Dziwne transakcje Allegro. - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11) +--- Wątek: Dziwne transakcje Allegro. (/Temat-Dziwne-transakcje-Allegro-142728) Strony: 1 2 |
Dziwne transakcje Allegro. - rekki - 10-01-2017 15:55 Dzisiaj podczas sprawdzania stanu konta w banku, natrafiłem na 2 dziwne płatności kartą. Dlaczego dziwne? Gdyż w opisie zapłaty występuje (w obu przypadkach) ten sam tytuł - PayU Allegro, ta sama data oraz ten sam numer (nie wiem dokładnie co to za numer). Najdziwniejsze jest to, że w ostatnim czasie nie używałem karty do płacenia przez internet, a na Allegro nie mam nawet konta. Do sedna, jest możliwość, aby w jakiś sposób sprawdzić za jakie konkretnie przedmioty zostały mi odjęte środki z konta, mając jedynie numer z tytułu? Pozdrawiam RE: Dziwne transakcje Allegro. - xaxaxa - 10-01-2017 16:03 Numer transakcji lub inna informacje ktora tam sie znajduje i wyslac maila do allegro A ile pożarło? RE: Dziwne transakcje Allegro. - rekki - 10-01-2017 16:20 (10-01-2017 16:03)xaxaxa napisał(a): Numer transakcji lub inna informacje ktora tam sie znajduje i wyslac maila do allegro Zauważyłem właśnie, że ten numer wyświetla mi się w płatnościach przy każdej zapłacie kartą na większą kwotę (np. na stacjach benzynowych). Więc jedyna informacja jaką posiadam, to "PayU Allegro Poznań", nic więcej.. Pożarło 3 cyfrową kwotę RE: Dziwne transakcje Allegro. - Assasinoo - 10-01-2017 16:40 Skontaktuj się jak najszybciej ze swoim bankiem, w celu zgłoszenia nieautoryzowanej transakcji. Zablokują tą kwotę i jeśli naprawdę nie Ty robiłeś zakupy na tym allegro, to pewnie dostaniesz pieniądze z powrotem. RE: Dziwne transakcje Allegro. - rekki - 10-01-2017 16:42 (10-01-2017 16:40)Assasinoo napisał(a): Skontaktuj się jak najszybciej ze swoim bankiem, w celu zgłoszenia nieautoryzowanej transakcji. Zablokują tą kwotę i jeśli naprawdę nie Ty robiłeś zakupy na tym allegro, to pewnie dostaniesz pieniądze z powrotem. Transakcje były dokonane 2 dni temu, ale dopiero dzisiaj zostały zaksięgowane na stronie banku, więc raczej już nie zostaną zablokowane. RE: Dziwne transakcje Allegro. - Assasinoo - 10-01-2017 16:45 Na pewno możesz jeszcze reklamować te transakcje, najczęściej jest na to do kilku miesięcy. Musisz się skontaktować z bankiem, jeśli chcesz mieć szanse na zwrot tych pieniędzy. RE: Dziwne transakcje Allegro. - Itachi198 - 10-01-2017 17:13 Miałem podobną sytuację, z konta korzystam tylko ja, komputer zahasłowany, a znikło z konta 23zł z hakiem RE: Dziwne transakcje Allegro. - rekki - 10-01-2017 17:23 (10-01-2017 17:13)Itachi198 napisał(a): Miałem podobną sytuację, z konta korzystam tylko ja, komputer zahasłowany, a znikło z konta 23zł z hakiem Sprawa wyjaśniona? RE: Dziwne transakcje Allegro. - rachman - 10-01-2017 17:28 Reklamacja do banku i czekać. To że zatwierdzone to nic nie zmienia - nie masz obowiązku sprawdzać co godzina historii konta. Jest jakiś tam okres na reklamację. Bez formalnego złożenia reklamacji o kasie zapomnij. RE: Dziwne transakcje Allegro. - rekki - 10-01-2017 18:31 Informacja zgłoszona do banku, jutro mam otrzymać jakieś konkretne informacje odnośnie tych transakcji. Dzięki za szybkie odpowiedzi Dam znać jak się to skończy. |