Pytania nowego zapaleńca do zarabiania - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabianie na blogach oraz własnych stronach internetowych (/Forum-Zarabianie-na-blogach-oraz-wlasnych-stronach-internetowych-281) +--- Dział: Zarabianie na WWW - dyskusje, pytania i odpowiedzi (/Forum-Zarabianie-na-WWW-dyskusje-pytania-i-odpowiedzi-202) +--- Wątek: Pytania nowego zapaleńca do zarabiania (/Temat-Pytania-nowego-zapalenca-do-zarabiania-109933) |
RE: Pytania nowego zapaleńca do zarabiania - PanCaro - 05-03-2015 22:05 (05-03-2015 21:58)Exodisss napisał(a): Spokojnie spokojnie, kwestia wieku/prawa to raczej już moja głowa, w razie czego wszystko będzie na rodziców gdyż mam od nich zgodę. Kilka sugestii i offtopu: Tu nie chodziło mi o prawne. Komentarz z sieci trzeba dorosnąć i mieć trochę już w głowie poukładane skoro forum naturalnie funkcjonuje ja bym poczekał przynajmniej dwa miesiące i sprawdził skąd ludzie wchodzą, ile siedzą, gdzie klikają, itp Rób analizę i wywalaj niepotrzebne rzeczy. Np. jak widzisz po analityce ze nie klikają w jakiś odnośnik w top to po co on tam ma być? A co do odczekania... nie pozycjonuj strony... jeszcze "pozycjonerzy" rozwalą Ci stronę i dostanie filtra albo bana na dożywocie a tego nie chciałbyś.... Musisz odczekać żeby wiedzieć więcej na temat ludzi i strony - Google Analytics. RE: Pytania nowego zapaleńca do zarabiania - Exodisss - 05-03-2015 22:14 Niestety nie znam się na tym, potrzebowałbym jakiejś ciekawej lektury o tych wszystkich zjawiskach jakie panują podczas zajmowania się stronami WWW. Chociażby nie wiem po co są mi te informacje na temat ludzi i strony, nie wiem do czego mogę ją wykorzystać. W necie są do tego szczątkowe informację lub po prostu nie umiem szukać. Co o poukładane w głowie to dam radę, gdybym był narwany robiłbym wszystko na własną rękę a nie wypytywał tutaj na forum, nie zrobiłem jeszcze nic w sprawie reklam oprócz AdSense na które czekam, jak narazie to blokuje wszystko. Byłbyś w stanie podesłać mi jakiś poradnik/lekture gdzie będę mógł się czegoś sensownego dowiedzieć? Zaoszczędzi mi to napewno sporo pytań które wciąż kłębią mi się w głowie :/ Ruchu na stronie dużego nie mam, z tego co wyczytałem moi użytkownicy mają dość spore zaangażowanie na forum co zwiększa szanse na np. znalezienie reklamy dla siebie, ale jak pisałeś wszystko w swoim czasie. RE: Pytania nowego zapaleńca do zarabiania - PanCaro - 05-03-2015 22:20 (05-03-2015 22:14)Exodisss napisał(a): Niestety nie znam się na tym, potrzebowałbym jakiejś ciekawej lektury o tych wszystkich zjawiskach jakie panują podczas zajmowania się stronami WWW. To jest ogrom wiedzy ale idzie ogarnąć albo wynająć ludzi. (05-03-2015 22:14)Exodisss napisał(a): Byłbyś w stanie podesłać mi jakiś poradnik/lekture gdzie będę mógł się czegoś sensownego dowiedzieć? Zaoszczędzi mi to napewno sporo pytań które wciąż kłębią mi się w głowie :/ Nie Ale polecam Ci fora Google. Ja sam się uczę z każdym nowym dniem. RE: Pytania nowego zapaleńca do zarabiania - Exodisss - 06-03-2015 05:56 Miałem nosa na szczęście żeby zapytać na tym forum Google jak długo mi będą akceptować wniosek, dostałem taką informację od jednego z użytkowników: Cytat:Masz błędnie umieszczony kod. Masz reklamę powieloną dwa razy. Z tego co widzę to forum korzysta pewnie z systemu szablonów smarty dlatego musisz kod reklamy AdSense dodać między znacznikami {literal}, a {/literal}. Jednakże po wprowadzeniu tych zmian mam pod białym polem słowo "{/literal}". Co jest nie tak? RE: Pytania nowego zapaleńca do zarabiania - szymbiel - 06-03-2015 11:04 Zapewne na końcu kodu dodałeś "{/literal}" dwa razy albo na początku nie umieściłeś: "{literal}" RE: Pytania nowego zapaleńca do zarabiania - Exodisss - 06-03-2015 12:41 No właśnie jest. Możesz sobie nawet zobaczyć w kodzie strony. Nie wiem co jest nie tak :/ RE: Pytania nowego zapaleńca do zarabiania - szymbiel - 06-03-2015 13:08 (06-03-2015 12:41)Exodisss napisał(a): No właśnie jest. Możesz sobie nawet zobaczyć w kodzie strony. Nie wiem co jest nie tak :/ Właśnie w kodzie widzę że na początku nie dałeś {literal} Wykasuj cały kod i wstaw: Kod: {literal}<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script> RE: Pytania nowego zapaleńca do zarabiania - Exodisss - 06-03-2015 15:04 Zrobiłem jak napisałeś ale niestety żadnej zmiany, screen z pliku kodu: http://scr.hu/2hcx/2nclq [/url] W kodzie strony faktycznie tego nie widać. Co to jest? RE: Pytania nowego zapaleńca do zarabiania - szymbiel - 06-03-2015 15:36 masz możliwość czyszczenia cache na forum? Jeśli tak wyczyść cache i powinno działać. RE: Pytania nowego zapaleńca do zarabiania - Exodisss - 06-03-2015 16:16 Wyczyściłem cały cache ręcznie przez FTP a dla pewności też przez panel, bez skutku :/ Plik normalnie się zapisuje i ten literal jest gdy otworzę normalnie overall_header |