![]() |
Poradnik Rozruszanie martwych (i nie tylko) Fanpage - Wersja do druku+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabianie przez Internet (/Forum-Zarabianie-przez-Internet-33) +--- Dział: Poradniki dotyczące Zarabiania przez Internet (/Forum-Poradniki-dotyczace-Zarabiania-przez-Internet-279) +--- Wątek: Poradnik Rozruszanie martwych (i nie tylko) Fanpage (/Temat-Rozruszanie-martwych-i-nie-tylko-Fanpage-120878)Strony: 1 2 |
Rozruszanie martwych (i nie tylko) Fanpage - AlucyBlue - 08-09-2015 18:15 Witajcie, w tym poradniku chciałbym opisać jak ożywić nasze martwe Fp na Facebook'u. Oczywiście porady można stosować również na normalnym Fanpage po to żeby zyskać ruch. A więc zaczynajmy, nawet początkujące osoby wiedzą o podstawowych zasadach pozyskiwania fanów. Takich jak np: -Zapraszanie znajomych do polubienia strony -Spamowanie fanpage na innych grupach -"Like za like" -"Udostępnienie za udostępnienie" Zauważyłem jednak że bardzo mało ludzi stosuje sposób który jest znany głównie ze stron takich jak "CsGo wygraj skina". ![]() Jak widzicie na załączonym screenie, sam post ma aż 100 udostępnień i 100 like, dodatkowo coś koło 100 komentarzy, dzięki czemu fanpage zyskał na popularności. (W chwili wstawiania tego posta miał 268 like). Oczywiście samą metode z konkursami można stosować też w innych dziedzinach i na inne tematyki. Przykładowo, jeśli posiadacie fanpage o tematyce ero, możecie zrobić konkurs typu "Jeśli chcecie zobaczyć pełną sesje tej pani, wystarczy że dacie like na post i nasz fanpage, share i komentarz o treści "chce zobaczyć". Wersje próbną tego co ta pani ma do zaoferowania możecie zobaczyć tutaj: <link ze skracania, ale to opcja opcjonalna dla tych którzy trudzą się zarabianiem w ten sposób>" Ponownie, tekst możecie zmienić, nie zawsze warunkiem musi być polubienie lub share (są ludzie którzy mogą wstydzić umieszczać to na tablicy). Metodę tą można zastosować praktycznie do każdej tematyki i na każdym fanpage, wystarczy tylko troszkę pokombinować. Co zrobić by spotęgować metode? To samo co w przypadku innych fanpage, pospamować troszkę na grupach, zaprosić znajomych do polubienia. Czy ktokolwiek wygrywa? Cóż, to już zależy od was, po zdobyciu ruchu możecie usunąć post, możecie też napisać komentarz z fake konta (ważne by fake konto było wiarygodne) i ogłosić je zwycięzcą konkursu. =============================================== W wypadku wszelkich pytań, proszę pisać śmiało, postaram się odpowiedzieć na wszystkie najlepiej jak tylko umiem. Rep mile widziany ^^ RE: Rozruszanie martwych (i nie tylko) Fanpage - jarunioo7 - 08-09-2015 19:16 Dam reputka ale tylko za chęci bo nic nowego sie z tego nie dowiedziałem. Być może inni nie wpadli na pomysł żeby organizować konkursy na fanpagach ![]() Dużo fanpagy tym ożywiłeś? Jakieś dobre efekty? RE: Rozruszanie martwych (i nie tylko) Fanpage - domin_dz - 08-09-2015 19:54 Z własnego doświadczenia mogę poradzić aby zdobywać nowe polubienia i dodawać posty zgodne z tematyką strony, u mnie zawsze to działa. RE: Rozruszanie martwych (i nie tylko) Fanpage - AlucyBlue - 08-09-2015 21:27 (08-09-2015 19:16)jarunioo7 napisał(a): Dam reputka ale tylko za chęci bo nic nowego sie z tego nie dowiedziałem. Być może inni nie wpadli na pomysł żeby organizować konkursy na fanpagachCóż, wstawiłem poradnik by forum zyskało kolejne materiały, z tego co sprawdzałem wcześniej nikt takiego poradnika nie napisał, więc czemu nie ^^ Co do twojego pytania, zazwyczaj ożywiam tak kupione fp które mają dużo like ale bardzo mało wyświetleń. Dzięki dużej ilości polubień posty zyskują wiarygodność. Po przeprowadzonej akcji po prostu usuwam posta ![]() (08-09-2015 19:54)domin_dz napisał(a): Z własnego doświadczenia mogę poradzić aby zdobywać nowe polubienia i dodawać posty zgodne z tematyką strony, u mnie zawsze to działa.Ameryki nie odkryłeś ![]() Cóż, ja również mam troszkę doświadczenia, i wiem że czasem dodawanie regularnie postów nie wystarcza ![]() ![]() RE: Rozruszanie martwych (i nie tylko) Fanpage - tomek019 - 09-09-2015 06:42 Nic nowego ![]() Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka RE: Rozruszanie martwych (i nie tylko) Fanpage - AlucyBlue - 09-09-2015 06:47 Dzisiaj mam zamiar dodać kolejny poradnik, w może końcu trafie w wasze gusta... ![]() Swoją drogą, warto do samych postów uzasadniać też czemu wgl robicie taki konkurs. Najlepiej działa "Robimy ten konkurs ponieważ chcemy rozruszać fanpage" "rozdajemy te iphony ponieważ mają wade fabryczną i byśmy i tak nic z tym nie zrobili". Analogicznie do reszty ^^ RE: Rozruszanie martwych (i nie tylko) Fanpage - qassauser - 10-09-2015 11:56 Dzięki mam kilka fan page, które od kilku lat siedzą puste a uzbiera się kilkadzesiąt k fanów. RE: Rozruszanie martwych (i nie tylko) Fanpage - Frix93 - 10-09-2015 12:06 Dzięki niby prosta sprawa ale pomaga ![]() ![]() RE: Rozruszanie martwych (i nie tylko) Fanpage - AlucyBlue - 10-09-2015 12:32 Proste rozwiązania są czasem najlepsze ![]() RE: Rozruszanie martwych (i nie tylko) Fanpage - koneser00 - 15-09-2015 01:14 mi sie przyda dopiero zaczynam dziekuje ![]() |