Rzucenie Liceum? - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Dział Tematyczny (/Forum-Dzial-Tematyczny-116) +---- Dział: Szkoła (/Forum-Szkola-307) +---- Wątek: Rzucenie Liceum? (/Temat-Rzucenie-Liceum-130916) |
RE: Rzucenie Liceum? - daniel42na - 25-03-2016 13:55 Musisz być w życiu dominującym samcem alfa a nie jakimś bezradnym beta-orbiterem, który nie może zdać przedmiotu/pracować/zagadać do kogoś/cokolwiek bo mu charakter osoby X czy Y nie pasuje, z takim podejściem najlepiej od razu https://www.youtube.com/watch?v=GEvgesEVD0M Jak nie możesz zdać przedmiotu u faceta X to go zdaj u faceta Y, dobrze wiesz, że takie mechanizmy istnieją. RE: Rzucenie Liceum? - zjadamkredki - 25-03-2016 14:07 Jak nie dajesz rady to idź do zawodówki. RE: Rzucenie Liceum? - aero2 - 25-03-2016 14:12 Popieram kolegę, też wiedziałem, że nie dam sobie rady w Liceum czy Technikum i skończyłem 2 lata zawodówki, abym papier miał do gospodarstwa rolnego. RE: Rzucenie Liceum? - MickeyHuntr - 25-03-2016 14:12 (25-03-2016 14:07)zjadamkredki napisał(a): Jak nie dajesz rady to idź do zawodówki. Szczerze to mogłem iść do technika, kolega jest i naprawdę chwali sobie, materiał ładnie rozłożony, nie ma dużo nauki, jeszcze zarabia sobie na praktykach, a co najlepsze otrzymali niedawno sprzęt wart ponad 100 tysięcy! Ehh, mogłem jednak go posłuchać. Nic, trzeba przeczytać dalej RE: Rzucenie Liceum? - zjadamkredki - 25-03-2016 14:30 Z własnego doświadczenia wiem, że w technikum też tak kolorowo nie jest. Nie dość, że masz przedmioty normalne to jeszcze i zawodowe. Ponadto matma w technikum jest na wyższym poziomie niż w LO. RE: Rzucenie Liceum? - JOK3R - 25-03-2016 15:17 @up dokładnie mam r. matematykę - 2 klasa technikum i podobnego nauczyciela z charakteru do tego co opisuje autor tematu, ale jakoś trzeba sobie radzić. Niby to tylko papier, ale jak to napisał @[daniel42na] - "Musisz być w życiu dominującym samcem alfa a nie jakimś bezradnym beta-orbiterem" 2. RE: Rzucenie Liceum? - MickeyHuntr - 25-03-2016 16:08 (25-03-2016 14:30)zjadamkredki napisał(a): Z własnego doświadczenia wiem, że w technikum też tak kolorowo nie jest. Nie dość, że masz przedmioty normalne to jeszcze i zawodowe. Ponadto matma w technikum jest na wyższym poziomie niż w LO. Jest dużo łatwiej, czytałem ich książkę i przeglądałem materiał. To co mają w 3 klasie ja miałem w 1. RE: Rzucenie Liceum? - hubert5544 - 25-03-2016 16:25 (25-03-2016 16:08)MickeyHuntr napisał(a):Czytałeś jedną książkę...(25-03-2016 14:30)zjadamkredki napisał(a): Z własnego doświadczenia wiem, że w technikum też tak kolorowo nie jest. Nie dość, że masz przedmioty normalne to jeszcze i zawodowe. Ponadto matma w technikum jest na wyższym poziomie niż w LO. To rzeczywiście sporo o tym wiesz RE: Rzucenie Liceum? - Madroxx - 25-03-2016 22:36 @JOK3R - Ty masz rozszerzoną matmę a my jak zrobiliśmy 5 zadań na lekcji to było dobrze Weźcie pod uwagę, że każda szkoła ma inny poziom - my w technikum nie robiliśmy nic. Technikum w Rzeszowie =/= w Białymstoku. RE: Rzucenie Liceum? - zozols1 - 25-03-2016 22:56 Tak jak powiedział kolega wyżej. Poziom w różnych szkołach jest różny i nie można wszystkich wrzucać do jednego worka. Ja np. chodzę do Technikum Informatycznego, gdzie jest duży wyższy poziom niż u kolegów z innych techników czy liceów. Jednak jakoś to przebolałem, a nawet w drugiej klasie było już łatwiej, teraz w trzeciej wydaję mi się już lajtowo. To zależy od naszego nastawienia i umiejętności słuchania na lekcjach Do autora Chcesz wszystko zdać, żeby potem dostać się na studia? Chodź do szkoły normalnie codziennie, chyba, że jesteś chory (tak jak powinien robić każdy uczeń ) Pokaż nauczycielom, że Ci zależy, poprawiaj. Mimo, że nie zawsze Ci się uda wyciągnąć na to 2, to nic się nie dzieje, bo nauczyciele widzą, że przynajmniej się starasz ! Szkołę średnią wypadałoby skończyć, nie sądzisz? Never give up ! Powodzenia ! |