Instalacja TenTego - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarządzanie stronami Internetowymi (/Forum-Zarzadzanie-stronami-Internetowymi-358) +--- Dział: Hostingi i Serwery (/Forum-Hostingi-i-Serwery-359) +--- Wątek: Instalacja TenTego (/Temat-Instalacja-TenTego-168772) |
Instalacja TenTego - seba274 - 20-07-2020 17:30 Cześć, Pobrałem skrypt TenTego - http://tentego.sruu.pl/ coś ala "demotywatory strona. Robię wszystko zgodnie z instrukcją, zmieniłem uprawnienia folderów, otwieram w przeglądarce ścieżkę zawierającą skrypt i postępuje zgodnie z kolejną instrukcją. Ale w ostatnim etapie gdy już wszystko jest w porządku(napisane jest że połączono z bazą) klikam na przycisk "Zainstaluj!" ale nic się nie dzieje, nic się nie instaluje. Może ktoś miał podobny problem z TenTego albo innym skryptem? RE: Instalacja TenTego - eseles - 20-07-2020 19:03 Moze masz jakas blokade skryptow w przegladarce wlaczona ? RE: Instalacja TenTego - seba274 - 20-07-2020 19:29 (20-07-2020 19:03)eseles napisał(a): Moze masz jakas blokade skryptow w przegladarce wlaczona ? Raczej nie. Wyłączyłem teraz nawet AdBlocka i nie pomogło. Dalej wciskam przycisk "instaluj" i nic się nie dzieje RE: Instalacja TenTego - itmaster - 20-07-2020 19:59 A jaką masz wersję PHP na serwerze? Po kliknięciu "Zainstaluj" przekierowuje Cie na jakąś stronę, czy tak jakby skrypt nie reagował na kliknięcie? RE: Instalacja TenTego - seba274 - 21-07-2020 16:11 (20-07-2020 19:59)itmaster napisał(a): A jaką masz wersję PHP na serwerze? Wersja PHP na pewno jest "lepsza" od wymaganej. Po kliknięciu nie przekierowuje - skrypt nie reaguje. RE: Instalacja TenTego - rachman - 21-07-2020 16:26 Nie ma czegoś takiego jak lepsza. Jest pewnie wyższa Sprawdź czy skrypt jest kompatybilny z nowsza wersją. Zazwyczaj nowsze wersje PHP są kompatybilne wstecz ale z praktyki wiem że czasami trzeba skrypt przerobić lub zmienić wersję PHP na niższą - w ustawieniach serwera spróbuj czy zadziała z niższą wersją i daj tu znać. RE: Instalacja TenTego - seba274 - 21-07-2020 19:01 Dalej nic. Zmieniłem na 4 różne wersje, zaczynając od tej "minimalnej" i nic. Zmieniłem uprawnienia nawet witryny by na wszystko pozwalała. Przez inną przeglądarkę próbowałem - FireFox(wcześniej Chrome) - dalej to samo. Jakbym coś źle wpisał lub coś ominął to przycisk robi się "Nie można zainstalować" i jest na szaro, a ja cały czas mam normalny przycisk "zainstaluj" i nic nie idzie ;/ RE: Instalacja TenTego - nSo - 21-07-2020 19:48 Daj znać na PW to Ci pomogę |