Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Kickoff Boss - moja przygoda managera klubu piłkarskiego - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166)
+--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352)
+--- Wątek: Kickoff Boss - moja przygoda managera klubu piłkarskiego (/Temat-Kickoff-Boss-moja-przygoda-managera-klubu-pilkarskiego-178609)

Kickoff Boss - moja przygoda managera klubu piłkarskiego - lighter1991 - 07-10-2025 07:55

Cześć,

zakładam temat, w którym będę dzielił się swoją grą, informacjami i ciekawostkami ze świata internetowego managera piłki nożnej - Kickoff Boss.

W przeszłości, przez wiele lat prowadziłem drużynę w managerze Hattrick. Tam jednak nie było żadnych możliwości zarobku, a tutaj takowe się pojawiają. To w połączeniu z moją pasją do piłki nożnej sprawiło, że postanowiłem założyć konto i do tej pory bardzo dobrze się bawię.

[Obrazek: YWJzOi8vZGlzdC9pY29ucy9raWNrb2ZmLWJvc3Nf...LnBuZw.png]

Jeżeli ktoś w trakcie lektury tego wątku chciałby również spróbować sił to poniżej podaję linki:

https://kickoffboss.com/footballgame/lighter18 > link do managera

https://kickoffboss.com/footballgame/ > czysty link

Zapraszam do śledzenia wątku, dopingowania mojej drużyny i dobrej zabawy! hej Smile

No dobrze,

więc co to takiego ten Kickoff Boss?

Jest to internetowa gra, w której gracze z całego świata rywalizują ze sobą prowadząc własne drużyny piłkarskie.

Autorem gry jest Nicmo, człowiek, który stworzył znaną wielu osobom grę My Profit Land. Człowiek, który zdobył już w świecie online swoją renomę.

Aktualnie znajdujemy się w Kickoff Boss w 17. sezonie, co oznacza, że gra liczy sobie 17 miesięcy (jeden sezon rozgrywany jest w jeden kalendarzowy miesiąc).

W grze uczestniczą managerowie z 45 krajów świata. Z Polski do tej pory zarejestrowanych zostało 67 użytkowników. Ciekawostką jest, że gracz z Polski wcale nie musi grać w lidze polskiej. I tak ja np. znajduję się w strukturach ligi francuskiej. O wyborze ligi będzie jeszcze w kolejnych postach.

Bardzo dobrą rzeczą w tej grze jest fakt, że jej twórca na bieżąco konsultuje swoje pomysły dotyczące zmian z użytkownikami gry na forum. Aktywny gracz może mieć więc wpływ na ulepszanie gry. Nicmo średnio w tygodniu dodaje kilka postów ze swoimi pomysłami dotyczącymi rozgrywki.

RE: Kickoff Boss - moja przygoda managera klubu piłkarskiego - lighter1991 - 07-10-2025 13:18

Tak się składa, że moja drużyna rozegra w dniu dzisiejszym aż 2 mecze (standardowo gramy 1 mecz dziennie). Jako, że gram jeszcze w Pucharze Francji, to rano rozegrałem wygrany mecz pucharowy, a wieczorem zagram jeszcze ligę.

FRF: La Bouilladisse zanotował frekwencję 25386 widzów na neutralnym stadionie i otrzymał połowę pieniędzy ze sprzedaży biletów. +38.08

Złoto: La Bouilladisse wygrał mecz pucharowy i otrzymał Bonus Pucharowy. 2.31

Jak widać z powyższych cytatów z gry, otrzymałem za poranne pucharowe spotkanie dwie nobilitacje: nagroda we frankach (waluta, w której rozliczana jest moja liga francuska) za sprzedaż biletów na stadionie oraz nagroda w złocie za zwycięstwo w meczu pucharowym.

I tutaj przedstawia się właśnie pierwsza możliwość zarabiania w grze - rozgrywanie meczów oraz osiąganie w nich dobrych wyników. W skrócie - za pojedyncze mecze otrzymujemy nagrody w krajowej walucie (nagroda za sprzedaż biletów w meczach domowych oraz za zwycięstwo lub remis), a za osiągnięcia w całym sezonie ligowym lub też jak tutaj w pucharze - otrzymujemy nagrodę w złocie.

W grze funkcjonują trzy symbole pieniędzy - platyna (najwięcej warta), złoto i waluta krajowa. Można swobodnie wymieniać te waluty na swoim koncie w grze (np. posiadając FRF mogę kupić złoto, a za to złoto potem kupić platynę).

Przykładowo na ten moment przeliczniki wyglądają tak, że:
1 platyna to około 38 złota, a 1 złoto to około 72 FRF.

1 platyna to z kolei równowartość 1 Euro w realnym świecie i jeżeli chcemy zlecić wypłatę w grze to swoje środki należy wymienić na platynę.

