![]() |
Droga do 1k-10k dziennie - krypto i drop - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166) +--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352) +--- Wątek: Droga do 1k-10k dziennie - krypto i drop (/Temat-Droga-do-1k-10k-dziennie-krypto-i-drop-160205) |
RE: Droga do 1k-10k dziennie - krypto i drop - EfectiveWork - 29-12-2018 15:24 No proszę jednak osiągnąłeś to co sobie planowałeś, oby tak dalej i nie zwalniaj ! RE: Droga do 1k-10k dziennie - krypto i drop - Peteszn - 29-12-2018 17:34 Dzięki chłopaki za miłe słowa! Obamakiller co do mojej strategii to szukam paru potwierdzeń. Zazwyczaj siedzę na m5, ale mam też cały czas podgląd na m15 i h4, zeby patrzec szerzej i widziec np jakie opory sa chociazby na RSI. Czyli tak w skrócie: - Lewar: x25 / x50 - Ustawiam najpierw SM, potem pozycja - wchodzę i wychodzę tylko po limicie - RSI, wsparcia i opory na roznych interwalach - Stoch - Fibo w gore i w dol, warto dopisac sobie wiecej poziomow, ktorych nie ma w standardzie w TV - Jezeli chodzi o formacje to rysuje tylko trojkaty - i na swiecach i na rsi, ale to bardziej jako dodatek - Ze średnich kroczących korzystam tylko na altach, przecięcia dają bardzo fajne sygnały go wystrzału ![]() Do tego patrzenie czesto po cenie. Obserwuje rownolegle cene BTC na bitstampie. Trzeba wyczuc jak chodzi bitcoin, duzo rysowac i kombinowac, wyrobic sobie wlasna taktyke, probować i się nie poddawać ![]() Polecam rozgrywanie 1 kontraktem na początek. Ja stawiam na precyzyjne wejścia i duży lewar. Jak mam pare potwierdzeń to jestem w stanie ustawić się praktycznie na szczycie wicka. Oczywiście nie ma tu reguł, trzeba się liczyć, że czasami zostanie się ostro przedymanym, ale po to jest SM ![]() *SM - stop market ma bitmexie = stop loss RE: Droga do 1k-10k dziennie - krypto i drop - Peteszn - 31-12-2018 13:32 Końcówka roku całkiem intensywna, ostatnie dwa dni miałem mało czasu na siedzenie na giełdzie. Oczywiście nie odpuściłem i trzymam się minimum jednej transakcji dziennie na bitmexie i altcoinach. Alty: Na ten moment trzymam cały czas jedną poztcję na małej stracie, dzisiaj uśredniłem cenę i czekam na wybicie. Na oku również KMD, które w prawdzie poszło o 60% w ciągu ostatnich paru tygodni, ale pięknie trzyma trend i można na nim porządnie scalpować (polecam patrzec na EMA, RSI i Stocha). Wahania dziennie po 10%. Bitmex: Ostatnie dni siedzieliśmy w trójkącie i teoretycznie latamy od bandy do bandy, ale po drodze działy się dziwne rzeczy. Jedna porządna świeca wyczyściła mi SL przesuwając go o ok 20$ niżej. Na szczęście pozycja była mała, bo testuję strategię. Strata przy takim lewarze jest na poziomie 70% pozycji, więc niemało. Trzeba uważać, jak bulgocze w orderbooku to lepiej nie szukać na siłę wejścia ![]() Bilans: - 1 stop loss - druga transakcja otworzona wczoraj pod wieczór, zebrana praktycznie na szycie. Lewar x50, było już 200%, ale nie zamknąłem. Na ten moment w okolicach 130%. Obnizam SL i na dzisiaj opuszczam pokład ![]() Życzę wszystkim szczęśliwego nowego roku, trzymajcie się swoich postanowień, chłońcie wiedzę i przekładajcie ją na realne działania ![]() ![]() RE: Droga do 1k-10k dziennie - krypto i drop - Peteszn - 02-01-2019 13:14 Noworoczny trade zamknięty, jestem zadowolony, jeden z lepszych wyników biorąc pod uwagę, że pozycję trzymałem koło 3 dni. Niestety nie udało się zamknąć pozycji powyżej 500%, ale niewiele brakowało ![]() ![]() ![]() RE: Droga do 1k-10k dziennie - krypto i drop - Peteszn - 06-01-2019 23:51 Ostatnie dni lekka zamułka na giełdzie, dzisiaj pierwsze mocniejsze wybicia na BTC. Na ETH widać również konkretny wzrost spowodowany nadchodzącym forkiem (do ugrania było nawet pare tysięcy procent w zaledwie pare tygodni!). Trzymam dalej stratną pozycję na NAV i czekam na wybicie - daję sobie czas do końca tygodnia, nie lubie mieć zblokowanego kapitału, a stratę bym dawno odrobił. Ze względu na ograniczenia czasowe w ostatnim tygodniu miałem tylko jedno wejście na altach z zykiem w okolicach 200zl. Na bitmexie wlasnie otworzylem longa i aktualnie mam zysk w okolicach 15%. Czuję, że zamknę go jeszcze dzisiaj i poszukam wejścia z rana. EDIT: już ponad 30% zysku ![]() ![]() RE: Droga do 1k-10k dziennie - krypto i drop - Peteszn - 07-01-2019 23:14 Dzisiaj praktycznie cały dzień poza domem. Do obiadu otworzyłem jedną transakcję na xbt, maksymalny zysk na poziomie koło 23%. Zamknięty trochę niżej. Niestety na kolejnej pozycji przejechałem się, kolejny raz na bitmexie przesuneło mi stoplossa o kilkadziesiąt dolarów przy spadkowej świecy. Przez taką akcję straciłem część pozycji. Tak to czasem bywa, jutro też jest dzień, więc będą kolejne okazje do złapania ![]() Styczeń jest dość intensywnym miesiącem, ale powoli rozglądam się za dodatkowymi biznesami do ruszenia. Chcę nauczyć się SEO, więc ostatnie dni spędzam przeglądając masę wątków i gromadząc przydatne materiały ![]() ![]() RE: Droga do 1k-10k dziennie - krypto i drop - Obamakiller - 08-01-2019 16:17 Nie powiem nieźle ci idzie ta gra na bitmexie ![]() RE: Droga do 1k-10k dziennie - krypto i drop - Peteszn - 08-01-2019 17:20 Dzięki, nie próbowałem i jakoś nie mam narazie ochoty wchodzić w ten temat. Co do mexa to jeszcze długa droga przedemną, pomimo iż siedzę już trochę w rynku i to praktycznie dzień w dzień to muszę popracować m.in nad psychologią ![]() ![]() ![]() Co do NAV to nie udało mi się puścić go w nocy na podbiciu - odezwała się chciwość i chęć zebrania chociaż minimalnego zysku skoro trzymam tę pozycję tak długo ![]() ![]() RE: Droga do 1k-10k dziennie - krypto i drop - Peteszn - 10-01-2019 11:00 Takie poranki to ja lubie! Short złapany prawie na szczycie. Wczorajszy bilans 3/3 trady udane ![]() Czas rozgląda się powoli za longiem ![]() ![]() RE: Droga do 1k-10k dziennie - krypto i drop - trio - 13-01-2019 17:23 Ciekawy dziennik, ja tez mam zamiar zaczac grac na bitmex, jeszcze tam konta nie mam ale moze lada dzien otworze. Zycze powodzenia ![]() |