![]() |
Ujarzmić rynek - Dziennik strategii SkyTower - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166) +--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352) +--- Wątek: Ujarzmić rynek - Dziennik strategii SkyTower (/Temat-Ujarzmic-rynek-Dziennik-strategii-SkyTower-162324) Strony: 1 2 |
Ujarzmić rynek - Dziennik strategii SkyTower - Tartut - 01-05-2019 09:41 Cze$ć, Postanowiłem stworzyć swój dziennik strategii SkyTower. O zalążkach strategii opowiadał mi @[Ropsont], kiedy to wracaliśmy pociągiem do Warszawy. Wtedy tradowałem tylko w oparciu o wsparcia i opory z różnymi wynikami. Po rozmowie kilka razy zainwestowałem z Robertem na newsach z różnym rezultatem. Potem próbując wykorzystać newsy w inny sposób, co nie miało większej racji bytu. Odszedłem od strategii na kilka miesięcy, aby wrócić ponownie ucząc się całego systemu od podstaw na nowo.
Dzisiaj z nowym doświadczeniem i ciekawością odkrywania nowych metod zwiększania zysku chcę przedstawić ten dziennik. Zamierzam w nim umieszczać moje wejścia, aby zachowały się i nie uciekały w eter. Będziecie mogli zobaczyć tutaj zagrywki klasyczne, czyli jedno wejście. Jak i próby otwierania kilku pozycji w trakcie jednego newsa.
Swoją drogą, pewnie zastanawiasz się kim wgl jestem?! ![]() Nazywam się Mariusz. Mając 17lat zacząłem tworzyć strony internetowe i różnego rodzaju skrypty w PHP. Kilka lat dorabiałem sprzedając w internecie różne rzeczy z bardzo przyzwoitym przychodem jak na lata studenckie.
![]() ![]() ![]() Jakie mam cele? 1. 160$ obrócić do 2000$, aby każdy mógł zobaczyć, że to możliwe, że każdy może jak ja czy @[Ropsont]. ![]() 2. Znaleźć sposób, który zmaksymalizuje zysk z pojedynczego newsa. Na chwilę obecną prowadzę dwa konta, ale o wynikach będę informował tylko z tego jednego ![]()
Wczoraj zagrałem dwa wydarzenia: dla dolara kanadyjskiego oraz dla dolara nowozelandzkiego. AUDCAD ![]() Założyłem, że Kanadyjczyk osłabi się i zagrałem BUY. Możecie zauważyć na wykresie dwie transakcje. Otóż liczyłem na 2x większy ruch niż w rzeczywistości był. Tak to była moja próba maksymalizacji zysków.
![]() Wynik: ![]() +$14,77 - $2,60 = +$12,17
AUDNZD ![]() W tym przypadku zobaczyłęm, że NZD osłabi się i zagrałem BUY. Niestety ruch w dół przed samym wydarzeniem był zbyt duży, aby konto wytrzymało. Niestety pozycja została wycięta ze stratą 57% stawki.
Wynik: ![]() Podsumowanie: Maj: +$12,17 - $14,29 = -$2,12
RE: Ujarzmić rynek - Dziennik strategii SkyTower - Ropsont - 01-05-2019 09:48 No, no, w końcu ![]() Jedziesz Mariusz z nimi (z brokerami) bez litości! ![]() Powodzenia! RE: Ujarzmić rynek - Dziennik strategii SkyTower - Bartezx1997 - 01-05-2019 10:27 Powodzenia Mariusz ![]() RE: Ujarzmić rynek - Dziennik strategii SkyTower - PremAccHack - 01-05-2019 10:32 Powodzenia będę obserwował ![]() RE: Ujarzmić rynek - Dziennik strategii SkyTower - dominikstawniak - 01-05-2019 10:55 Zapowiada się kolejny ciekawy (dla mnie) dziennik! Powodzenia ![]() RE: Ujarzmić rynek - Dziennik strategii SkyTower - Markate - 01-05-2019 11:15 Powodzenia ![]() RE: Ujarzmić rynek - Dziennik strategii SkyTower - jarunioo7 - 01-05-2019 11:45 Trochę na to czekałem ![]() RE: Ujarzmić rynek - Dziennik strategii SkyTower - Zaperr44 - 01-05-2019 13:09 Każdy dziennik dotyczący forexa na tym forum jest dla mnie mile widziany ![]() ![]() RE: Ujarzmić rynek - Dziennik strategii SkyTower - ravsk8 - 01-05-2019 15:20 Powodzenia RE: Ujarzmić rynek - Dziennik strategii SkyTower - Hil - 02-05-2019 14:01 Powodzenia będę zaglądał ![]() |