![]() |
Sprzedaż poradnika na tym forum a zwrot - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-195) +--- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-228) +--- Wątek: Sprzedaż poradnika na tym forum a zwrot (/Temat-Sprzedaz-poradnika-na-tym-forum-a-zwrot-108008) Strony: 1 2 |
Sprzedaż poradnika na tym forum a zwrot - Doseq - 06-02-2015 20:21 Witam , Piszę z zapytaniem czy jakiekolwiek prawo w tym przypadku reguluje możliwość zwrotu dla kupującego poradnika na tym forum w przypadku gdy zakupił on go +14dni temu . (W przypadku sprzedaży towarów wirtualnych z tego co mi wiadomo na zwrot bez podania przyczyny jest maksymalnie 10dni) . Nisza padła(tj. jest mniej opłacalna ale działa) kilka dni temu . Pan ów piszę do mnie dziś że albo oddam mu 200zł (pełna kwota którą zapłacił) albo zgłosi sprawę na policję + poniosę jakieś kary . Fakt faktem tego typu groźby nie robią na mnie wrażenia bo nigdy nie wiadomo czy po drugiej stronie nie siedzi jakiś chciwy dzieciak który chce człowieka naciągnąć na kasę . Tak czy tak piszę tutaj żeby zasięgnąć informacji czy jestem zmuszony do zwrotu ? (Zaproponowałem 100zł) . Dodam również że wiem jak wyglądają tego typu sprawy na policji : Komisariat >> 2miesiące czekania na przesłanie do oddziału w Warszawie Warszawa >> 3miesiące czekania na weryfikacje Tak więc tu jest pytanie - jest się czego bać ? . Kolega definitywnie mota się w wiadomościach zmienia datę odpowiedzi na krótszą i kombinuje ... RE: Sprzedaż poradnika na tym forum a zwrot - Coristo - 06-02-2015 20:41 Jak to zwrot ? Koleś dostał nisze i jeszcze ma kasę dostać z powrotem ? ![]() RE: Sprzedaż poradnika na tym forum a zwrot - adrick1197 - 06-02-2015 20:47 daj spokoj , nie oddawaj mu nic ![]() RE: Sprzedaż poradnika na tym forum a zwrot - Damkofr - 06-02-2015 20:59 Haha nie przejmuj się "dziećmi", niestety na tym forum tacy też się zdarzają. Każdą nisza może kiedyś się wypalić i powinien być tego świadomy. RE: Sprzedaż poradnika na tym forum a zwrot - rachman - 06-02-2015 21:57 Prawo do zwrotu??? A prowadzisz działalność gospodarczą że jakieś prawa Cię obowiązują? ![]() RE: Sprzedaż poradnika na tym forum a zwrot - bolo9797 - 07-02-2015 00:16 Gdyby cos takie mialo prawo bytu to kupuje sobie transfer 100 gb na chomikuj i za 5 dni pisze ze chce kase spowrotem. RE: Sprzedaż poradnika na tym forum a zwrot - rachman - 07-02-2015 23:15 towarów typu "otworzysz i już wykorzystane" nie obowiązuje zwrot. tak samo w przypadku kodów 1 razowego użytku najprawdopodobniej RE: Sprzedaż poradnika na tym forum a zwrot - Doseq - 12-02-2015 09:38 Nie wiem czy osoba ta nadal próbuje mnie w jakiś sposób zastraszać ale jak dla mnie to już kpina : Cytat:Witam, doszedł do ciebie jakiś list cokolwiek od policji? Dodam również że broni się ona jakimiś pseudo prawami (zwrot 12msc) które nawet mnie nie nie obowiązują bo nie jestem przedsiębiorcą . Osoba zapełniła mi już całą skrzynkę i tylko denerwuje =-= . Z drugiej strony : W sumie u mnie ostatnio nowy komisariat zbudowali chętnie się przejdę zobaczę jak w środku mają i wgl .. RE: Sprzedaż poradnika na tym forum a zwrot - szykiryki - 12-02-2015 10:06 @[Doseq] Przede wszystkim nie odpisuj na te wiadomosci. Zaproponowales "polubowne" rozwiazanie, chcac oddac 100 zl. Skoro nie chcial jego strata i kontynuowanie dyskusji nie ma sensu. Zadnego listu z policji prawdopodobnie nie dostaniesz, a jesli juz tak bardzo chce sie bawic w "zastraszanie" popros o numer/sygnature pseudosprawy, ktora zalozyl (a na pewno nie zalozyl) to sie przejdziesz na komisariat i sprawdzisz ![]() Jesli bedzie sie migal od podania, masz jasna odpowiedz, ze to jakis dzieciak ![]() Nie liczy chyba, ze teraz po tej wiadomosci zwrocisz mu kase? Napisz, ze skoro rozpoczal procedure odzyskawania pieniedzy- czekasz na list z policji, a nastepnie po prawomocnym wyroku sadu ewentualnie zwrocisz mu kase (jesli to sad przyzna mu racje). Dodatkowo Ty zalozysz sprawe cywilna o grozby karalne (trzymaj wszystkie wiadomosci od niego), jesli czujesz sie w jakis sposob szkalowany. Poza tym, skoro sprzedawales poradnik na tym forum, podaj prosze nick tego malego awanturnika ![]() RE: Sprzedaż poradnika na tym forum a zwrot - Doseq - 12-02-2015 10:18 @szykiryki Krzychu_PL Groźby policją lub organami prawnymi to nie groźby karalne ;P Zastraszanie przemocą , niszczeniem mienia itd itd to groźby karalne . |