![]() |
Przestrzegam przed H88 SA - minhost, bizneshost, netdc, hekko i inne - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarządzanie stronami Internetowymi (/Forum-Zarzadzanie-stronami-Internetowymi-358) +--- Dział: Hostingi i Serwery (/Forum-Hostingi-i-Serwery-359) +--- Wątek: Przestrzegam przed H88 SA - minhost, bizneshost, netdc, hekko i inne (/Temat-Przestrzegam-przed-H88-SA-minhost-bizneshost-netdc-hekko-i-inne-155556) |
Przestrzegam przed H88 SA - minhost, bizneshost, netdc, hekko i inne - Początkujący - 24-03-2018 04:22 Cześć, Chciałbym ostrzec jak największą ilość osób. Stanowczo odradzam zakup jakichkolwiek usług u nich. Firma ta posiada marki takie jak minthost, bizneshost, netdc, hekko, superhost, ogicom, superhost i pewnie coś jeszcze. Jeśli zamierzasz korzystać z ich usług - poważnie się zastanów, jeśli jesteś ich klientem - radzę jak najszybciej migrować do innego dostawcy hostingu/serwera. Dzięki tej firmie straciłem sporo pieniędzy, ale także dobre imię i zdrowie psychiczne. A jak wiadomo, tego nie da się wycenić. Ale od początku... Jeszcze przed zakupem usługi zostałem zapewniony, że administratorzy serwerów służą pomocą. W poniższym tekście dowiecie się jak ta ,,pomoc" wyglądała w moim przpadku. 18 lutego kupiłem VPSa administrowanego. Już na samym początku były problemy. Nie mogłem dodać domeny w Direct Admin. Okazało się, że poprzedni właściciel domeny wcześniej korzystał z usług tej firmy i miał domenę na swoim koncie. Od razu wysłałem wiadomość do supportu. Odpowiedź dostałem dopiero dobę później! Dużo szybciej udało mi się skontaktować z poprzednim właścicielem i poprosić o usunięcie domeny. Udało mi się dodać domenę, dokonać migracji strony, ale okazało się, że na serwerze nie ma geoip, dodatku, który niejako powinien być w standardzie. Skrypt sypał błędami, bo odwoływał się do funkcji, która nie istniała na serwerze. Tutaj zareagowali dość ,,szybko", bo w ciągu jakiś 5 h, ale tylko dlatego, że wydzwaniałem do nich jak głupi. 22.02 wykryłem kolejny - w moim przypadku - duży problem. Maile wysyłane z VPSa nie dochodziły. Większość była odrzucana na etapie serwera odbiorcy i nie dochodziła nawet do SPAMu, a reszta, która jakimś cudem docierała, lądowała w SPAMie. Po 17 h oczekiwania dostałem informację, że złożono wniosek o usunięcie IP z czarnych list i że mam czekać 24 h. A dla mnie każda godzina oznaczała kolejne straty. Po ok. 48 h duża część maili zaczęła dochodzić, ale problem w dalszym ciągu występował. O ile się nie mylę, 25 lutego (ostatni dzień u nich) w dalszym ciągu nie dochodziły wszystkie maile. Moim zdaniem taka sytuacja, kiedy dostaję serwer z IP na czarnych listach w ogóle nie powinna się wydarzyć. A jeżeli już tak się stało, to powinni zmienić IP albo wymyślić inne rozwiązanie. Tym bardziej, że tłumaczyłem supportowi, iż z tego powodu tracę duże pieniądze. Podczas licznych rozmów telefonicznych i mailowych z supportem podczas tych kilku dni próbowałem i prosić o poprawę jakości usług, i grozić sądem. Obsługa nie robiła sobie z tego absolutnie nic, udawała, że tego nie słyszą albo nie widzą. Generalnie mam wrażenie, że serwery są zaniedbane. Brak geoip, IP na black lists, działanie supportu - to o czymś świadczy. Wygląda to tak, jakby infrastruktura była zostawiona sama sobie z garstką pracowników, którzy reagują dopiero jak jest na prawdę źle. Obawiam się, że tutaj za jakiś czas może się powtórzyć sytuacja jaka miała miejsce w firmie AdWeb. Podsumowując, jakość usług - dno, support - dno ![]() RE: Przestrzegam przed H88 SA - minhost, bizneshost, netdc, hekko i inne - Maryśko - 26-03-2018 14:33 Oj tak słyszałem o tego typu postepowaniach, faktem jest że kiedys bylem długoletnim klientem BH a potem mintshosta i nigdy z czymś takim sie nie spotkałem. Szkoda wielka że Pan Tomasz sprzedał swoją firme i trafiła one w rece H88, być może to kwestia ludzi, którzy zatrudnieni są jako administratorzy. Druga sprawa, zanim spostrzegłem się że kupuje serwer dedykowany od H88 byłem już w jego posiadaniu. Mianowicie jakiś czas temu korzystając z promocji 20% w http://www.serwerydedykowane.pl zakupiłem serwer i jestem z niego bardzo zadowolony. W odróżnieniu od innych marek posiadają Live Chat co zapewnia dobry support. Także te usługi moge śmiało polecić ![]() RE: Przestrzegam przed H88 SA - minhost, bizneshost, netdc, hekko i inne - TheKing - 30-03-2018 12:03 A to nie jest tak, ze każda marka ma swoich administratorów? Korzystałem z mintshost, bizneshost i hekko. Mintshost to była budżetówka i po przeczytaniu kilku opinii wiedziałem, że to serwery do zabawy.(aktualnie cenowo wszędzie wyrównali) Same serwery to też loteria(z mojego małego doświadczenia, jak i opinii). Pamiętam jak aktualizowali panel zarządzania i tak im to wyszło, że nie mogłem zarządzać swoimi usługami. Co do bizneshost i hekko nie mam zastrzeżeń. |