Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Bluza ze sklepu Reserved - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-195)
+--- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-228)
+--- Wątek: Bluza ze sklepu Reserved (/Temat-Bluza-ze-sklepu-Reserved-17428)

Bluza ze sklepu Reserved - kura - 01-12-2010 19:06

Kupiłem jakiś czas temu bluzę w sklepie Reserved. Wszystko było ok do pierwszego prania. Bluza jest szaro-czarna. Po pierwszym praniu kolor czarny bardzo stracił swoją barwę. Widoczne są teraz bardzo białe przebarwienia.
Została ona wyprana zgodnie z zaleceniami na metce, nawet był płyn do płukania czarnych ubrań xd. Nie zatrzymałem rachunku z tego sklepu bo nie sądziłem że się takie coś może przytrafić. Mam jedynie potwierdzenie płatności kartą, które w każdej chwili mogę wydrukować.
Pytanie jest takie czy aby sklep uzna mi tą reklamacje, po pierwsze na podstawie potwierdzenia płatności z banku a po drugie czy nie będą się tłumaczyć tym że te bluzy takie po prostu są ??

RE: Bluza ze sklepu Reserved - omisiu - 02-12-2010 07:20

Masz pozamiatane bo paragon nie wydruk z terminala jest podstawą reklamacji. I nie powinni się tłumaczyć, że te bluzy takie są. Taka dygresja zachowuj paragony za ubrania i elektronikę. Ja zawsze zachowuję żeby nie mieć takich właśnie przygód. Miałem taki przypadek, że paragonu mi nie dali a rzecz, kyórą kupiłem była zepsuta. Wtedy po numerach sprawdzili czy taka rzecz była kupowana ale to była elektronika i małe miasto gdzie ruchu nie ma więc mogli się pobawić i poszukać.

RE: Bluza ze sklepu Reserved - DonHoracy - 02-12-2010 18:11

Nawet gdybyś miał ten paragon to byś dostał w odpowiedzi na reklamacje, że wyprałeś to niezgodnie z zaleceniami i nie ma tego jak udowodnić.

RE: Bluza ze sklepu Reserved - Lubelak - 02-12-2010 19:05

Niekoniecznie choć z tą firmą nie miałem do czynienia ,Cropp bez problemu wysłał mi drugą bluzę,
ponieważ też był problem z kolorami

RE: Bluza ze sklepu Reserved - kura - 02-12-2010 21:12

może jednak spróbuję...
na początek może telefonicznie popytam, jeśli mi powiedzą żeby przyjść do nich z tym co mam to tak zrobię, przecież mnie za to nie zamkną xd

RE: Bluza ze sklepu Reserved - c0lin20 - 02-12-2010 21:32

wydruk z terminala też moze być i powinni go uznać, to raczej oni powinni udowodnic ze żle wyprałeś a nie odwrotnie. Takie sieciówki raczej wymieniają /zwracają kase bez problemu.

RE: Bluza ze sklepu Reserved - kura - 02-12-2010 22:28

(02-12-2010 07:20)omisiu napisał(a):  Masz pozamiatane bo paragon nie wydruk z terminala jest podstawą reklamacji. I nie powinni się tłumaczyć, że te bluzy takie są. Taka dygresja zachowuj paragony za ubrania i elektronikę. Ja zawsze zachowuję żeby nie mieć takich właśnie przygód. Miałem taki przypadek, że paragonu mi nie dali a rzecz, kyórą kupiłem była zepsuta. Wtedy po numerach sprawdzili czy taka rzecz była kupowana ale to była elektronika i małe miasto gdzie ruchu nie ma więc mogli się pobawić i poszukać.

Nie mam wydruku z terminala. Nie mam także rachunku.
Mam tylko dostęp do historii wykonywanych operacji w ipko i tam w każdej chwili mogę wydrukować że tego i tego dnia, tu i tam, kupiłem to i to...

RE: Bluza ze sklepu Reserved - Tiger04 - 05-12-2010 13:10

Mają obowiązek uznać reklamację gdy masz: dowód zakupu (jak np płaciłeś kartą kredytową), paragon, osoba trzecia i nagranie z monitoringuSmile

RE: Bluza ze sklepu Reserved - DDK - 11-12-2010 17:53

(05-12-2010 13:10)tiger04 napisał(a):  Mają obowiązek uznać reklamację gdy masz: dowód zakupu (jak np płaciłeś kartą kredytową), paragon, osoba trzecia i nagranie z monitoringuSmile

Malanowski i partnerzy jeszcze Big Grin

Nie no próbuj z tym dowodem płatności Wink To nie spożywczy u Stasi, że szkoda jej wymieniać jednego mleka bo było zsiadłe tylko duża sieć sklepów. Powinno się udać.

RE: Bluza ze sklepu Reserved - cinexik - 11-12-2010 19:31

Jeżeli ma się dowód zakupu to muszą zwrócić.
A jeśli nie to biuro praw konsumenta.
Seryjnie, mieliśmy to ostatnio na wosie Big Grin