Poradnik Skracanie bez tajemnic - część 3 - Wersja do druku+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabianie przez Internet (/Forum-Zarabianie-przez-Internet-33) +--- Dział: Poradniki dotyczące Zarabiania przez Internet (/Forum-Poradniki-dotyczace-Zarabiania-przez-Internet-279) +--- Wątek: Poradnik Skracanie bez tajemnic - część 3 (/Temat-Skracanie-bez-tajemnic-czesc-3-111674) |
Skracanie bez tajemnic - część 3 - mysc - 03-04-2015 17:13 Skracanie bez tajemnic - część 3
Cześć, jestem mysc W skracaniu siedziałem praktycznie od początku mojej działalności na forum, czyli od momentu założenia dziennika pracy. Nigdy niczym nie dzieliłem się publicznie - dzisiaj postaram się opisać zarabianie przy pomocy popularnego serwisu YOUTUBE Jest to trzecia, ostatnia część. Polecam zapoznać się również z częścią pierwszą oraz częścią drugą. Uważam, że dzięki skracaniu można się wiele nauczyć i zrozumieć mechanizmy rządzące zarabianiem w sieci. Wszelkie zarzuty, że nie mówię wszystkiego by zareklamować Kompleksowy Poradnik są prawdziwe Dzisiejszy wpis stanowi zaledwie niewielką część wiedzy którą sprzedaję. Wprowadzenie Pewnie każdy z nas ogląda filmiki na YT, wyszukuje czegoś co go interesuje i denerwuje się wyskakującymi adnotacjami. Jeszcze bardziej bywają denerwujące linki w opisie, ale i tak na pewno nie raz zdarzyło Wam się w nie wejść. Postaram się opisać jak się zabrać za zarabianie na YouTubie. Jak wygląda zarabianie ? Otóż zarabianie na YT opiera się na metodzie S&F (Set and Forget) i stanowi ciekawy zysk pasywny - tzn. niewymagający naszego udziału. Wygląda to bardzo prosto i na pewno każdy wpadł by na to sam. Chodzi o to by utworzyć kanał, nawrzucać filmików, pododawać linki shorte w opisie i wyskakujące adnotacje informujące o szczególnie niezbędnej dla widza zawartości linku Im więcej mamy filmików, tym więcej zaczniemy po jakimś czasie zarabiać. UWAGA : NIE WŁĄCZAJ ZARABIANIA NA YOUTUBE Jaki powinienem zrobić kanał ? Przy wyborze kanału trzeba uważać by nie naruszał on standardów youtube'a. Właściwie tematyka kanału może być dowolna - ale trzeba mieć pomysł na to co możesz oferować w linkach i czy kogoś w ogóle zainteresuje to co pod linkiem schowane. Raczej nie polecam prowokujących, wulgarnych nazw ani do kanałów ani do filmików. Jak ma być pasywnie, to niech to będzie coś mało ryzykownego. Skąd brać filmiki ? Najprościej ściągać z innych kanałów. Tutaj uważajcie, sprawdzajcie jak długo kanał istnieje i jak długo istnieją filmiki. Jeżeli tworzycie kanał na pograniczu erotyki nie ściągajcie świeżych filmów, wybierajcie tylko stare zasłużone kanały do "czerpania inspiracji". Nowe filmiki wiążą się z ryzykiem otrzymania blokady na YT, a my przecież chcemy stworzyć stabilne, pasywne źródło dochodu. Do pobierania filmików z YouTube'a polecam ten oto program : http://www.dvdvideosoft.com/pl/?dvsapps=true - FREE YOUTUBE DOWNLOAD. Uwaga żeby się nie pomylić - konwerter do mp3 nas nie interesuje Programik pozwala ściągać nawet wszystkie filmy z kanału. Podajemy w nim linki do konkretnych filmików albo linki do kanałów. Jest bardzo prosty w obsłudze i intuicyjny, myślę że każdy sobie poradzi. Następnie pobrane filmy uploadujemy na nasz kanał. Czy promować filmy ? Moim zdaniem nie warto, szkoda na to czasu. Tak samo jak z postami na FP - polecam iść w pierwszej kolejności "na ilość". Oczywiście trochę wyświetleń można sobie nabić, ale równie dobrze w tym czasie można wgrać więcej filmów -.