![]() |
Wesoły Pamiętniczek - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11) +--- Wątek: Wesoły Pamiętniczek (/Temat-Wesoly-Pamietniczek-116666) |
Wesoły Pamiętniczek - hehiobuk - 25-06-2015 22:21 Cześć! Jestem Hehiobuk i to jest mój wesoły pamiętniczek. Trochę o mnie. Na co dzień mam pracę, nie jestem nierobem, który klika w reklamy (albo próbuje namówić do tego innych). Tą branżą zainteresowałem się nie z powodu. Jestem swego rodzaju socjopatą, a nakłanianie do płatnych subskrypcji jest smakowicie wątpliwe moralnie, a przy tym nie takie trudne jak grubsza socjotechnika. Parafrazując Jokera ^^, skoro coś lubię robić, dlaczego miałbym robić to za darmo? ![]() Od czego zaczynam moją podróż? Ustawiam sobie maszynę wirtualną, coby sobie nie zaśmiecać głównego systemu. Ma to też ten plus, że mogę zakończyć pracę, zapisać stan maszyny, otwartych programów itp., i w każdej chwili do niej wrócić. Działania standardowe. Na razie nie silę się na wyszukane nisze - poznaję system. Czyli: - spamik na FB - spamik w komentarzach - mailingi (wyjątkowo słabe listy z żałosnym ctrem, ale od czegoś trzeba zacząć) Po tych paru dniach widzę swój pierwszy problem - ruch na strony mi rośnie, natomiast skuteczność pozostaje bez zmian (1-2 leady dziennie). Ogólnie na całą zabawę przeznaczyłem na początku jakieś 2-3 godziny na ustawienie środowiska, pozakładanie kont, edukację itp. Teraz dziennie ok. 30 minut poświęcam swojej nowej zabawie. Cel: brak celu, niech świat płonie "Zarobione": ok. 20 zł. RE: Wesoły Pamiętniczek - full2000 - 26-06-2015 00:29 Też jestem swego rodzaju socjopatą ![]() RE: Wesoły Pamiętniczek - Voldir - 26-06-2015 22:12 Więcej kolorów i będzie się chętniej czytało. Powodzonka ![]() RE: Wesoły Pamiętniczek - hehiobuk - 26-06-2015 22:59 Działania i zaniechania Dzisiaj zero Facebooka i spamu w komentarzach. Niby są z tego leady jakieś, ale zdecydowanie nie chce mi się. Myślę nad napisaniem jakiegoś systemu do zarządzania całym tym kramem, chociaż zysk z tego byłby pośredni, bo i tak wszystko się rozbija o jakość trafficu. Ogarnąłem za to jedną listę mailingową - wybrałem maila z otwarciami i kliknięciami, i to do nich zaadresowałem dzisiejszyą wysyłkę. Efekt - 2 leady. Co do zrobienia? - nowy szablon mailingu, obecny trochę trąci myszką - przygotować parę fajnych landingów Cel: walka w kiślu "Zarobione": ok. 30 zł Czas "pracy": ok. 15 min. Ps. Dodałem kolorki, naś klijent, naś pań! ![]() RE: Wesoły Pamiętniczek - hehiobuk - 02-08-2015 09:12 Długo nic nie pisałem, bo nie miałem czasu na zabawę w Internecie. W międzyczasie zrobiłem pierwszą wypłatę (100 zł ![]() Od 3 dni znowu coś robię. Olałem FB, spam jest zdecydowanie poniżej mojej godności. Za to rozkminiłem bardziej pasywny sposób. Efekt? Ponad dwie stówy w 3 dni, przy spędzeniu jakiejś godziny dziennie. Pytanie - czy konwersja 2,75% jest wysoka czy niska? "Zarobione": ok. 200 zł Czas "pracy": 3 godziny RE: Wesoły Pamiętniczek - full2000 - 02-08-2015 09:42 (02-08-2015 09:12)hehiobuk napisał(a): Długo nic nie pisałem, bo nie miałem czasu na zabawę w Internecie. W międzyczasie zrobiłem pierwszą wypłatę (100 zł pasywny sposób powiązany z fb? RE: Wesoły Pamiętniczek - hehiobuk - 02-08-2015 16:17 (02-08-2015 09:42)full2000 napisał(a): pasywny sposób powiązany z fb? Nie, nie chce mi się bawić w fb. Wesoły Pamiętniczek - Hybrid1990 - 05-12-2019 09:10 Wątek został przeniesiony do kosza. Prawdopodobne przyczyny : 1. Temat jest niezgodny z regulaminem. 2. Podobny temat znajduje się już na forum. 3. Wątek nie jest już aktualny. 4. Autor prosił o jego przeniesienie. 5. Temat został wyczerpany bądź rozwiązany. Pozdrawiamy Administracja Forum. |