![]() |
Dropshipping - chiny za darmo :] - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-195) +--- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-228) +--- Wątek: Dropshipping - chiny za darmo :] (/Temat-Dropshipping-chiny-za-darmo-74704) Strony: 1 2 |
RE: Dropshipping - chiny za darmo :] - CreepyUploader - 18-08-2013 16:38 No ja szczerze mówiąc NIGDY nie słyszałem żeby kogoś/kogokolwiek złapali. Dlatego też chce popytać ludzi jak to jest w praktyce, bo że każdy mówi, ze to nielegalne a każdy to robi to wiesz ![]() RE: Dropshipping - chiny za darmo :] - CreepyUploader - 18-08-2013 17:24 Tylko czy nikt się nie zainteresuję jak będę robił 10tyś z PPA i do tego z 5tyś z dropshippingu? ![]() Edit: sorry za double jakby ktoś mógł złączyć nawet nie zauważyłem jak go zrobiłem o.O RE: Dropshipping - chiny za darmo :] - vankosiara - 18-08-2013 19:35 Podatek proszę pana należy płacić ![]() RE: Dropshipping - chiny za darmo :] - aero2 - 18-08-2013 20:35 (18-08-2013 17:24)CreepyUploader napisał(a): Tylko czy nikt się nie zainteresuję jak będę robił 10tyś z PPA i do tego z 5tyś z dropshippingu?Jak się nie będziesz nikomu chwalił wypłatami, to możesz spać spokojnie. Każdy tu śpiewa, że się rozlicza, ale jaka jest prawda, tego nikt nie wie, dlatego najlepiej zostawić to dla swojej wiedzy. Jak to mówią, jest ryzyko jest zabawa, pijemy szampana. ![]() RE: Dropshipping - chiny za darmo :] - CreepyUploader - 18-08-2013 22:18 (18-08-2013 19:35)vankosiara napisał(a): Podatek proszę pana należy płacić Podatek płacę ![]() Mówie te kwoty po odliczeniu podatku. No wiadomo macie racje, bez ryzyka nie ma zabawy ![]() RE: Dropshipping - chiny za darmo :] - Reinkarnator - 02-10-2013 14:24 Nie wiem czy dobrze rozumiem ale ten proceder przypomina trochę FULLFILMENT - poczytaj o tym i zdecyduj, czy to co chcesz robić, można podpiąć pod tę działalność. Z tym że z tego co wiem, wtedy potrzebujesz fakturę, że zapłacili Ci np.1000zł za to że pośredniczysz - wtedy towar może iść nawet przez Twój magazyn (zaznaczę, że FULLFILMENT to legalna opcja - pomagasz komuś sprzedać/rozesłać towar). A i taki pytanko - jeżeli jedyną opcją jakiej się boisz żeby zacząć zarabiać 10k+ zł jak twój znajomek, to obawa o legalność, to skoro zyski są takie duże, to nie opłaca się tego jakoś zalegalizować? Odprowadzać ten podatek? Czy tu chodzi o to, że podatek zeżre CAŁY zysk ? (że marża taka mała ?!) RE: Dropshipping - chiny za darmo :] - CreepyUploader - 09-10-2013 15:58 No tu chodzi ze podatek zezre zysk. Tu chodzi jakbym placil podatek z tego z dropshippingu - ale jakby chcieli mnie 'sprawdzic' to same wyciagi z banku starcza? Czy beda pytac dokladnie jak zarabiam itp to nie wiem im ze sprzedaje na allegro bez dzialalnosci gospodarczej... czy po prostu wtedy spytaja o wyciagi z banku i ja im pokaze te z allegro co dostalem i porownaja z moim kontem i bedzie sie zgadzac i wtedy bedzie okej? Czy beda sie dokladnie pytac co ja na tum allegro robie? Co wtedy odpowiem? RE: Dropshipping - chiny za darmo :] - damianus627 - 09-10-2013 16:05 Jak prowadzisz ciągłą sprzedaż to musisz mieć Działalność Gospodarczą. RE: Dropshipping - chiny za darmo :] - CreepyUploader - 09-10-2013 17:00 @up To ja wiem ![]() |