Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Hał to mejk muffiny - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9)
+--- Dział: Dział Tematyczny (/Forum-Dzial-Tematyczny-116)
+---- Dział: Kulinaria (/Forum-Kulinaria-119)
+---- Wątek: Hał to mejk muffiny (/Temat-Hal-to-mejk-muffiny-63449)



Hał to mejk muffiny - pio1222 - 17-01-2013 15:22

Składniki - proporcje na 12 dużych muffin:

a) suche:

300 g mąki
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
120g cukru
szczypta soli
2-3 łyżeczki cukru wanilinowego
2 łyżki kakao

b) mokre:

2 jajka
200 ml jogurtu naturalnego
100-120 ml oleju


Przygotowanie (potrzebne będą dwie miski (naczynia)):

Piekarnik nagrzać do 180 st. C.
W tym czasie w większej misce wymieszać wszystkie składniki suche, w drugim naczyniu (może być już mniejsze) wymieszać składniki mokre. Mokrą część przelać do suchej i delikatnie wymieszać łyżką. Tak powstałe ciasto będzie gęste i będzie je łatwo wkładać do papilotek.

Foremki napełnić do 3/4 ich wysokości i piec w nagrzanym już piekarniku przez 17 minut.

Polecam muffiny posypane orzechami włoskimi i migdałami.

Źródło przepisu: http://www.pustykociolek.pl/2013/01/muffinki-przepis-podstawowy.html


RE: Hał to mejk muffiny - lukaszz9 - 21-10-2013 17:03

Dzięki! Smile


RE: Hał to mejk muffiny - plucha - 22-10-2013 18:16

I warto dodać, ze to taki najbardziej podstawowy przepis. Z dodatkami można kombinować na różne sposoby, zależnie od tego, co lubimy.


RE: Hał to mejk muffiny - Seever - 18-05-2014 09:51

Sprawdzimy w swoim czasie ;D


RE: Hał to mejk muffiny - Android5 - 19-05-2014 14:48

Sprawdzone Smile wielkie dzięki


RE: Hał to mejk muffiny - klaana - 08-06-2014 15:54

Uwielbiam robić muffiny właśnie ze względu na prostotę wykonania. W jednej misce suche, w drugiej mokre, mieszamy wszystko razem, bez miksera, do piekarnika i gotowe.