![]() |
|
Ciemny Styl Windows - After Dark CC Theme Windows10 - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11) +--- Wątek: Ciemny Styl Windows - After Dark CC Theme Windows10 (/Temat-Ciemny-Styl-Windows-After-Dark-CC-Theme-Windows10-150550) Strony: 1 2 |
Ciemny Styl Windows - After Dark CC Theme Windows10 - VeronVB - 03-09-2017 17:16 Cześć wszystkim, chcę się z wami podzielić stylem dla Windows 10. Wiem, że nie którzy na forum siedzą do późna na forum i w trosce o wasze oczy udostępniam styl z którego sam korzystam. Oczy się nie męczą tak strasznie na ciemnym tle, jak na białym. Styl wygląda przykładowo tak: ![]() Link: Kod: http://www.cleodesktop.com/2017/04/after-dark-cc-theme-for-windows10.htmlKod: http://www68.zippyshare.com/v/DjxYLGvb/file.htmlStyl jest aktualizowany z każdą aktualizacją Windowsa. Więc każdy update wrzucę do tego tematu. Nie ma za co!
RE: Ciemny Styl Windows - After Dark CC Theme Windows10 - pablo12 - 03-09-2017 19:26 na pewno fajny,ale popraw paczkę bo nie da się wypakować błędy są RE: Ciemny Styl Windows - After Dark CC Theme Windows10 - Dante_/ - 03-09-2017 19:50 Jak dla mnie zamiast pobierać 'theme' z nie oficjalnej strony to lepiej samemu zrobić ciemny styl po zmianie paru rzeczy w rejestrze ( są tutoriale na YouTube. A ten ciemny tryb to zmienia jedynie standardowe ikony ( folder, komputer, etc. ) i kolor tła w folderach, nic więcej. RE: Ciemny Styl Windows - After Dark CC Theme Windows10 - VeronVB - 03-09-2017 20:07 (03-09-2017 19:26)pablo12 napisał(a): na pewno fajny,ale popraw paczkę bo nie da się wypakować błędy są Wszystko działa, paczka jest oryginalna od autora, te 'błędy' to po prostu ścieżka pliku jest za długa, winrar obsługuje chyba do iluś tam znaków. Wystarczy otworzyć archiwum i przeciągać do folderu to co potrzeba. Zapewniam, że wszystko działa ![]() (03-09-2017 19:50)Dante_/ napisał(a): Jak dla mnie zamiast pobierać 'theme' z nie oficjalnej strony to lepiej samemu zrobić ciemny styl po zmianie paru rzeczy w rejestrze ( są tutoriale na YouTube. A ten ciemny tryb to zmienia jedynie standardowe ikony ( folder, komputer, etc. ) i kolor tła w folderach, nic więcej. Ten ciemny styl o którym piszesz, jest już do wyboru w Ustawieniach w Win10 1703 bez grzebania w rejestrze, ale tylko okno Ustawienia zmienia styl, sam Explorer już nie. To będzie działało w przyszłości gdy skończą tworzyć nowy explorer. Przykład:
RE: Ciemny Styl Windows - After Dark CC Theme Windows10 - Monster - 03-09-2017 21:25 Zainstalowałem wszystko jest, ale dalej mam białe pole gdy wejdę np. w nowy folder, ktoś wie co by tu zrobić żeby naprawić? RE: Ciemny Styl Windows - After Dark CC Theme Windows10 - VeronVB - 04-09-2017 06:14 (03-09-2017 21:25)Monster napisał(a): Zainstalowałem wszystko jest, ale dalej mam białe pole gdy wejdę np. w nowy folder, ktoś wie co by tu zrobić żeby naprawić? Cytat:- For using this theme first you need install UltraUXThemePatcher [link] RE: Ciemny Styl Windows - After Dark CC Theme Windows10 - Monster - 04-09-2017 22:52 (04-09-2017 06:14)VeronVB napisał(a):(03-09-2017 21:25)Monster napisał(a): Zainstalowałem wszystko jest, ale dalej mam białe pole gdy wejdę np. w nowy folder, ktoś wie co by tu zrobić żeby naprawić? Robiłem według instrukcji wszystko, a dalej tła folderów mam białe. RE: Ciemny Styl Windows - After Dark CC Theme Windows10 - radmatuszewski - 04-09-2017 23:00 (04-09-2017 22:52)Monster napisał(a):Mam tak samo.(04-09-2017 06:14)VeronVB napisał(a):(03-09-2017 21:25)Monster napisał(a): Zainstalowałem wszystko jest, ale dalej mam białe pole gdy wejdę np. w nowy folder, ktoś wie co by tu zrobić żeby naprawić? RE: Ciemny Styl Windows - After Dark CC Theme Windows10 - Zawik - 04-09-2017 23:39 Dla posiadaczy Windows 7 polecam theme "Metalik Glass", do pobrania stąd. SKAN: klik! Również niezbędny jest Universal Theme Patcher. Download SKAN: klik! Instrukcja instalacji: klik! Instrukcja podmiany explorerframe.dll: klik! SCREEN: Spoiler (Kliknij aby zobaczyć) Motyw podobny do podanego wyżej dla Windows 10, sam korzystam i polecam
RE: Ciemny Styl Windows - After Dark CC Theme Windows10 - VeronVB - 05-09-2017 06:21 Ok, to napiszę swoją instrukcję, bo może nie do końca jasne jest co trzeba zrobić. 1. Zainstalować UltraUXThemePatcher i zrestartować komputer, w celu załadowania nowych bibliotek. 2. Wchodzimy do folderu: Theme For Win10... (w zależności od posiadanej wersji Windows w moim przypadku -> "Theme For Win10 Creators Update 1703") i kopiujemy zawartość z Hide Commandbar lub Show Commandbar do katalogu "C:\Windows\Resources\Themes" ![]() 3. Będzie już działać po części ten styl, ale gdzie nie gdzie są jeszcze białe boxy, następnie trzeba zainstalować Control Panel Default W10.exe i Fix bug white color after sleep for theme dark (bo wybudzeniu komputera np. z Hibernacji w explorer pokazują się wtedy znów białe boxy, po tym wpisie w rejestrze już nie) z folderu Extras. 4. I ostatni krok to usunięcie tej "wstązki" z explorera, jej niestety nie da rady zmienić w stylu, lub po prostu autor do tego jeszcze nie doszedł. W archiwum macie program OldNewExplorer 1.1.8.2, uruchamiacie go i zaznaczacie tak jak na obrazku: ![]() Efekt końcowy jest taki:
|