Mandat za jazdę bez biletu - MZDiK Radom - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-195) +--- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-228) +--- Wątek: Mandat za jazdę bez biletu - MZDiK Radom (/Temat-Mandat-za-jazde-bez-biletu-MZDiK-Radom-98441) Strony: 1 2 |
RE: Mandat za jazdę bez biletu - MZDiK Radom - leepek - 24-09-2014 09:41 Skargę składaj na zachowanie kanarek, może ich nie zwolnią, ale będą się musiały tłumaczyć, pewnie premie im zabiorą za ten miesiąc no i może będą pod czujniejszym nadzorem przełożonych. Ty może nic nie zyskasz, ale trochę im podokuczasz. Dwukrotnie składałem skargę na zachowanie kierowców autobusów i potem dostawałem przeprosiny od kierownika "czegoś tam". Od znajomego kierowcy dowiedziałem się, że taki kierowca na którego zostaje złożona uzasadniona skarga dostaje po kieszeni(premia) a to jak wiadomo boli najbardziej. RE: Mandat za jazdę bez biletu - MZDiK Radom - jarunioo7 - 24-09-2014 10:16 Chociaż takie pocieszenie Zdaje sobie sprawe że wsiadając bez biletu powinienem ponieśc konsekwencje dlatego zapłace ten mandat.. Ciekaw jestem jak dalej się sprawa rozwinie. Zapłace w pierwszym terminie (7 dni od otrzymania wezwania do zapłaty) to będę miał -40% RE: Mandat za jazdę bez biletu - MZDiK Radom - GoodLecki - 24-09-2014 11:43 1.Mają prawo jesli nie przedstawisz im dokumentów, po za autobusem nie maja żadnych praw. 2.Tak jak którąs oskarżysz to one ciebie mogą i dostaniesz wyrok za pobicie , nie masz żadnych szans w sądzie.Zresztą nie wiem czemu miałbys składać jak to ty sprowokowałes tą sytuacje 3.Miały chyba na mysli przyjazd na wezwanie , w sklepach liczą po 50zł za cos takiego. 4.Zgłosić mozesz na policje i wniesć skargę w mzk . Osobiscie dał bym se spokój Całej sytuacji jestes winny ty bo nie kupiłes biletu i to że nie miałes drobnych to twój problem, co to interesuje kanara. A na przyszłosć jak będziesz chciał bez biletu jechać daj takiemu z 10, 20zł i pójdzie dalej. RE: Mandat za jazdę bez biletu - MZDiK Radom - Yogii - 24-09-2014 11:53 a jak będzie kontrol to pokaż mu maczete co nosisz w pleacaku i odejdzie sprawdzony sposób z Krakowa RE: Mandat za jazdę bez biletu - MZDiK Radom - domin_dz - 24-09-2014 11:56 Mają prawo Cię przetrzymać a to czy zostaniesz to tylko Twoja wola. Nie mogą naruszyć twojej nietykalności. RE: Mandat za jazdę bez biletu - MZDiK Radom - draksone - 06-12-2014 16:21 @jarunio nie dziw się,że nie chciały wysiąść z autobusu.Jak uda ci sie wyjść z pojazdu to nic nie mogą ci zrobić.Dlatego blokują zawsze tak drzwi RE: Mandat za jazdę bez biletu - MZDiK Radom - Krakersik - 06-12-2014 19:48 Dwie babeczki to i tak spoko. Gorzej jak masz pecha i na takich dryblasów trafisz. Ja już takich ostatnio widziałem w Krakowie. Jak prosto z siłowni. Swoją drogą podobno dobrym sposobem jest zbieranie biletów MPK. Kiedy przychodzi kontrola to wszystkie wysypujesz na podłogę. Oczywiście któryś jest skasowany i trzeba go szukać Im więcej bilecików tym lepiej. Skuteczność nie sprawdzona RE: Mandat za jazdę bez biletu - MZDiK Radom - jarunioo7 - 06-12-2014 19:57 Ostatnio widziałem taką sytuację - kanar powiedział mu żeby spierd.ał Ale mandatu nie zapłacił Troszeczkę odkopaliście temat więc go teraz zakończe. Moja skarga została odrzucona - nie wykryto żadnych nieprawidłowości Kur. jak nie wykryto jak miałem rozwaloną wargę? Mandat 95zł co mnie i tak cieszy bo myślałem że będzie ponad 400 (100x wartość biletu + wartość biletu + wzywanie straży miejskiej 300zł) Nauczka na przyszłość.. Człowiek uczy się całe życie Odp: RE: Mandat za jazdę bez biletu - MZDiK Radom - damianus627 - 06-12-2014 20:09 (06-12-2014 19:48)Krakersik napisał(a): Ja już takich ostatnio widziałem w Krakowie. Jak prosto z siłowni.Chyba wiem którzy to. Co do kanarów to czasem można mieć niezłego pecha. Wczoraj w jednym tramwaju miałem kontrol cztery(!) razy. Schowałem kartę po jednej kontroli a tu przystanek i kolejny podchodzi do motorniczego mówiąc "Proszę zablokować kasowniki". Mandat za jazdę bez biletu - MZDiK Radom - surfer0700 - 06-12-2014 20:51 Wątek zostaje zamknięty, ponieważ moderator uznał że temat został wyczerpany bądź rozwiązany. Jeśli posiadasz nowe pytania prosimy o założenie kolejnego tematu. |