A jak wkradnie się i na email? Wysłane z mojego GT-S5660 przy użyciu Tapatalk RE: Propozycja zabezpieczenia wypłacanych środków. - Rafiks1992 - 07-11-2013 11:30 pomysl z pinem bylby dobry dodac w ustawieniach opcje zeby ustawil sobie kazdy swoj wlasny pin i wtedy jak klikamy zlec wyplate to podajemy numer konta czy tam paypal i dodatkowo trzeba bedzie jeszcze wpisac ten nasz pin. to byloby dobre tak sadze RE: Propozycja zabezpieczenia wypłacanych środków. - luxiorsan - 07-11-2013 12:27 Mail nie jest do konca bezpieczny. Jeżeli dany haker potrafi wykraść dane konta ES to e-mail też nie powinien być dla niego problemem. RE: Propozycja zabezpieczenia wypłacanych środków. - mickej2501 - 07-11-2013 14:24 Po co się w to bawić jak zbliża się koniec.. Raz się obudzicie i Będzie Błąd 404 a po jakimś czasie wyskoczą znowu tyle że pod inną nazwą |