Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Muzyk a zarobek - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Zarabianie przez Internet (/Forum-Zarabianie-przez-Internet-33)
+--- Dział: Dyskusja o Zarabianiu (/Forum-Dyskusja-o-Zarabianiu-248)
+--- Wątek: Muzyk a zarobek (/Temat-Muzyk-a-zarobek-159831)

Strony: 1 2

Muzyk a zarobek - [T] r u a n [T] - 03-12-2018 12:08

Umiem tworzyć całkiem niezłe piosenki. Siedzę w tym już 5 lat. Przekrój gatunków duży bo od future bass i trapu po progressive , future house i big rooomy. Pytanie jak można to zmonetyzować.

RE: Muzyk a zarobek - Klin - 03-12-2018 12:16

Kanał YT, później jakieś koszulki, kubki itp. pełne albumy udostępniane za np robienie ofert albo inna akcje

RE: Muzyk a zarobek - [T] r u a n [T] - 03-12-2018 12:20

Niesamowicie ciężko jest się przebić tak od zera ze swoją twórczością nie mowie już ze kanały które udostępniają dalej muzykę robią całą robotę. Żeby sprzedawac odzież czy jakieś aksesoria potrzebujesz kilkadziesiąt tysięcy fanów a do tego potrzeba lat.

RE: Muzyk a zarobek - Arczit - 03-12-2018 12:39

Może zacznij tworzyć podkłady muzyczne (beat) dla mniejszych twórców, soundtracki do filmików również yt. Tutaj masz 2 opcje:
- zleceniówka, robisz i dostajesz kasę.
- robisz zlecenie za darmo, ale chcesz być w Bio jako autor bitu/tracku dzięki czemu masz reklamę.

Według mnie jeśli jesteś dobry w tym co robisz i chcesz w to iść na całość, zacznij od darmowych zleceń, a inni twórcy potrzebujący Twojej twórczości sami się do Ciebie zgłoszą. Jest to opcja długoterminowa ale według mnie bardziej przyszłościowa Smile

RE: Muzyk a zarobek - Shimeon - 03-12-2018 13:00

https://zarabiam.com/Forum-Wykonam-330

RE: Muzyk a zarobek - PremAccHack - 03-12-2018 13:54

Moim zdaniem kanał na yt, wrzucasz własne kawałki. Popytaj w klubach czy nie potrzebują DJ pokaż swoje kawałki może akurat się załapiesz na jakąś stałą prace. Dodatkowo tak jak przedmówcy ogranij sobie większych twórców zrób im jakieś fajne bity za darmo. Tylko żeby był odnośnik do Twojego yt. Z czasem jeśli robisz to dobrze znajdziesz odbiorców. Potem możesz sprzedawać własne płyty czy odzież.

RE: Muzyk a zarobek - [T] r u a n [T] - 03-12-2018 15:32

(03-12-2018 13:54)PremAccHack napisał(a):  Moim zdaniem kanał na yt, wrzucasz własne kawałki. Popytaj w klubach czy nie potrzebują DJ pokaż swoje kawałki może akurat się załapiesz na jakąś stałą prace. Dodatkowo tak jak przedmówcy ogranij sobie większych twórców zrób im jakieś fajne bity za darmo. Tylko żeby był odnośnik do Twojego yt. Z czasem jeśli robisz to dobrze znajdziesz odbiorców. Potem możesz sprzedawać własne płyty czy odzież.

No i właśnie tutaj pojawia się ten problem ze ludzie mylą producentów z dj-ami. Jeden siedzi przy kompie i robi nuty a drugi gra w klubie. Nie uwzględniłem ze jestem dj choć umiem grać. Za resztę propozycji dzięki

RE: Muzyk a zarobek - Shimeon - 03-12-2018 15:37

A strony typu soundcloud, audiomicro e.t.c? Idea

RE: Muzyk a zarobek - PremAccHack - 03-12-2018 16:20

Najlepsza opcja to poszukanie kanałów na yt do współpracy. Dajmy stworzysz im 2 - 3 podkłady jak się spodoba to kontynuujemy współpracę za kasę. Jak będą fajne to uwierz że ludzie będą szukać tego na yt. Wystarczy odnośnik do Twojego kawałka i już możesz mieć osobę zainteresowaną kupnem.
Wyślij mi na Pw link do jakiegoś fajnego house w twoim wykonaniu jak możesz i masz.

RE: Muzyk a zarobek - radek0389 - 03-12-2018 16:29

Na początek podrzuć może próbkę swoich możliwości Smile?