![]() |
Projekt Charytatywne wekendy - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166) +--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352) +--- Wątek: Projekt Charytatywne wekendy (/Temat-Projekt-Charytatywne-wekendy-155219) Strony: 1 2 |
Projekt Charytatywne wekendy - MrocznyKILL - 09-03-2018 20:30
"Chcesz zmienić świat? Zacznij od siebie!"
Nie wiem kto to powiedział ale wiem że miał 100% racji... Cześć z tej strony Michał. Zapraszam Cie do zapoznania się z moim niecodziennym dziennikiem. Zacznijmy od samego początku a więc co mnie skłoniło do stworzenia projekty Charytatywne Weekendy. Odpowiem na to krótko ![]() ![]() O co w tym chodzi? Moim celem jest rozpropagowanie nowego trendu który polega na regularnym pomaganiu potrzebującym w każdy weekend (choćby miało być to nawet 1 zł tygodniowo). Cele do zrealizowania w najbliższym czasie: -Rozwinięcie Fanpage "Charytatywne weekendy". Fanpage na początku będzie służył jedynie do promocji zbiórek lecz w późniejszym czasie również i do rekrutowania wolontariuszy. -Rozwinięcie kanału na serwisie youtube. Kanał będzie służył do "weryfikowania" zbiórek. Chciałbym osobiście odwiedzać osoby dla których będą zbierane pieniądze a gdy to będzie niemożliwe jak wspomniałem wyżej będę posiłkował się wolontariuszami. Cel ostateczny: -Do 2020 roku własna fundacja Na dziś tyle nie będę tu lał wody wole konkrety ![]() Aktualnie moje zbiórki można znaleść na zarabiam.com: http://zarabiam.com/Temat-Zarabiam-com-Charytatywne-weekendy-155055 RE: Projekt Charytatywne wekendy - MrocznyKILL - 16-03-2018 08:32 Kanał jak i FP założone czas na doprowadzenie ich do ładu ![]() https://www.youtube.com/channel/UCNPo7QuDojHHGAe7aSATVbw https://www.facebook.com/Charytatywne-weekendy-190193778255435/ Fajny pomysł! - Culturva - 16-03-2018 10:20 Fajny pomysł, ale niestety wyczuwam tutaj jedynie rządzę zysku, a nie realnej pomocy. Cel fundacja, cel zbiórki, cel 1 zł tygodniowo... Kicha panie! Cały czas o pieniądzach, marnie to wygląda i niestety nie wróżę z takim podejściem sukcesu, ale obym się mylił. Tutaj brakuje rzeczy: ![]() Daj coś sam od siebie najpierw, weź stare ubrania pokaż jak wrzucasz do pojemnika czy oddajesz gdzieś, kup karmę dla zwierząt i pojedź do schroniska. Biblia: http://biblia.deon.pl/rozdzial.php?id=249 Jałmużna 2 Kiedy więc dajesz jałmużnę, nie trąb przed sobą, jak obłudnicy czynią w synagogach i na ulicach, aby ich ludzie chwalili. Zaprawdę, powiadam wam: ci otrzymali już swoją nagrodę. 3 Kiedy zaś ty dajesz jałmużnę, niech nie wie lewa twoja ręka, co czyni prawa, 4 aby twoja jałmużna pozostała w ukryciu. A Ojciec twój, który widzi w ukryciu, odda tobie. RE: Projekt Charytatywne wekendy - MrocznyKILL - 16-03-2018 10:53 (16-03-2018 10:20)Culturva napisał(a): Fajny pomysł, ale niestety wyczuwam tutaj jedynie rządzę zysku, a nie realnej pomocy. Cel fundacja, cel zbiórki, cel 1 zł tygodniowo... Robię dużo więcej niż sądzisz lecz nie czuję potrzeby opisywania wszystkiego tutaj. (tutaj było kilka podpunktów opisujących w jaki sposób się udzielam i pomagam) ... NIE jednak NIE nie mam zamiaru udowadniać Ci niczego zabierając się za wymienianie tych punktów czuję że nie tędy droga ![]() Cytujesz mi biblię i konstruujesz post w taki sposób abym właśnie napisał Ci w odpowiedz jaki to ze mnie "aniołek" ![]() ![]() RE: Projekt Charytatywne wekendy - jackbriggs - 16-03-2018 15:58 2k18, a niektorzy wciaz cytuja pustynnych nomadow ![]() RE: Projekt Charytatywne wekendy - Muraszczyk - 16-03-2018 17:06 Nie wiem jak można krytykować kogokolwiek kto pomaga, nawet jeśli robi to "publicznie" (za maską nicku w tym wypadku). Ludzie powinni pomagać ludziom, niby proste a jednak... ^^ Będę obserwował, jeśli będę mógł pomóc- pomogę. Odnośnie fundacji. Jest jakaś konkretna grupa ludzi, do której chcesz skierować tą pomoc? RE: Projekt Charytatywne wekendy - MrocznyKILL - 16-03-2018 20:57 (16-03-2018 17:06)Muraszczyk napisał(a): Nie wiem jak można krytykować kogokolwiek kto pomaga, nawet jeśli robi to "publicznie" (za maską nicku w tym wypadku). Chciałbym zrobić swoją własną stronę w stylu siępomaga z tym że na stronie były by jedynie zbiórki osób odwiedzonych z kamerą przeze mnie lub zweryfikowanego wolontariusza. RE: Projekt Charytatywne wekendy - dzemba - 17-03-2018 01:06 Jak już musisz znajdź kogoś komu trzeba naprawdę pomóc, nie żadne wielodzietne rodziny z rodzicami leżącymi całe dnie, patologie co i tak przepiją wszytko, domy dziecka też odpadają, wiem jak tam żyją i mają często kilka razy lepiej niż normalne dzieciaki z obojgiem rodziców, czy nawet topielcom budującym domy na terenach zalewowych. Może nawet pomogę, jak to nie będzie kolejna akcja w stylu, damy tym co już mają albo tym co mają kłopoty przez to że są głupi. Cel ma być konkret, inaczej nie ma to sensu. Czy ty przypadkiem nie mieszkasz w Danii? Kocham Europę, ale jej mieszkańców mam gdzieś, pomoc tylko dla swoich ![]() RE: Projekt Charytatywne wekendy - MrocznyKILL - 17-03-2018 08:33 (17-03-2018 01:06)dzemba napisał(a): Jak już musisz znajdź kogoś komu trzeba naprawdę pomóc, nie żadne wielodzietne rodziny z rodzicami leżącymi całe dnie, patologie co i tak przepiją wszytko, domy dziecka też odpadają, wiem jak tam żyją i mają często kilka razy lepiej niż normalne dzieciaki z obojgiem rodziców, czy nawet topielcom budującym domy na terenach zalewowych. Chce się skupić na pomocy chorym i niepełnosprawnym lecz jakieś pojedyncze inne przypadki nie są wykluczone. Tak mieszkam w Danii lecz pomagał będę jedynie polakom nie dla tego że mam resztę gdzieś ![]() ![]() RE: Projekt Charytatywne wekendy - rachman - 17-03-2018 09:16 Powodzenia. Krytyką się nie przejmuj i działaj. Czy to własna firma czy fundacja - wszystko kręci się wokół kasy więc krytyki się nie uniknie. Osobiście skupiam się o tej porze roku na Janosikowaniu - zabieram z systemu a przekazuje potrzebującym ![]() ![]() |