jasieeks OSZUST - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Oszustwa / Scam (/Forum-Oszustwa-Scam-140) +--- Wątek: jasieeks OSZUST (/Temat-jasieeks-OSZUST-125100) |
RE: jasieeks OSZUST - ganixon - 04-12-2015 18:07 Tak, zgłoście do prokuratury, że koleś oczernia kogoś w internecie. RE: jasieeks OSZUST - Hybrid1990 - 04-12-2015 20:26 (04-12-2015 13:29)radek0389 napisał(a): Poważnie masz taki światopogląd w przytoczonym przez Ciebie przykładzie? Kobieta winna gwałtu, przez swój ubiór? Dziwny schemat podziału winy. przecież ja nie napisałem że kobieta jest winna przez swój ubiór, tylko że może ją spotkać nieszczęście jeśli będzie się tak nieodpowiednio ubierała i zachowywała, bo takie są niestety realia. Spoiler (Kliknij aby zobaczyć) Takich przykładów lekkomyślnego zachowania, które mogą doprowadzić do nieprzyjemnych skutków można mnożyć, a podawanie takich samych czy podobnych haseł na stronach jest jak najbardziej jednym z nich. Dlatego powinno się wykazać cechy człowieka myślącego i unikać takich zachowań/działań, bo nie dość że samemu się będzie poszkodowanym, to przez swoją lekkomyślność naraża się jeszcze inne osoby. Czy Lukines i jasieeks po tej akcji dalej będą używać takich samych lub podobnych haseł na innych stronach ? Nie (chyba..). Co do oddania $ / zbanowania jasieeksa, to wcale tak nie musi być, zależy od zeta czy tego będzie chciał, czy skupi się na właściwym oszuście (Nopost). RE: jasieeks OSZUST - goIT - 05-12-2015 22:23 Podepnę się pod dyskusję bo też zaliczyłem wtopę. Na forum jestem dopiero od paru dni i już dałem się oszukać czyt. okraść. Sprawa dotyczy użytkownika Nopost, chodziło o wymianę paypal => webmoney. Kwota nie wysoka bo 11$ ale nie zmienia to faktu oszustwa. Nopost zgodził się na wymianę, ja przelałem mu kase na paypal. Po czym on stwierdził, że mam nie zweryfikowane konto PP i obawia się cofki ale jeśli zaczekam dwa dni i pieniadze nie cofną to dokona przelewu. Zgodziłem się, do cofnięcia kasy nie doszło ale przelewu ani widu.... Oczywiście nie opdowiada na maile. Dla przestrogi jego paypal: [email protected] email: [email protected] RE: jasieeks OSZUST - asiorek - 14-12-2015 07:03 I jak się sprawa rozwinęła ? Są jakieś nowe informacje ? Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka RE: jasieeks OSZUST - WinchesteR - 14-12-2015 15:01 (05-12-2015 22:23)goIT napisał(a): Podepnę się pod dyskusję bo też zaliczyłem wtopę. bo się tak nie robi........ ? rozbija się sume na 2 $ i zaczynasz handlować , wieksza prowizja z serwisu ale masz bezpieczenstwo przed większą wtopą |