![]() |
prowizja za zwrot Mbank - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-195) +--- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-228) +--- Wątek: prowizja za zwrot Mbank (/Temat-prowizja-za-zwrot-Mbank-62887) |
prowizja za zwrot Mbank - .pvo - 04-01-2013 19:29 Witam mam dość nietypową sytuacje mianowicie wysłałem siostrze pieniądze (mój rachunek alior sync) siostra Mbank dokonałem przelewu natychmiastowego z aliorsync siostra po pewnym czasie przelała mi 150zł tyle że na numer z którego dostała przelew natychmiastowy.... po kilku dniach jak przelew nie dochodzi zainteresowałem sie co sie dzieje okazało sie że jest nie na ten rachunek wysłane .. po kontakcie z aliorsync dostałem numer do fimy bluemedia która realizuje usługe natychmiastowego przelewu no więc dzwonie i pytam jak odzyskać swoje pieniądze dostałem odpowiedź na email (po sprawdzeniu przez pracownika fimy) że pieniądze są na rachunku technicznym Mbanku (czyli chyba wcale nie wyszły z banku a zostały odliczone z siostry konta..) następnie siostra kontaktowała sie z linią mbanku i dostała informacje że prawdopodobnie zostanie naliczona prowizja za zwrot w wysokości 100zł uzasadniając to jakimiś procedurami... moje pytanie czy bank ma prawo do tak wysokiej prowizji?? rozumiem że jest to mój(siostry) błąd ale 100zł to 2/3 środków o które tocze sprawe.. RE: prowizja za zwrot Mbank - tomazzi - 04-01-2013 19:39 niech siostra sprawdzi regulamin dotyczący korzystania z przelewów natychmiastowych, ale tak bank ma zgodnie z ustawą bankową prawo do naliczania prowizji zgodnie z tabelą opłat i prowizji w przypadku takiej sytuacji RE: prowizja za zwrot Mbank - .pvo - 04-01-2013 19:41 to ja z swojego wysłałem natychmiastowy ona odesłała na numer rachunku z którego otrzymała przelew a niestety byl to techniczny rachunek mbanku... edit siostra wysłała zwykłym przelewem RE: prowizja za zwrot Mbank - tomazzi - 04-01-2013 19:48 (04-01-2013 19:41).pvo napisał(a): to ja z swojego wysłałem natychmiastowy ona odesłała na numer rachunku z którego otrzymała przelew a niestety byl to techniczny rachunek mbanku... nie ma to znaczenia dokonała przelewu na złe konto i mają prawo zgodnie ze swoimi prowizjami które jako klientka zaakceptowała zakładając konto naliczyć taką prowizję, co też uczynili RE: prowizja za zwrot Mbank - .pvo - 04-01-2013 20:02 jeszcze nie uczynili ale pewnie uczynią no nic dzięki za odpowiedź wypowiem sie po fakcie co i jak sie stało ![]() RE: prowizja za zwrot Mbank - tomazzi - 04-01-2013 20:08 (04-01-2013 20:02).pvo napisał(a): jeszcze nie uczynili ale pewnie uczynią no nic dzięki za odpowiedź wypowiem sie po fakcie co i jak sie stało ma siostra nauczkę na przyszłość, że patrzy się co się robi i na jakie konto dokonuje przelewu niestety za błędy się płaci, a nauka kosztuje RE: prowizja za zwrot Mbank - .pvo - 07-01-2013 20:22 no więc tak ![]() proszę modka o zamknięcie tematu |