Zlece ściągnięcie z zagranicy płatne przy odbiorze - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11) +--- Wątek: Zlece ściągnięcie z zagranicy płatne przy odbiorze (/Temat-Zlece-sciagniecie-z-zagranicy-platne-przy-odbiorze-145183) Strony: 1 2 |
Zlece ściągnięcie z zagranicy płatne przy odbiorze - szymon1051 - 09-03-2017 23:09 Podejmie się ktoś ściągnięcia, czegoś z zagranicy, płatność po sprawdzeniu i przy odbiorze? Oczywiście rozwarze też wasze oferty. Chodzi o to że nie ufam do końca sprzedawcą w Polsce na olx, allegro itp, a co dopiero z innych serwisów . Mile widziane jak by osoba umiała sprowadzić by zapłacić jak najmniejszy podatek, oczywiście zgodnie z prawem np. kupić od osoby prywatnej i wysłać do prywatnej albo do jakiegoś europejskiego kraju najpierw ściągnąć gdzie indziej jest mniejszy vat i cło a potem do polski i w tedy ponoć jest mniejszy vat cło albo nawet nie ma. Oczywiście osoba z góry by mi pisała jaki koszt a ja ewentualnie się zgadzam przed wysyłką. Najlepiej jak by ta osba kupiła na siebie a ja potem już w polce to od tej osoby kupił po wcześniej ustalonej cenie. Jak ktoś chce może być nawet jakaś umowa , przez allegro czy coś innego. Kontakt priv. RE: Zlece ściągnięcie z zagranicy płatne przy odbiorze - rachman - 09-03-2017 23:53 Kupić na siebie? Płatne przy odbiorze? Życie różne scenariusze pisze i jak coś ci się zmieni albo odwidzi to na kichanie komuś twój towar? Weź przemyśl lepiej te swoje warunki bo umowa to tylko papier a papier wszystko przyjmie ale odzyskiwać swoje można nawet latami po sądach potem... Od sprzedaży na allegro itp. dochodzą podatki, itd. itd. Nie przemyślałeś chyba wszystkiego albo jelenia szukasz... RE: Zlece ściągnięcie z zagranicy płatne przy odbiorze - szymon1051 - 10-03-2017 00:07 (09-03-2017 23:53)rachman napisał(a): Życie różne scenariusze pisze i jak coś ci się zmieni albo odwidzi to na kichanie komuś twój towar? Nie rozumiem tego fragmentu. Co proponujesz? Ja mam płacić z góry osobie która może nigdy nie zamówi i ciągać się potem z nią po sądach ? Po za tym pisze najlepiej by było, ale to znie znaczy że musi być , czytanie ze zrozumieniem . Może ktoś da jakąś sensowną ofertę to się zgodzę. RE: Zlece ściągnięcie z zagranicy płatne przy odbiorze - rachman - 10-03-2017 01:31 Fragment którego nie rozumiesz - po prostu jak zmienisz zdanie, lub coś się stanie ze nie będziesz w stanie dotrzymać umowy - zauważ że ty nikomu nie ufasz a ściągający ma tobie ufać że zdania nie zmienisz i nie zostanie z niepotrzebnym towarem i innymi kosztami na koncie? Życie różne scenariusze pisze i może się coś zdarzyć, nie będę pisał by nie wykrakać po prostu ale różnie bywa a nie dajesz gwarancji większej niż twoje słowo że do transakcji dojdzie. Umowy umowami ale jak zdarzyłoby się coś że nie byłbyś w stanie zapłacić to można by po sądach latać a i tak się nic nie odzyska. O to mi chodziło - mam nadzieję że rozumiesz że twoja propozycja póki co to: "nie chcę ponosić ryzyka, nie ufam sprzedawcom, zaufaj mi i kup mi dobrze, jak dowieziesz towar/dojdzie do mnie cały to obiecuję