Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Na kogo zagłosujesz? Wybory prezydenckie 2015 - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9)
+--- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-10)
+---- Dział: Ciekawe Dyskusje (/Forum-Ciekawe-Dyskusje-328)
+---- Wątek: Na kogo zagłosujesz? Wybory prezydenckie 2015 (/Temat-Na-kogo-zaglosujesz-Wybory-prezydenckie-2015-112122)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22

RE: Na kogo zagłosujesz? Wybory prezydenckie 2015 - Max998 - 02-05-2015 21:23

Hmm waham się między Dudą a Kukizem. Smile

Jakoś tak mniej więcej zgadzam się z tym co mówią.

UWAGA! To jest mój wybór i nikt nie musi mnie z tego powodu obrażać/prowokować.

RE: Na kogo zagłosujesz? Wybory prezydenckie 2015 - szykiryki - 02-05-2015 21:50

(02-05-2015 21:23)Max998 napisał(a):  Hmm waham się między Dudą a Kukizem. Smile

Jakoś tak mniej więcej zgadzam się z tym co mówią.

UWAGA! To jest mój wybór i nikt nie musi mnie z tego powodu obrażać/prowokować.

Spoko, swoje zdanie można mieć, ale zgadzać się jednocześnie i z Kukizem i z Dudą?
Kukiz, to antysystemowiec, który chyba poza JOW nie ma za wiele do zaproponowania.

Duda owszem jest za takimi okręgami, ale nie Duda- Kandydat na prezydenta, a Piotr Duda- przewodniczący Solidarności (którego szczerze nie trawię...;/)- jakoś też nie może przekonać do swoich racji prezesa Kaczyńskiego...

Nie wiem, na ile znacie się na konstytucjonalizmie, ale jednomandatowe okręgi wyborcze to system, który prowadzi, nie oszukujmy się, do zaprzestania istnienia średnich ugrupowań. Tak naprawdę w JOW zostałoby tylko PO i PIS, a inne, troche mniejsze partie, nie mialyby wiekszego znaczenia.

Młodzi, 18-latkowie, głosują więc w ciemno, idąc za tłumem, za tym co jest "popularne"- moj post nie ma na celu żadnej agitacji politycznej, a jedynie uświadomienie, jak prawo do głosowania wpływa na 'losy' reszty państwa

RE: Na kogo zagłosujesz? Wybory prezydenckie 2015 - Max998 - 02-05-2015 21:54

18 lat dawno temu miałem, i na 99% zagłosuję na Dudę, mówi to o czym i ja myślę podczas wielu, różnych sytuacji. Kukiz też głupi nie jest i czasami dobrze mówi.

RE: Na kogo zagłosujesz? Wybory prezydenckie 2015 - szykiryki - 02-05-2015 22:02

Prawda Ci to Smile i nie neguję żadnego wyboru, o ile głosujący ma świadomość tego na co dokładnie głosuje.
Jeśli frekwencja podczas wyborów prezydenckich w naszym kraju wynosiłaby 70-80%, można by mówić o jakieś "małej rewolucji"...

RE: Na kogo zagłosujesz? Wybory prezydenckie 2015 - Max998 - 02-05-2015 22:13

Ale nie wyniesie, nawet tutaj się pojawiło kilka komentarzy, że ktoś ma to w ''dooopie (cyt. Ivona)'' i właśnie w tym kraju jest jak jest bo wiele ludzi ma to gdzieś ale kiedy zamykany jest kolejny zakład pracy, pieniędzy jest mniej to wtedy się narzeka. No ale cóż.. Ja pójdę na wybory, bo chcę by w końcu w tym kraju coś się zmieniło a nie dowiemy się tego gdy nie damy dojść do władzy komuś świeżemu a nie komuś kto od xx lat jest i poprawy nie widać. Oczywiście nie ujmuję nikomu kto jest sympatykiem np. PO. Smile

RE: Na kogo zagłosujesz? Wybory prezydenckie 2015 - daniel42na - 02-05-2015 23:01

Ciekawostka dla zwolenników Pawła "JOW" Kukiza
http://www.polityka.pl/tygodnikpolityka/kraj/1539641,1,jednomandatowe-306-poslow-platformy.read

RE: Na kogo zagłosujesz? Wybory prezydenckie 2015 - szykiryki - 02-05-2015 23:13

@Daniel, czyli tak jak mówiłam.
Przy ordynacji JOW istnieją właściwie dwie "najsilniejsze" partie...

RE: Na kogo zagłosujesz? Wybory prezydenckie 2015 - xplus - 03-05-2015 08:07

Tez nie wszystko mi sie podoba w Kukizie ale myslę że tylko ON może utrzeć nosa obecnym rządom

RE: Na kogo zagłosujesz? Wybory prezydenckie 2015 - tylkojedno - 03-05-2015 08:17

Demokracja to i tak najgłupszy ustrój ever. Więc głosujcie sobie na kogo chcecie. Najlepiej dać władzę idiotom takim jak Korwin który dyskryminuje osoby niepełnosprawne i najlepiej by nas przyłączył do Rosji, prorosyjski paź. Kukiz to tylko janko-muzykant któremu zachciało się zmienić coś i wyjechał z jednym postulatem. Komorowski ze swoim łowieckim refleksem to wiek emerytalny podwyższy jeszcze do 100 żeby można było śpiewać sto lat sto lat. Duda i Jarubas to plastusie, Palikot w całej historii polityki zrobił największa autodestrukcje tysiąclecia. Ogórek to zamarzyło się zmienić konstytucje, a reszta to nic nie warto.

Szczerze nie ma na kogo głosować. Wybaczcie beka

RE: Na kogo zagłosujesz? Wybory prezydenckie 2015 - Kryspin - 03-05-2015 09:24

Mój głos miał iść na Kukiza dopóki nie zwąchał poje** Korwinem więc mój głos pójdzie na Ogórek w drugiej turze na Dude