Dziwna sprawa z allegro - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11) +--- Wątek: Dziwna sprawa z allegro (/Temat-Dziwna-sprawa-z-allegro-106283) |
RE: Dziwna sprawa z allegro - Krakersik - 15-01-2015 10:23 No to rodzeństwo musi znać Twoje hasło. Przecież zawsze przy zatwierdzaniu zakupu trzeba się ponownie zalogować. Tak jest przynajmniej u mnie RE: Dziwna sprawa z allegro - Densi - 15-01-2015 10:29 Mialem kiedys podobna sytuacje. Mlodszy brat zakupil telefon komorkowy i nie zaplacil. Na moje konto przyszlo tylko upomnienie od allegro. Doczytalem i okazalo sie ze 3 takie ostrzezenia skutkuja blokada konta. Takze nie przejmuj sie . Przeloz brata przez kolano i powiedz mu zeby nie robil podobnych akcji w przyszlosci RE: Dziwna sprawa z allegro - zeton - 15-01-2015 11:28 Nie napisałeś czy kupiłeś (znaczy się rodzeństwo ) przedmiot od firmy/przedsiębiorstwa czy od osoby prywatnej. Z tekstu wnioskuję, że była to licytacja bo to też ma znaczenie. Jeśli kupiłeś od firmy to masz prawo odstąpienia od umowy w ciągu 14 dni. Do 25 grudnia przy zakupie od firmy z aukcji z licytacją nie było takiej możliwości ale ustawa się zmieniła więc dla Ciebie jest ok. Jeśli kupiłeś od prywatnej osoby to przedmiot powinieneś kupić. Jeśli tego nie zrobisz to sprzedający mógłby Ci wytoczyć proces itd. Tylko czy jemu się będzie chciało, czy to ma sens dla zasilacza za np. 100 zł. Na pewno nie, więc jedyne co pewnie zrobi to zgłosi do allegro , że nie wywiązałeś się z umowy i dostaniesz ostrzeżenie (jak już ktoś pisał). Prowizji oczywiście nie musisz płacić bo allegro ją pobrało i ono mu odda jak transakcja nie dojdzie do skutku. @Damkorf trafiłeś pewnie na "mądrzejszego" sprzedawcę. Sprzedaje towar wszystko jest ok. po jakimś czasie pisze do allegro o zwrot prowizji, Ty oczywiście towaru mu nie oddałeś ale jest Ci wszystko jedno czy on dostanie zwrot czy nie albo olewasz meila. I tym sposobem "gość" sprzedaje na allegro bez prowizji "Polak Potrafi", lepszy cwaniak. Reasumując, żadna kara oprócz ostrzeżenia nie powinna Ci grozić za mała kwota. (chyba, że to jakiś zasilacz za parę tyś. zł). RE: Dziwna sprawa z allegro - asiorek - 15-01-2015 11:39 No wlasnie to tylko głupie 30,zl na szczęście. Tak to byla licytacja i odoba prywatna. Napisałem mu i czekam na odpowiedz od niego zobaczymy co mi odpisze.. Juz mialem jeden przypadek. Tyle ze to byl blad aplikacji, chciałem kupic grę przez apke mobilna bo kupon na 20 zl i z dupy do zapłaty zamiast 1 sztuki wrzucilo mi sie 5.. Zamiast 100 mialem zapłacić 500. Napisałem jak wyglądała sprawa, sprzedawca odpisał ze rozumie moj problem itp i zgłosi to do allegro o zwrot prowizji, dostalem email czy akceptuje i potwierdziłem plus odpisałem opisując sprawę i pan odpisał ze obejdzie sie bez ostrzeżenia w takiej sytuacji ladnie podziękowałem i zakończyłem konwersacje. Tutaj widze jest jakiś inny przypadek. Tym bardziej ze opisalem sprawę.. Co do haseł mam zapisane tzn allegro mialem bo mam plugin do emailu, oczywiście juz sie pozbylem tegoż dodatku.. RE: Dziwna sprawa z allegro - asiorek - 15-01-2015 16:41 Dobra, panowie.. Po wysłaniu tego urywka z prawa, Żadnej odpowiedzi do tej pory, może jeszcze cos napisze, ale jak narazie cisza.. RE: Dziwna sprawa z allegro - Better_Faster - 30-01-2015 14:32 Napisałeś email jak dziecko to odpowiedział Ci jak dziecku. Stawiam, że masz jeszcze konto JUNIOR. Gość się po prostu wk***ił, że wystawia coś na licytację, a tu dziecko mu kupuje i rezygnuje przez co on - Traci czas - Traci nerwy - Musi pilnować żeby zrobić zwrot prowizji Żadnych konsekwencji z tego nie będziesz miał oprócz opcjonalnego negatywa+ostrzeżenia od all Pozdrawiam RE: Dziwna sprawa z allegro - Assasinoo - 01-02-2015 21:14 (14-01-2015 23:04)Branzolek napisał(a): (...) Bzdura Allegro zwraca sprzedającemu prowizję za sprzedaż, ale nie zwraca pieniędzy za wystawienie przedmiotu, a Tobie nie bierze nic. I pal licho jeśli ktoś za wystawienie płaci 50 gr Gorzej jak 15 zł. A co do autora tematu, to coś słabo wierze, że młodsze rodzeństwo coś Ci licytowało... przyznaj się stary baran licytował, a potem się rozmyślił a nie biedne rodzeństwo oskarżać. RE: Dziwna sprawa z allegro - oalan1 - 16-08-2016 17:37 I się nie przyznał Dziwna sprawa z allegro - yazir - 17-08-2016 01:01 Wątek został przeniesiony do kosza. Prawdopodobne przyczyny : 1. Temat jest niezgodny z regulaminem. 2. Podobny temat znajduje się już na forum. 3. Wątek nie jest już aktualny. 4. Autor prosił o jego przeniesienie. 5. Temat został wyczerpany bądź rozwiązany. Pozdrawiamy Administracja Forum. |