Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Problem ze skracaniem linków - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9)
+--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11)
+--- Wątek: Problem ze skracaniem linków (/Temat-Problem-ze-skracaniem-linkow-104078)

Problem ze skracaniem linków - adamusss - 20-12-2014 10:55

Nie wiem czemu ale facebook blokuje skrucone linki shorte.Link skrucałem na wielu skracaczach ale żaden nie działa.Czy istnieje jakiś skracacz na którym jest dużo domen.Proszę o pomoc

RE: Problem ze skracaniem linków - Zincuable - 20-12-2014 11:08

Potrzebujesz dwóch rzeczy. Słownika i maskowania linków. Musisz ustawić swój link tak, aby był przekierowywany przez jakąś inną witrynę, której facebook nie blokuje. Google na pewno Ci w tym pomoże.

RE: Problem ze skracaniem linków - adamusss - 20-12-2014 11:10

Jestem początkujący i nie bardzo rozumiem.Mógłbyś mi to jakoś dokładniej wytłumaczyć.Bardzo proszę.Bede wdzięczny.

RE: Problem ze skracaniem linków - jarunioo7 - 20-12-2014 14:31

Facebook rzadko blokuje linki z shorte.st. No chyba że masz fanpage albo zaspamujesz kilkaset grup. Niestety ale czasami zdarza się nawet, że skrócę link na shorte.st i od razu jest blokowany przez facebooka 4

Polecam ci skracacz użytkownika Roro - shortnij.pl
Kopiujesz tam link z shorte.st
Później przechodzisz na stronę skroc.pl
Wklejasz tam link, który skróciłeś w shortnij.pl, zaznaczasz opcje maskowanie i ustalasz własną nazwę linku. Będziesz miał do wyboru dwa linki. Dla przykładu na shorte.st skrócisz link:

Kod:
xyz.com

Twój link w shorte.st będzie wyglądał tak:

Kod:
sh.st/dfjj2

W shortnij twój link będzie wyglądał np tak:

Kod:
shortnij.pl/132jjbnkj2

a w skroc.pl ustalasz swoją nazwę linku np. xyz. Pamiętaj żeby zaznaczyć opcję maskowanie! Masz do wyboru dwa linki:

Kod:
xyz.skroc.pl
skroc.xyz.pl

Najlepiej wybrać link z twoją nazwą na początku - zwiększa wiarygodność. Mam nadzieje że pomogłem, pozdrawiam Smile

Problem ze skracaniem linków - surfer0700 - 02-01-2015 08:01

Wątek został przeniesiony do kosza.
Prawdopodobne przyczyny :

1. Temat jest niezgodny z regulaminem.
2. Podobny temat znajduje się już na forum.
3. Wątek nie jest już aktulany.
4. Autor prosił o jego przeniesienie.
5. Temat został wyczerpany bądź rozwiązany.

Pozdrawiamy
Administracja Forum.