- Zakończenie i zachęta do wspólnego zarabiania To WSZYSTKO. Jak wymyślisz co wgrywać, jak opisywać i co schować pod linkiem - masz szansę na stworzenie całkowicie pasywnego źródła dochodu. Film wgrany na YT, pozostaje na YT Wszystkich zainteresowanych współpracą, szanujących swój czas, ambitnych "świeżaków" zapraszam do zapoznania się z ofertą : Kompleksowy Poradnik Skracania - od A do Z + dostęp do zamkniętej grupy ZOBACZ JESZCZE : --> LINK DO CZĘŚCI PIERWSZEJ <-- --> LINK DO CZĘŚCI DRUGIEJ <-- Reklama ZYSKAJ DOSTĘP DO STALE AKTUALIZOWANEJ BAZY PORADNIKÓW PONAD 108 PORADNIKÓW W JEDNYM MIEJSCU! Całość jest dostosowana do możliwości:
| MYLEAD | HOTPAY | FIREADS | Bonus do stawek (+5%) otrzymasz w Mylead.Global oraz HotPay! . RE: Skracanie bez tajemnic - część 3 - Flejva - 04-04-2015 11:05 Polecam goscia RE: Skracanie bez tajemnic - część 3 - szeldo123 - 04-04-2015 11:59 informacje zawarte tutaj to nawet nie jest 1% wiedzy profesora mysca. zachecam goraco do wspolpracy z profesorem! RE: Skracanie bez tajemnic - część 3 - Skrypter21 - 06-04-2015 15:06 Dzięki, przyda się RE: Skracanie bez tajemnic - część 3 - mysc - 06-04-2015 22:23 Jeżeli pliki które wgrywasz są Twoje, oczywiście możesz. Natomiast przy opisanych działaniach - wrzucanie filmików z innych kanałów nie ma sensu włączać monetyzacji. Skrócony link w opisie sam w sobie z monetyzacją nie koliduje. RE: Skracanie bez tajemnic - część 3 - Pawel091 - 06-09-2015 10:19 (06-04-2015 22:23)mysc napisał(a): Jeżeli pliki które wgrywasz są Twoje, oczywiście możesz. Natomiast przy opisanych działaniach - wrzucanie filmików z innych kanałów nie ma sensu włączać monetyzacji.Ja raz zarobiłem 6$ przez 15 dni za film skradziony z Dailymotion. Niestety właściciel się zorientował i przyszło ostrzeżenie 2 A YouTube rzeczywiście świetnie współpracuje ze skracaczem. Już prawie od miesiąca z jednego filmu na YT mam 1$ dziennie. Niestety inne filmy z tą tematyką, które próbowałem przesłać zostały szybko blokowane, ale ten pierwszy ciągle sobie radzi RE: Skracanie bez tajemnic - część 3 - brombor - 18-04-2017 11:24 Tak + - przy jakiej ilości filmów sensownie jest zostawić kanał na S&F ? RE: Skracanie bez tajemnic - część 3 - mysc - 18-04-2017 12:36 Nie sądzę aby była taka liczba... w tej chwili mój najmniejszy kanał ma 60 filmów, nawiększy około 300 - ale równie dobrze mogłyby mieć po 10-20-30-40-100-200 filmów Generalnie.. im więcej kanałów (na różnych kontach!) tym lepiej - bo minimalizujesz ryzyko utraty całości, ale iloćć filmów na kanał to już Twój wybór w sumie... jeśli masz dobry upload śmiało dobijaj do 200-300 RE: Skracanie bez tajemnic - część 3 - brombor - 18-04-2017 15:29 "Pobawię się" jeszcze samodzielnie i odezwę się po poradnik. Narazie jestem nieco zniesmaczony dzisiejszą próbą wykorzystania powyższych rad, ponieważ wszedłem w karcie incognito, stworzyłem nowe konto googla i zapomniałem danych do niego, a wrzuciłem około 40 filmów cenne doświadczenie |