RE: Kickoff Boss - moja przygoda managera klubu piłkarskiego - lighter1991 - Wczoraj 07:32

Wczoraj wieczorem udało się wygrać kolejny mecz ligowy.

FRF: La Bouilladisse zarobił 15 FRF > bilety
FRF: La Bouilladisse wygrał mecz ligowy i otrzymał Bonus za Zwycięstwo 91.48 FRF > zwycięstwo w lidze

Po 8. kolejkach ligowych mam na koncie komplet punktów w 2. lidze francuskiej i zmierzam pewnie do najwyższej klasy rozgrywkowej (co jest celem na ten sezon).

Jeżeli uda się awansować, będę miał możliwość zmierzenia się z najlepszymi zawodnikami we Francji, a stawką będzie gra w pucharach europejskich (gdzie do zarobienia są największe kwoty).

W Pucharze Francji również został przypisany mi rywal w 1/32. Zaczynają się powoli schody, bo przeciwnik jest z Ekstraklasy, ale przy odrobinie szczęścia i najlepszym wystawionym składzie być może uda się go pokonać i awansować dalej - zwłaszcza, że gram u siebie. Mecz będzie jutro rano.

Kilka słów o treningu w tej grze.
Jednym z najważniejszych aspektów gry jest trening, który pozwala na podnoszenie umiejętności naszych zawodników (a co za tym idzie także ich wartości). Jakość treningu i szybkość postępu zależy od kilku podstawowych rzeczy: wiek zawodnika, potencjał zawodnika, jakość trenera, jakoś bazy treningowej drużyny oraz to, czy zawodnik rozegrał mecz w tygodniu. U juniorów w szkółce młodzieżowej bardzo pomaga także ustawienie mentora (zawodnika z takiej samej pozycji z naszego składu w wieku minimum 30 lat). Ale o szkółce będzie tez w osobnym poście.
Na początku otrzymamy zawodników o najniższym potencjale. Nasi trenerzy i baza treningowa też będą na najniższym poziomie. Wraz z rozwojem drużyny warto na początku polepszać te aspekty w swoim klubie.
Po założeniu drużyny trzeba ustawić od razu każdemu zawodnikowi trening przypisany do jego pozycji (domyślnie przypisany mają ogólny trening, który słabo ich rozwija). Zawodnikom ofensywnym przypisujemy trening ataku i ofensywnego trenera, zawodnikom defensywnym trening obrony i trenera defensywnego).

RE: Kickoff Boss - moja przygoda managera klubu piłkarskiego - zon - Wczoraj 08:51

Zdecydowanie będę śledził ten temat!
Bardzo fajnie wszystko opisane, miło się czyta Smile

RE: Kickoff Boss - moja przygoda managera klubu piłkarskiego - lighter1991 - Wczoraj 09:54

(Wczoraj 08:51)zon napisał(a):  Zdecydowanie będę śledził ten temat!

Dziękuję za miłe słowo, a jeśli znajdziesz w sobie smykałkę managera to zapraszam do dołączenia. Chętnie opowiem co i jak Smile

RE: Kickoff Boss - moja przygoda managera klubu piłkarskiego - zon - Wczoraj 12:17

(Wczoraj 09:54)lighter1991 napisał(a):  
(Wczoraj 08:51)zon napisał(a):  Zdecydowanie będę śledził ten temat!

Dziękuję za miłe słowo, a jeśli znajdziesz w sobie smykałkę managera to zapraszam do dołączenia. Chętnie opowiem co i jak Smile

Tak się składa, że mam swój zespół od kilku dni, coś tam pomału klikam sobie Big Grin

RE: Kickoff Boss - moja przygoda managera klubu piłkarskiego - przezdziakmp - Wczoraj 14:34

Powodzenia Smile

RE: Kickoff Boss - moja przygoda managera klubu piłkarskiego - lighter1991 - Wczoraj 19:59

Udało się przepchnąć kolejny mecz ligowy lekko rezerwowym składem oszczędzając się na jutrzejszy puchar Smile

FRF: La Bouilladisse zarobił 91.48 FRF

A już jutro rano moją drużynę czeka kolejny mecz w Pucharze Francji - zadanie teraz jest bardzo trudny, bo zagram z drużyną z najwyższej klasy rozgrywkowej. Mam nadzieję, że uda się wygrać i zgarnąć kolejny bonus.

Co do samych pucharów krajowych.
W pierwszej rundzie grają tylko drużyny z czwartego poziomu rozgrywkowego.
W drugiej rundzie dołączają drużyny z trzeciego poziomu.
W rundzie trzeciej dołączają drugoligowcy (czyli w tym przypadku moja drużyna).
Od czwartej rundy do gry wchodzą najlepsze drużyny z pierwszej ligi.
Drużyna otrzymuje nagrodę w złocie za każdy awans do kolejnej rundy.
Jeżeli uda mi się jutro awansować otrzymam 3,46 złota.