![]() |
Zwiększając wolność.. Czyli rynek forex i strategia SkyTower - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166) +--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352) +--- Wątek: Zwiększając wolność.. Czyli rynek forex i strategia SkyTower (/Temat-Zwiekszajac-wolnosc-Czyli-rynek-forex-i-strategia-SkyTower-164143) Strony: 1 2 |
Zwiększając wolność.. Czyli rynek forex i strategia SkyTower - amadeuslord - 02-09-2019 21:31 Witajcie w moim dzienniku! Na początek krótkie przedstawienie: CO?: w dzienniku wszystkie wpisy z moich pozycji (z komentarzem) będą oparte na strategii SkyTower z naszego kalendarza na grupie Discord KTO?: nie jestem kompletnie zielony w kwestii spekulacji na forex, ale swój poziom określiłbym bardziej jako początkujący (im więcej wiem, tym bardziej widzę, że nic nie wiem ![]() GDZIE?: po dwóch miesiącach (lipiec, sierpień) na demo z zadowalającymi mnie wynikami wchodzę na realny rynek PO CO?: chcę sprawdzić czy się nadaję do spekulacji, czy może raz na zawsze odpuścić, zagrania wrzucam jako pomoc w kontrolowaniu psychiki i trzymaniu się zasad, bo z doświadczenia z opcji binarnych wiem, że to jeden z ważniejszych elementów. Startowy depozyt: €330 Startowa stawka: €30 Dźwignia: 1:500 Broker: ICMarkets Na razie to chyba wszystko, do zobaczenia wkrótce! DZIENNIK ZAKOŃCZONY Z PRZYCZYN TECHNICZNYCH ![]() RE: Zwiększając wolność.. Czyli rynek forex i strategia SkyTower - jarunioo7 - 02-09-2019 21:35 3mam kciuki! ![]() Zwiększając wolność.. Czyli rynek forex i strategia SkyTower - Damkofr - 02-09-2019 22:31 Powodzenia! Wysłane z mojego NX591J przy użyciu Tapatalka RE: Zwiększając wolność.. Czyli rynek forex i strategia SkyTower - amadeuslord - 03-09-2019 06:18 Dzień dobry wrześniowy poranku! Dziś pierwsze zagranie na stopach procentowych, na parze AUDUSD zgodnie z prognozami i zachowaniem się wykresu. Udało się osiągnąć 78,20% zysku ![]() Wykres: ![]() Wynik: ![]() Jutro następne wydarzenia ![]() RE: Zwiększając wolność.. Czyli rynek forex i strategia SkyTower - amadeuslord - 05-09-2019 09:26 Witojcie! Dziś będą dwa posty łącznie z trzema wydarzeniami: dwa z wczoraj i jedno z dzisiaj. A i stawka wynosi już 35. Pierwsze zagranie dotyczyło pary AUDUSD i danych PKB. Zgodnie z prognozami i zachowaniem się wykresu udało się osiągnąć 73,40% zysku ![]() Drugie zagranie zagranie na stopach procentowych, na parze USDCAD. Zagrałem zgodnie z założeniami poprzez robota, mimo, że widziałem konkretne dla cada zachowanie ceny tuż przed danymi, to nie zdążyłem zmienić zlecenia. No cóż przy najmniej mogę powiedzieć, że trzymałem się planu ![]() ![]() Podsumowując wyszedłem na 0. Dzisiejsze zagranie pod stopy procentowe było na parze NOKSEK. Grając pod wykres poprawnie obstawiłem sell. Jednak mt4 złapał kompletnego laga - tyle się działo - spread wyświetlał się ten sam przez paręnaście, jak nie więcej sekund. Pozycję otworzyło mi w czasie jakim chciałem, ale przez spread, który jak się okazuje wywaliło w kosmos (jak to zwykle bywa przy skandynawskich) zamknęło mi ją na ujemnym saldzie. Strata -100% ![]() (broker zwrócił ujemną część) Trochę brakuje mi szczęścia ostatnio ![]() RE: Zwiększając wolność.. Czyli rynek forex i strategia SkyTower - amadeuslord - 06-09-2019 16:40 