państwo policyjne nadchodzi - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-195) +--- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-228) +--- Wątek: państwo policyjne nadchodzi (/Temat-panstwo-policyjne-nadchodzi-66222) |
RE: państwo policyjne nadchodzi - kleomenes - 12-03-2013 21:42 Max998, wszystko obecnie obraca się wokół kasy i władzy, tego się już nie wyplenewi i ktokolwiek by nie rządził to prędzej czy później i tak wygra kasa. Te wartości, które były obecne za dawnych czasów są ludziom obce bo teraz jest tylko jedna droga której nas uczą, droga mamony Z tym się już nic nie zrobi, wszystko obraca się wokół pieniędzy i chyba tu się zgodzisz. Jedyne co można zrobić to żyć według własnych wartości i przekonań, postarać się żeby nasze dzieci nie musiały gonić za mamoną i zajęły się pielęgnowaniem wartości przekazanych przez ojca czy matkę. Tyle moim zdaniem możemy zrobić. Alem sie rozpisał RE: państwo policyjne nadchodzi - Max998 - 12-03-2013 21:50 Oczywiście, że się zgadzam. Lecz jak widać w moim wcześniejszym poście coraz trudniej tu żyć w miarę godnie. RE: państwo policyjne nadchodzi - Sloniasek - 12-03-2013 21:59 Poprosiłbym o link do głównego źródła tego artykułu. RE: państwo policyjne nadchodzi - kleomenes - 12-03-2013 22:09 Co do twojego wcześniejszego posta to tak, też masz rację. Zapewnione bezpieczeństwo, godziwa opieka zdrowotna, praca, kształcenie dzieci(takie jak ja chcę, a nie państwo) i zrozumiałe proste prawo. Dla mnie to by wystarczyło. Na resztę trzeba by było zapracować. Teraz zostaje się zastanowić co mamy ? No właśnie, jedno wielkie gówno. ED Marzy mi się proste, zrozumiałe, logiczne i konsekwentne prawo. Niestety takie już nie będzie bo trzeba robić furtki co bogatszym ludziom RE: państwo policyjne nadchodzi - bios - 12-03-2013 22:28 Z tym tytułem przesadziłeś troszkę, bo to raczej nie o policję chodzi... Co do tematu: Z tego kraju trzeba jak najszybciej spieprzać! Sloniasek: http://pieniadze.fakt.pl/Fiskus-ma-nowe-pomysl-jak-nas-wydoic-do-reszty,artykuly,203531,1.html Odp: państwo policyjne nadchodzi - miniek9090 - 12-03-2013 22:29 bios piszac polycyjne mial na mysli kontrolowane . przeczytaj caly temat mobile phone-brak polskich znakow RE: państwo policyjne nadchodzi - lolekxp - 31-03-2013 03:37 (12-03-2013 21:42)kleomenes napisał(a): Jedyne co można zrobić to żyć według własnych wartości i przekonań, postarać się żeby nasze dzieci nie musiały gonić za mamoną i zajęły się pielęgnowaniem wartości przekazanych przez ojca czy matkę. Tyle moim zdaniem możemy zrobić.Zabawne to co napiszę, ale w tych czasach i do dalszych (...) chyba lepiej swoje dzieci przygotowywać powoli do ganiania za kasą, bo nie ważne ile sam nawet im dasz to państwo i tak wykradnie a one zginą z biedy dzięki najlepszemu panującemu systemowi który pnie się w góre od nie tej strony. RE: państwo policyjne nadchodzi - marcel_kk - 31-03-2013 07:10 Po tym wystąpieniu nie będziecie mieć już złudzeń, że w tym kraju będzie dobrze... "Mam wrażenie że jest pan jak Neron - tak pan kocha Polskę, że postanowił pan ją spalić." - powiedział do premiera Donalda Tuska poseł Krzysztof Szczerski. http://www.youtube.com/watch?v=lDcvQ1mxHzc Odp: państwo policyjne nadchodzi - miniek9090 - 31-03-2013 08:58 w koncu ktos pojechal po tym kwadratowym ry** . bezcenna mina "tego kogos" wysłano z nokii 2600 RE: państwo policyjne nadchodzi - kleomenes - 31-03-2013 11:17 Zastanawiam się co napisać żebym nieprzyjemności nie miał, może tak, zastanawiam się czemu do tej pory nikt nie władował się pod ten tuskobus z jakimś ładunkiem wybuchowym przymocowanym do klatki piersiowej |