![]() |
Sprzedaż używanych samochodów, nowych motocykli - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Własna Firma (/Forum-Wlasna-Firma-447) +--- Dział: Pomysły na biznes (/Forum-Pomysly-na-biznes-444) +--- Wątek: Sprzedaż używanych samochodów, nowych motocykli (/Temat-Sprzedaz-uzywanych-samochodow-nowych-motocykli-158833) |
Sprzedaż używanych samochodów, nowych motocykli - Hoolig4n - 08-10-2018 21:53 Siemka. Piszę dzisiaj z nie już takim nowym pomysłem na biznes, o którym myślę od dłuższego czasu. Co sądzicie o sprzedaży samochodów sprowadzonych z Niemiec? Znajomy to robi od dłuższego czasu, ale sprzedaje samochody tylko jednej marki i miesięcznie jest w stanie wyciągnąć z tego na czysto ~15-20k złotych, czyli całkiem fajne pieniądze. Ja mam w Niemczech dojścia do ubezpieczalni, gdzie "wrak samochodu" czyli auto z rozbitą szybą, reflektorem i zderzakiem mogę kupić za grosze, bo tam w większości przypadków idą tzw. "całki". Koszt kupna + ściągnięcia i naprawy takiego przykładowego BMW E60 w dieslu to około 14/16 tysięcy złotych. W Polsce jakie są ceny każdy wie, a popyt na to jest. Dodatkowo jestem w Anglii i niedaleko mieszkania mam salon Kawasaki i Hondy (motocykle). Nowy motocykl z salonu można tu kupić za 5000 funtów, czyli około 25 tysięcy złotych. Taki sam motocykl w Polsce to koszt około 50/60k. Wiem, że każda inwestycja wiąże się z ryzykiem i jestem na to przygotowany, ale wydaje mi się, że przynajmniej warto spróbować. W razie gdyby nie wyszło, to będę miał czym jeździć, a jestem motoryzacyjnym maniakiem ![]() EDIT: Zapomniałem dodać: wiem jak takie samochody sprzedawać, nie mam zamiaru zrobić z siebie typowego mirka handlarza i mówić klientom jasno co w samochodzie było zrobione ![]() RE: Sprzedaż używanych samochodów, nowych motocykli - dazy19 - 19-11-2018 00:24 Sposob dobry ale musisz sie liczyc ze coraz bardzuej ludzie sa denerwujacy a samochod by chcieli najlepiej nowy za cene seicento. Raczej rynek jest przepelniony choc nadal warty do sprobowania ![]() RE: Sprzedaż używanych samochodów, nowych motocykli - Arczit - 19-11-2018 14:24 Jak dla mnie spoko sprawa, tylko musiał byś ogarnąć sobie jakieś miejsce w Polsce gdzie byś przechowywał pojazdy. Bo skoro jesteś w UK, jednocześnie chciałbyś sprowadzać motocykle z UK i auta z Niemiec, to moim zdaniem musisz być w Polsce żeby to ogarnąć przynajmniej na starcie. A jeszcze fakt że chcesz działać A-Z, kupno -> transport -> naprawa -> sprzedaż, wpływa na Twoją lokalizacje. Ryzyko jest jak w każdym biznesie, tutaj jednak masz to poczucie że auta były,są i będą chodliwym tematem ![]() RE: Sprzedaż używanych samochodów, nowych motocykli - adam_per - 19-11-2018 16:56 w tych sprawach to nie doradzę, na autach się nie znam, ale po tym jak sąsiad rzucił pracę i zajął się "pełnoetatową" sprzedażą aut (sprowadzaniem, handlem) można by twierdzić, że da się dobrze zarobić... poza tym jak każda firma, grutowne przygotowanie, wiedza z zakresu prawa, przynajmniej podstawy, gotówka na poczatek i mocny kark by nie dać się wrobić kolesiom "przelew za miesiąc"... sukcesów ap RE: Sprzedaż używanych samochodów, nowych motocykli - Hoolig4n - 28-11-2018 18:12 (19-11-2018 14:24)Arczit napisał(a): Jak dla mnie spoko sprawa, tylko musiał byś ogarnąć sobie jakieś miejsce w Polsce gdzie byś przechowywał pojazdy. Bo skoro jesteś w UK, jednocześnie chciałbyś sprowadzać motocykle z UK i auta z Niemiec, to moim zdaniem musisz być w Polsce żeby to ogarnąć przynajmniej na starcie. A jeszcze fakt że chcesz działać A-Z, kupno -> transport -> naprawa -> sprzedaż, wpływa na Twoją lokalizacje. Dokładnie, kaska jest ulokowana w samochody, które prędzej czy później się sprzedadzą. Chodzi mi o to, że teraz jestem w UK, a tym zająłbym się po powrocie do Polski ![]() RE: Sprzedaż używanych samochodów, nowych motocykli - domi11997 - 28-11-2018 19:27 Jak bedziesz sprowadzal motocykle z UK to zwroc uwage na to po ktorej stronie maja kierownice ![]() RE: Sprzedaż używanych samochodów, nowych motocykli - Hoolig4n - 28-11-2018 22:12 (28-11-2018 19:27)domi11997 napisał(a): Jak bedziesz sprowadzal motocykle z UK to zwroc uwage na to po ktorej stronie maja kierownice Mam nadzieję, że złapiesz conajmniej warna za bezsensowne zaśmiecanie tematu głupimi żartami ![]() RE: Sprzedaż używanych samochodów, nowych motocykli - SkylineR34 - 29-11-2018 10:56 Szwagier rok temu zlikwidował komis samochodowy bo nic się nie sprzedawało, 3 razy zmieniał lokalizacje (a było to duże miasto). Obecnie jeszcze kilka aut mu wisi na ogłoszeniach już z zerowym zarobkiem i cisza od klientów. Inni handlarze (komisy, mirki handlarze, dorabiacze, różni) też strasznie narzekają, że ciężko cokolwiek sprzedać - nawet z minimalnym zarobkiem. Dojścia do aut w dobrej cenie czy to krajowych z Niemiec/Francji to mały problem. Ale skoro znajomy daje radę to może ci doradzi co i jak. RE: Sprzedaż używanych samochodów, nowych motocykli - Agik - 03-12-2018 14:04 Zawsze warto próbować swoich sił. Wiadomo, że na starcie będziesz musiał trochę kasy w to zainwestować, ale żaden biznes na starcie nie zaczyna się od bycia na plusie. Jeśli to lubisz, masz dobre dojścia i znasz się na tym, to czemu by nie spróbować? Niby jest bardzo dużo samochodów w komisach, ale znaleźć coś dobrego za przyzwoite pieniądze to wcale nie taka prosta sprawa. Jeżeli mówiłbyś ludziom o przejściach samochodu, to tym większy plus dla Ciebie. ![]() |