Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Hał to mejk - *Jajecznica* - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9)
+--- Dział: Dział Tematyczny (/Forum-Dzial-Tematyczny-116)
+---- Dział: Kulinaria (/Forum-Kulinaria-119)
+---- Wątek: Hał to mejk - *Jajecznica* (/Temat-Hal-to-mejk-Jajecznica-10774)

Strony: 1 2


Hał to mejk - *Jajecznica* - kreatywny - 23-07-2010 13:11

Hał to mejk - *Jajecznica*

A więc do przygotowania tego zaraz obok kanapek z serem żółtym, jednego z podstawowych pokarmów samotnego mężczyzny potrawy potrzebujemy:

* kilka jaj
[Obrazek: jajka_na_wielkanoc2.jpg]
Uwaga! Nie mogą to być jajka ssaków, po zrobieniu takiej jajecznicy prędzej puścimy pawia niż dociekniemy tajemnicy idealnej jajecznicy.
[Obrazek: jajko.jpg]
* pół cebuli
[Obrazek: cebula_pocieta.jpg]
* 2 łyżeczki masła
[Obrazek: Maslo-ekstra-19648-big.jpg]
* kilka plasterków szynki lub boczku
[Obrazek: boczek%20wedzony_.jpg]
* przyprawy
[Obrazek: ziola-przyprawy.jpg]

A także:

* miska
[Obrazek: 1515_dm_1.jpg]
* nóż
[Obrazek: blackwater_folder_tytul_500px.jpeg]
* deska do krojenia
[Obrazek: 00010909_0.jpg]
* patelnia
[Obrazek: patelnia-energy-20cm-ron_383.jpg]

Kroki:

1. Cebulę kroimy w kostkę, zaś boczek w paski, uważaj aby przy krojeniu nie zadać sobie śmiertelnych ran które mogą przeszkadzać w późniejszym spożywaniu jajecznicy.
2. Rozgrzewamy na patelni masło i przysmażamy cebulę i boczek, czas smażenia jest zależny od upodobań kulinarnych.
3. Jajka wybijamy do miski, przyprawiamy i mieszamy, pamiętajcie że jajka wbijamy starając się aby skorupki nie wpadły do środka, lecz jeśli się wam to nie uda nie przejmujcie się.
4. Rozbite jajka wylewamy na patelnię, i smażymy do momentu gdy poczujemy wyraźny smród spalenizny bądź kolor naszej potrawy będzie równy kolorowi czarnej patelni.
Ostrzeżenie:
* Uważaj, aby nie spalić cebuli i kiełbasy boczku oraz kuchni podczas smażenia.
5. Gotową jajecznicę wykładamy na talerz, i tu pamiętajmy by całość jajecznicy znalazła się na talerzu a nie jak u niektórych miało to miejsce na stole podłodze bądź także porozrzucane po całej kuchni



Smacznego



Kolejne przepisy wkrótce...


RE: Hał to mejk - *Jajecznica* - adik0070 - 23-07-2010 13:19

Dooooooooooooobre Tongue


RE: Hał to mejk - *Jajecznica* - Satan - 23-07-2010 14:47

Ja osobiście wole bez cebuli ale ok. + Wink


RE: Hał to mejk - *Jajecznica* - ToMo - 23-07-2010 15:04

Zamieniłbym cebule na szczypiorek ale git Big Grin Oczywiscie plusik za prace


RE: Hał to mejk - *Jajecznica* - Lubelak - 23-07-2010 15:24

ludzie ogarnijcie


RE: Hał to mejk - *Jajecznica* - ToMo - 23-07-2010 21:00

No co to jest dział kulinarny Big Grin


RE: Hał to mejk - *Jajecznica* - mojeklocki - 10-12-2013 14:15

polecam dodać szczypior Smile i przy smażeniu cebuli dodać troszkę cukru, wtedy się będzie karmelizować i da nowy, lepszy smak Smile


RE: Hał to mejk - *Jajecznica* - Sloniasek - 10-12-2013 14:43

[Obrazek: 2zf8w84.png]

Golden Shovel Award.


RE: Hał to mejk - *Jajecznica* - remka - 17-03-2014 19:51

hyh, podeśle to Swojej, niech się nauczy. Ostatnią przypaliła...


RE: Hał to mejk - *Jajecznica* - Stworkowaty - 17-03-2014 19:56

[Obrazek: 2zf8w84.png]

Dostałeś taką samą jak Pan @up3, więc się ciesz. ^^