![]() |
Co wybrać Tabata czy HIIT??? - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-10) +--- Wątek: Co wybrać Tabata czy HIIT??? (/Temat-Co-wybrac-Tabata-czy-HIIT-144473) |
Co wybrać Tabata czy HIIT??? - PaidMoney - 19-02-2017 22:15 Witam Planuje zadbać trochę o siebie i schudnąć te 5kg, a później chce przejść na dietę o dodatnim bilansie kalorycznym, aby nabrać trochę masy mięśniowej ![]() Lecz nie wiem co będzie skuteczniejsze Tabata czy interwał. Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam ![]() RE: Co wybrać Tabata czy HIIT??? - averegen - 19-02-2017 22:17 Musisz miec baaardzo dobra kondyche. Lepsze hiit bo tabata jest dla prawdziwych hardcorow RE: Co wybrać Tabata czy HIIT??? - geraxon - 19-02-2017 22:18 Najpierw masa, potem rzeźba ![]() RE: Co wybrać Tabata czy HIIT??? - PaidMoney - 20-02-2017 07:05 @[averegen] Co prawda nie testowałem tej Tabaty jeszcze ale na YT oglądałem i nie wyglądało to na zabójcze ćwiczenia, ale to pewnie zależy jakie ćwiczenia się wybierze @[geraxon] słyszałem o tym ale lepiej będę się czuł zrzucając ten bebech, a dopiero masówka jakościowa Xd RE: Co wybrać Tabata czy HIIT??? - Begrezen - 20-02-2017 12:41 (20-02-2017 07:05)PaidMoney napisał(a): ale na YT oglądałem i nie wyglądało to na zabójcze ćwiczenia,jeśli jesteś chudy to izi ćwiczenie, ale jak jesteś grubaskiem to sam zobaczysz jak długo wytrzymasz ![]() RE: Co wybrać Tabata czy HIIT??? - PaidMoney - 20-02-2017 13:39 @[Begrezen] Otyły to ja nie jestem ale ostatnio siedząc rok na du*ie trochę przybyło no i forma spadła ![]() ![]() Ogólnie mierze 181cm wysokości no i 74kg chciałbym zrzucić trochę tego fatu i po tym mocna dieta na masę ![]() RE: Co wybrać Tabata czy HIIT??? - Makabrycy - 21-02-2017 14:11 idz na crossfit albo jakiś trening funkcjonalny, tam dostaniesz wszystko od tabaty, po sztange ![]() RE: Co wybrać Tabata czy HIIT??? - PaidMoney - 21-02-2017 20:50 Wziełem i spróbowałem zrobić tą tabatę, ale muszę przyznać że okropnie jest ciężka w wykonaniu, a 8 rund i tak nie zrobiłem tylko 7 i nie mogłem wstać z dywanu ![]() Tak czy siak wybieram HIIT-A ponieważ spala więcej kalorii, a tabatę również zastosuje, ale w przyszłości ponieważ poprawia wydolność tlenową jak i beztlenową, więc chyba się przyda ![]() Ps; przy tej tabacie naprawdę można kipnąć jak się weźnie jakoś dobrą przedtreningówkę albo jakiś mocny spalacz :/ @[Makabrycy] Mam bardzo daleko klub crossfit, podobnie też jest z tym treningiem, mam w okolicy tylko siłownie żadnych takich klubów RE: Co wybrać Tabata czy HIIT??? - szy1sw - 21-02-2017 21:29 A dieta Low carb, czy lchf(moim zdaniem najskuteczniejsza), czy cbl, czy normalna na ujemnym bilansie? Rozpisz swój ogólny tydzień treningowy ![]() 7na 8rund to przecież świetny wynik(o ile ćwiczyłeś całe ciało, np krokodylki, a nie pseudo-tabatę z yt, gdzie każda seria to inna partia) A co do teorii pierw masa, potem rzeźba, to jest błędna. Im mniej tłuszczu, tym więcej testosteronu, więc masa dobrej jakości potem idzie ![]() Powodzenia, mam nadzieję że dasz radę i później dalej będziesz ćwiczyć(ja niestety nie dałem rady i znów muszę się odchudzać :< ) RE: Co wybrać Tabata czy HIIT??? - Makabrycy - 22-02-2017 12:57 PaidMoney w takim razie proponuje ci zakupić kettle na początek 16kg na youtube popatrzeć jak się robi swingi i zacząć od tego, jak ci się spodoba to możesz sobie na szkolenie weekendowe pojechać i będziesz miał ogarnięte kettle. szczerze przyznam ze dla mnie to najlepsze do ćwiczenia. co do diety wole paleo bowiem w paleo nie ma zbóż i nabiału a to główne czynniki szkodliwe dla naszego organizmu no i jeszcze cukier który trzeba kategorycznie odstawić. Nie jestem radykalnym jaskiniowcem nie jem tylko surowego mięsa chociaż zdarza się (tatar) ale przyznam ze dzięki temu wyprowadziłem swoje zdrowie na prostą ![]() |