![]() |
30miutowy atak DDoS - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-195) +--- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-228) +--- Wątek: 30miutowy atak DDoS (/Temat-30miutowy-atak-DDoS-74494) Strony: 1 2 |
RE: 30miutowy atak DDoS - daniel42na - 16-08-2013 20:25 (16-08-2013 17:09)Kiljan napisał(a): ... Nie mam czelności w żadnym wypadku podważać Twojej wszechwiedzy nieomylny osobniku, o rozległej wiedzy na temat struktur i działania policji, ale chyba niewiele więcej w życiu widziałeś poza czubkiem swego nosa ![]() To że pukasz sobie tam w stronki ernerów ppa którzy nigdy nie zgłoszą takiego incydentu, nie znaczy że ktoś tego nie zrobi. Jeśli policja dotrze do sprawcy to będzie miał ciepło. RE: 30miutowy atak DDoS - Admin - 17-08-2013 07:33 (16-08-2013 17:48)GeorgeClooney napisał(a):(16-08-2013 17:16)Admin napisał(a): ... (atak był przeprowadzony z szkolnego adresu ip) Termin mi obcy ![]() (16-08-2013 17:22)Kiljan napisał(a):(16-08-2013 17:16)Admin napisał(a): Oj nie zawsze kiljan, sam miałem podobną sytuacje i zgłosiłem delikwenta, z uwagi na fakt że idiota przedstawił się na gg, z pomocą chłopaków z ZC przeprowadziliśmy prywatne śledztwo, udało się ustalić pełne dane personalne wraz z adresem szkoły, z której dyrekcją również się skontaktowałem (atak był przeprowadzony z szkolnego adresu ip). Sprawę zgłosiłem lokalnej policji, okazało się że poszkodowanych było więcej, pod koniec ubiegłego miesiąca otrzymałem informację że sprawy zostały połączone. Jeśli w wyniku ataku właściciel poniósł pewne straty i miał możliwości dojścia do tego kto przeprowadził atak to konsekwencje mogą się pojawić.Ale ja tutaj nie mówie, kiedy podasz policji kogoś na tacy, a jeśli pojdziesz do nich z logami tylko i wyłącznie, wtedy za 2 tyg masz umorzenie z powodu niewykrycia sprawcy Na pewno nie po 2 tygodniach, umorzenie najszybciej po paru miesiącach. Tu już dużo od policji, która zajmuje się PG zależy, niektórzy po prostu nie mają odpowiednich ludzi do zajmowania się takimi sprawami. |