że nie zostaniesz na lodzie i ci zapłacę"... no wiesz, nie myśl ze podejrzewam cię o złe zamiary ale w biznesie to i tak trochę naiwne. Musiałby kasę wyłożyć na towar, jechać, ponieść dodatkowe koszty, czas, ewentualne problemy i koszta nieprzewidziane jak awaria auta, uszkodzenie towaru, czy coś itd. Różnie bywa, jeśli jeździłeś to wiesz. Mało wiadomo jaki towar itd. ale i tak ... ty w tym czasie tylko siedzisz, nic nie ryzykujesz czekając i "obiecujesz odkupić towar". Nie każę ci płacić z góry tylko zwróciłem ci uwagę byś sobie przemyślał jak to wygląda z drugiej strony. Nawet nie wspominasz o normalnej sprawie jaką jest zaliczka. Niech ktoś przyjdzie i się targuje od zera? Na wejściu warunki powinny być możliwie uczciwe a nie - jeśli mnie przekonasz to... Nie pisz mi o czytaniu ze zrozumieniem bo sam nie wszystko rozumiesz... "Najlepiej by było" odnosi się do zakupu na siebie. Nie zmienia faktu że do czasu aż ty towar będziesz miał już w rączkach - zleceniobiorca ma ze swoje strony wyłącznie koszty i ryzyko (które nie musi ale może wystąpić). Ja odpadam, za późna pora na licytowanie się na warunki umowy, a jeszcze parę spraw na głowie. Pozdrawiam RE: Zlece ściągnięcie z zagranicy płatne przy odbiorze - szymon1051 - 10-03-2017 18:00 Zawsze można założyć że np europe zaleje wielka powódź i nic nas nie uratuje . Ja mogę nie ufać ludziom to nie znaczy że inni muszą nie ufać . (10-03-2017 01:31)rachman napisał(a): Nie pisz mi o czytaniu ze zrozumieniem bo sam nie wszystko rozumiesz... Ja pytam co znaczy a nie zakładam że coś znaczy jak nie rozumiem co pisze . RE: Zlece ściągnięcie z zagranicy płatne przy odbiorze - Adriano42 - 10-03-2017 18:06 Ty nie ufasz, a ktoś Tobie ma zaufać i zamówić jakiś towar którego potem Ty nie weźmiesz? Bez sensu. Kup sobie sam, a nie odwalasz jakieś "nieufności". Na jakiej podstawie Tobie ma ktoś zaufać? RE: Zlece ściągnięcie z zagranicy płatne przy odbiorze - szymon1051 - 10-03-2017 18:09 Jak mi nikt nie zaufa to po prostu nikt mi nie zamówi i tyle . Nie wiem po co ten off-top. RE: Zlece ściągnięcie z zagranicy płatne przy odbiorze - Adriano42 - 10-03-2017 18:16 I śmiem twierdzić, że trzeba być z deczka głupim aby godzić się na Twoje warunki. Nie oferujesz żadnej zaliczki, nie zamówisz sobie sam bo nie ufasz... Żaden biznes dla kogoś ryzykować. Sam się zajmij zakupem, a nie szukasz naiwnego. RE: Zlece ściągnięcie z zagranicy płatne przy odbiorze - szymon1051 - 10-03-2017 18:28 Nie mówię że zaliczka nie wchodzi w grę tylko czekam na oferty czy ktoś się podejmie na takich warunkach lub podobnych które ja zaakceptuje i oczywiście druga strona. RE: Zlece ściągnięcie z zagranicy płatne przy odbiorze - Adriano42 - 10-03-2017 18:36 Czyli jednak jesteś w stanie zaufać i dać zaliczkę, w czym problem zaufać sprzedawcy z jakiegoś legitnego sklepu, a nie podejrzanego syfu? Nie widzę sensu, czegokolwiek tutaj... Tak czy inaczej to moje zdanie się nie zmieni. Weź se chłopie sam sprawę załatw jak masz taką możliwość, a nie szukasz głupiego który zaryzykuje żeby Ci zamówić coś bo Ty nie ufasz... |