MINI HOT DOGI (keto, LCHF, bez glutenu) - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Dział Tematyczny (/Forum-Dzial-Tematyczny-116) +---- Dział: Kulinaria (/Forum-Kulinaria-119) +---- Wątek: MINI HOT DOGI (keto, LCHF, bez glutenu) (/Temat-MINI-HOT-DOGI-keto-LCHF-bez-glutenu-166747) |
MINI HOT DOGI (keto, LCHF, bez glutenu) - archi996 - 29-02-2020 22:35 Składniki na mini hot dogi (8 szt): 220 g startego żółtego/twardego sera mozzarella 40 g serka śmietankowego 2 jajka 50 g mąki kokosowej sól himalajska lub kłodawska zioła prowansalskie oregano bazylia czosnek 4 parówki dobrej jakości (patrz na skład!) Ser mozzarella zetrzeć na tarce o grubych oczkach a następnie rozpuścić w gorącej kąpieli (miska wstawiona w garnek z gorącą wodą) lub w mikrofalówce przez ok 1,5 min. Do rozpuszczonej mozzarelli dodać serek śmietankowy i jajka a następnie dokładnie wymieszać. Do masy dodać mąkę kokosową oraz opcjonalnie przyprawy i wyrobić ciasto ręką do połączenia wszystkich składników. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Gotowe ciasto rozwałkować przez drugi arkusz papieru w prostokąt. Następnie ciasto przeciąć nożem na pasma odpowiedniej wielkości do rolowania na parówce. Osobiście dzielę je na 2 paski i każdy na 4 kawałki. Na każdym kawałku kładę po pół parówki a następnie delikatnie nawijam na nią ciasto rolując i sklejam wolny brzeg. mini hot dogi Parówki w cieście układam na macie silikonowej lub blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. mini hot dogi Mini hot dogi stawić do piekarnika nagrzanego do 180° C i piec przez ok 15-20 minut obserwując by ciasto nie przypaliło się za bardzo, ale było lekko złociste. Gotowe mini hot dogi wyjąć z piekarnika. Podawać na ciepło lub na zimno w towarzystwie ulubionych sosów np. pomidorowego, czosnkowego, BBQ itd. Smacznego! — BTW całości bez dodatków: 530 g, 1253 kcal, B 95 g, T 85 g, W 13 g. W 100 g: 236 kcal, B 18 g, T 16 g, W 2g. RE: MINI HOT DOGI (keto, LCHF, bez glutenu) - trybulski - 01-03-2020 15:24 Hmmmm... będę musiał spróbować. Wygląda o wiele lepiej niż z budki. |