![]() |
POBIERACZEK! Pomóżcie :( - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-195) +--- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-228) +--- Wątek: POBIERACZEK! Pomóżcie :( (/Temat-POBIERACZEK-Pomozcie-47876) Strony: 1 2 |
POBIERACZEK! Pomóżcie :( - renijuszis - 30-12-2011 14:04 Mam problem. Dostałam dziś list do domu z pobieraczka taki jak tu: http://zarabiam.com/Temat-Pobieraczek-Wezwanie-do-Zaplaty-zdjecia-list-pomocy-42310 Nie wiem co mam robić, powiem od razu, że nie jestem pełnoletnia mam 15 lat, rejestrowałam się ok. 2 lat temu, ale przy rejestracji nie było mojej daty urodzenia, wiec musiałam wybrać rok, który jest pełnoletni. Regulaminu nie czytałam, a mam 7 dni do zapłaty. Muszę zapłacić 94,80. Nie chcę mówić rodzicom, bo to ich pewnie nieźle zdenerwuje. Doradźcie mi jakoś bo zwariuje! RE: POBIERACZEK! Pomóżcie :( - Yogii - 30-12-2011 14:14 nie przejmowac sie to sa oszusci i tyle bylo nawet w tv o tym ze oszukuja i tyle - wyladzaja kase i tyle w ten sposob i w dodatku nielegalny skasuj wiadomosc i zapominj o tym RE: POBIERACZEK! Pomóżcie :( - renijuszis - 30-12-2011 14:20 Tylko, że ja dostałam list do domu pocztownie i grożą mi sądem. RE: POBIERACZEK! Pomóżcie :( - Sloniasek - 30-12-2011 14:33 Co ty sie dziewczyno przejmujesz, jak dostałem 3 takie listy i wszystkie poszły z dymem. Wszystko konsultowałem ze znajomym prawnikiem który mi powiedział żebym ignorował te listy i maile. Oni szukają naiwnych frajerów których postraszy się sądem a osoba od razu wpłaca im pieniądze bo boją się konsekwencji (których tak naprawdę nie ma ![]() Przeciwko Pobieraczkowi zostało wniesionych kilka tysięcy skarg, dostali bodajże 100tys. kary za wprowadzanie użytkowników w błąd. RE: POBIERACZEK! Pomóżcie :( - renijuszis - 30-12-2011 14:36 Ok ale co było potem? Nie wysyłali już do ciebie listów, z tymi sądowymi skierowaniami? A kiedy je do ciebie wysyłali? Może teraz procedury się zmieniły... RE: POBIERACZEK! Pomóżcie :( - Sloniasek - 30-12-2011 14:39 To już nieważne kiedy wysyłali bo to było dosyć dawno temu ![]() Tym straszeniem sądem się nie przejmuj bo WPROWADZAJĄ LUDZI W BŁĄD Nie zapłaciłem im nawet złamanego grosza ![]() RE: POBIERACZEK! Pomóżcie :( - renijuszis - 30-12-2011 14:41 Dobra nie będę reagować na te listy. Ale może lepiej będzie jak powiem o tym rodzicom? RE: POBIERACZEK! Pomóżcie :( - Yogii - 30-12-2011 14:41 nie przejmowac sie dziewczyno poszukaj sobie w necie o nich ze to oszusci i tyle nie schizuj RE: POBIERACZEK! Pomóżcie :( - renijuszis - 30-12-2011 14:44 Nie schizuje, ale wolę się dowiedzieć czegoś o tym pobieraczku. Chyba po to jest te forum, nie? RE: POBIERACZEK! Pomóżcie :( - Sloniasek - 30-12-2011 14:45 (30-12-2011 14:41)renijuszis napisał(a): Dobra nie będę reagować na te listy. Ale może lepiej będzie jak powiem o tym rodzicom? Po co mówić rodzicom i psuć wzajemne relacje o takie byle gówno ![]() |