Dzisiejsze zagranie pod wydarzenie NFP według założeń poszło na sell. Prognozy i statystyka, plus pompka na wykresie potwierdziły ten wybór. Udało się osiągnąć 105,46% zysku ![]() Wykres: ![]() Wynik: ![]() Pierwszy tydzień zamykam na plusie ![]() Życzę wszystkim szczęśliwego weekendu! ![]() RE: Zwiększając wolność.. Czyli rynek forex i strategia SkyTower - amadeuslord - 13-09-2019 12:37 W między czasie miało być o jedno więcej wydarzenie - CPI na SEKu, ale ku zaskoczeniu wszystkich termin został zmieniony na wcześniejszy i całkiem niezły procent do przygarnięcia przemknął za plecami ;/ Dziś zagranie na przeklętych walutach skandynawskich. PKB na parze NOKSEK. Pozycja buy została wycięta przez duży, wycinający knot w połączeniu z większym spreadem (choć ten nie był kosmiczny). Pożarło to dziś -60,63% ![]() Wykres: ![]() Wynik: ![]() Poważnie zastanawiam się nad porzuceniem rozgrywania NOKa i SEKa.. Z danych z demo i tych na real koncie wynika, że drastycznie zjadają zyski wypracowane przez inne pary. Wynik całego depo to obecnie leciutki plus. Teraz czekam na nadchodzące, ostatnie 2 tygodnie września, bo zapowiadają się dobrze. Trzeba wystrzelić w końcu w górę ![]() RE: Zwiększając wolność.. Czyli rynek forex i strategia SkyTower - amadeuslord - 18-09-2019 20:26 Lecimy z dzisiejszymi zagraniami.. Para USDCAD i CAD CPI. Zagranie buy zgodne z danymi. Nieudana próba wycinki (?cień?). Nie zamknąłem pozycji po 5min licząc na odreagowanie po gwałtownym przeciwnym ruchu wycinającym longi. Żeby cena nie odjechała na zbyt duży minus ustawiłem SL, TP i odszedłem od wykresów. Zamknęło na SL po czym nastąpiło odreagowanie.. Wykres: ![]() Wynik -26,31%: ![]() O 20.00 na USD było ogłoszenie poziomu stóp procentowych. Po wycięciu błędnej strony na pozycji zyskownej ustawiłem SL na symbolicznym plusie, po minucie cena wróciła zamykając ją [*] Stawiam znicz moim zyskom [*]. Do usłyszenia jutro.. ![]() RE: Zwiększając wolność.. Czyli rynek forex i strategia SkyTower - amadeuslord - 25-09-2019 16:44 Zagranie z poprzedniego tygodnia na AUDNZD dla danych o zmianie zatrudnienia w Australii, w kierunku buy. Zgodnie z założeniem i prognozami. Wykres: ![]() Wynik -62,17% : ![]() Zagranie z dzisiejszej nocy na NZDUSD i stopach procentowych dla dolara nowozelandzkiego, Wnioski po analizie wszystkich pozycji z września: 1. Nie grać sek i nok 2. Trzymać się założeń: nie ustawiać sl – czyli zaufać statystyce odnośnie czasu pozycji i jej zasięgu + plan określony przed zagraniem ma zostać zrealizowany 3. Patrz punkt 2 PODSUMOWANIE WRZEŚNIA Łączny wynik: -9,4% ![]() Czuję, że dużo się nauczyłem w tym czasie. Zarówno sam jak i od współtowarzyszy z grupy na Discordzie (dzięki!) Do zobaczenia w kolejnym, mam nadzieję, że już zgodnym z zasadami czyli zyskownym miesiącu! ![]() RE: Zwiększając wolność.. Czyli rynek forex i strategia SkyTower - amadeuslord - 01-10-2019 11:29 Dzisiejsze zagranie odbyło się na AUDUSD na stopach procentowych Australii. Na początku była próba wycinki pozycji long, potem cena wybiła w górę i następnie nastąpiła silna reakcja podażowa (trwająca aż do teraz). Pozycję zamknąłem po 5 minutach zgodnie z wcześniejszym założeniem, choć kusiło wcześniej ![]() Wykres: ![]() Wynik (tylko) +27,80%: ![]() |