Wypozycjonowanie sklepu internetowego - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Pozycjonowanie (/Forum-Pozycjonowanie-398) +--- Dział: Pozycjonowanie i Optymalizacja (/Forum-Pozycjonowanie-i-Optymalizacja-341) +--- Wątek: Wypozycjonowanie sklepu internetowego (/Temat-Wypozycjonowanie-sklepu-internetowego-113042) Strony: 1 2 |
Wypozycjonowanie sklepu internetowego - jarunioo7 - 26-04-2015 17:36 Witam. Wczoraj zadzwonił do mnie wujek z prośbą o wypozycjonowanie jego strony z chemią domową.. Strona to echemiaswiata.pl Podjąłem się wyzwania.. Mam w związku z tym kilka pytań. Posiadam kilkadziesiąt fanpagy na facebooku. Czy udostepnienie tej strony pomoże ją wypozycjonować? Jeśli tak to czy udostepniać na każdym fanpagu z tym samym tekstem, czy na każdym fanpagu z innym? Pozycjonowanie na długi ogon słów kluczowych. Jak to się ma do sklepu internetowego? Przecież tam nie udostępniam żadnych artykułów więc jak to zrobić? Pozycja w google: echemiaswiata (pozycja 1) tanie proszki do prania warszawa, tanie proszki do prania warszawa itd. (pozycja >100) Przekopałem połowe internetu w poszukiwaniu odpowiedzi na pytania które wyżej wypisałem i nie znalazłem odpowiedzi Będę baaaardzo wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam. RE: Wypozycjonowanie sklepu internetowego - mamrocik - 26-04-2015 18:05 Udało mi się wy pozycjonować do top10 ale były to trudne słowa klucz, więc było łatwo. Powiem Ci jak ja promowałem i bym nadal promował : 1. umieścić w google i w innych wyszukiwarkach 2. puścić reklamę na serwisach takich jak : sejfik, paidverts itd, 3. znaleźć podobne strony i wymienić się linkami 4. dawać reputy za obejrzenie stronki lub płacić forumowym goldem Im częściej stronka będzie wyświetlana tym lepiej RE: Wypozycjonowanie sklepu internetowego - jarunioo7 - 26-04-2015 18:47 @[mamrocik] a jak pozycjonowałeś te słowa kluczowe? RE: Wypozycjonowanie sklepu internetowego - mamrocik - 26-04-2015 18:52 Tak po prostu , dziwna nazwa , unikalna , na stronie www . I google samo pokazało . Wiem że youtube się nie liczy albo i liczy sam nie wiem , ale wpisz w google : muzeum tibia . Mój filmik na pierwszym miejscu w google BUHAHAHA HA ! RE: Wypozycjonowanie sklepu internetowego - Ansoff - 27-04-2015 13:42 Witam, proponuję zacząć od zmiany tytułu i opisu strony! przykładowy tytuł może być następujący: echemiaswiata.pl - tanie proszki, kosmetyki, chemia do prania|Warszawa (chodzi o to żeby tytuł zawierał najważniejsze elementy słowa klucz! obowiązkowo musi być w tym przypadku użyte słowo "Warszawa".) w opisie też poużywaj słów kluczowych, ale z racji tego że może on być dłuższy to spróbuj odmienić dane słowo klucz przez przypadek albo liczbę mnoga, przykład: tania chemia w Warszawie (zamiast Warszawa). Tytuł bardziej twórz pod google (ciąg wszystkich głównych słów kluczowych poukładany w jedną całość), zaś opis pod potencjalnego klienta tzn. żeby tworzyło to jakąś logiczną całość. Linki na fanpage mają wartość nofollow, warto je mieć ale wpływu na pozycję z nich raczej nie odczujesz. Fanpage bardziej przydałoby się w kwestii promowania sklepu, możesz np. jeden fanpage zamienić na fanpage sklepu. Z pozostałych fanpage reklamować na fanpage sklepu, a z fanpage sklepu na stronę. Wiem dzisiaj już oklepane bardzo z tymi fanpage (nawet parafie mają swoje ), ale stało się to trochę wymogiem w budowaniu marki. RE: Wypozycjonowanie sklepu internetowego - jarunioo7 - 01-05-2015 22:48 Bardzo dziekuje za odpowiedz A co sadzicie o tworzeniu kont na forach i umieszczaniu na każdym po jednym poscie z linkiem? Oczywiscie z linkiem zamienionym na dane słowa kluczowe z przekierowaniem (nie wiem jak sie na to fachowo mówi) np. Tania chemia warszawa? RE: Wypozycjonowanie sklepu internetowego - Voldir - 01-05-2015 23:23 To jest po prostu zwykły kod html lub bb. Jak będziesz umieszczał linki na forach to będziesz zdobywał back linki, czyli linki prowadzące do Twojej strony. W taki sposób będziesz budował sobie pomału pewne "zaplecze", co może znacznie wpłynąć na pozycję strony RE: Wypozycjonowanie sklepu internetowego - jarunioo7 - 02-05-2015 10:56 @[Voldir] ale jeśli umieszczę kilkadziesiąt BL z linkiem do strony z przekierowaniem ze słów "Tania Chemia Domowa Warszawa" to strona się powinna wypozycjonować właśnie na te słowa kluczowe? Mam jeszcze jedno pytanie.. Jak już wcześniej pisałem chciałem wypozycjonować strone na długi ogon słów kluczowych. Do tego trzeba pisać artykuły na strone. Mogę się tym zająć ale to jest sklep internetowy ! I najlepiej jakby te artykuły były niewidoczne bo ich po prostu będzie bardzo dużo, a nie będą bardzo wartościowe. Jeśli ukryje je pod jakimś przyciskiem na stronie to strona też się będzie pozycjonować? RE: Wypozycjonowanie sklepu internetowego - notentego - 02-05-2015 11:06 Myślę, że najprostszym rozwiązaniem byłoby po prostu zapłacenie komuś za wypozycjonowanie RE: Wypozycjonowanie sklepu internetowego - Voldir - 02-05-2015 11:09 @[jarunioo7] Wydaje mi się że to tylko zabieg kosmetyczny. Wrzucasz "Tania Chemia Domowa Warszawa" a pod tymi frazami link, żeby to estetycznie wyglądało. Tak samo jak skracasz jakieś długie linki. Moc jest w BL tak na prawdę. Wielka moc jest w back linkach i to na nich się skup w głównej mierze. Sam dodaję w tej chwili 20-30 BL dziennie i widać różnicę, może minimalną w pozycji ale zawsze jest i to cieszy Moją stronę ciężko by było wypozycjonować na słowa kluczowe opisujące zawartość, dlatego pozycjonuję same wpisy bo to jest dla mnie lepszy zabieg. Mój wpis na danej frazie potrafi osiągnąć często top1 a strona główna będzie w czarnej dupie poza 100 hehe (02-05-2015 11:06)notentego napisał(a): Myślę, że najprostszym rozwiązaniem byłoby po prostu zapłacenie komuś za wypozycjonowanie Wiadomo że czasem lepiej to zrobić ale w wielu przypadkach jest to złe podejście. Cena zależy od trudności słów kluczowych. Ofertę ustalasz indywidualnie a cena za takie pozycjonowanie może być 500 zł miesięcznie a może być i 1000 zł. Nie wiem do końca czy to takie opłacalne. Wielu pozycjonerów pobiera również dodatkową opłatę za tzw. "efektywność" za wejście do top 10. Nikt Ci nie obieca gotowego efektu i nie powie że wbiją do np. top 5 bo tego nikt nie może przewidzieć. Często pozycjonerzy stosują taki chwyt pisząc, że: znają/złamali algorytm google, co jest totalną bzdurą, ale ktoś zielony w tym temacie w to uwierzy i mogą zawołać sobie więcej hajsu. Po prostu nikt nie jest w stanie Ci powiedzieć na jakiej pozycji znajdzie się Twoja strona po tym pozycjonowaniu. Broń boże nie neguję pozycjonerów, ani nie twierdzę że to krętacze ale duży % będzie chciał Cię po prostu wydymać na kasę i naobiecuje gruszki na wierzbie. Nie wiem. Przemyśl to dobrze, bo sam bym nie zapłacił nikomu za pozycjonowanie. Wolę sam tego uczyć się powoli i systematycznie bo nabyta wiedza zostanie na całe życie |