strajk nauczycieli - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-10) +--- Wątek: strajk nauczycieli (/Temat-strajk-nauczycieli-22506) Strony: 1 2 |
- kactuzz - 28-05-2008 19:58 Zauważcie też, że oni walczą także o emerytury (i wszystko co z tym związane, nie znam sie na tym ) Z tego co ostatnio mi mama mówiła to musi pracowac jakoś hmm do ponad 65 roku życia? Nonsens. - Maciekorzysz - 08-06-2008 15:31 Heh, moja mama też jest nauczycielka, i TYLKO osoba mająca nauczyciela w domu zrozumie dlaczego naleza im się powyżki;] podwoic pensję za korki? was za przeproszeniem .... Malo godzin pracy? dolicz 2x tyle sprawdzanie klasowek, ukladanie klasowek, naprawianie uszczerbkow na zdrowiu przez uczniow. Szacun dla was. - BizNET - 08-06-2008 18:24 Maciekorzysz Jesteś tu modem by dawać przykład! Edytuj ten temat tak by nie zawierał przekleństw! Jest to moje ostatnie ostrzeżenie ! - dzelagr - 10-06-2008 22:26 kactuzz napisał(a):Prawda, nauczyciel za korki może podwoic swoja pensję, no ale np moja mama pracuje w przedszkolu, aż tak źle nie jest, ale po tych wieloletnich studiach jakis pedagochskich czy nie wiem jak to nazwac i ponad 20 latach prazy to jednak nie jest wygórowana płaca. moja mama też pracuje w przedszkolu i po 18 latach pracy zarabia 1900zł na czysto. to wcale nie jest duzo po tylu latach. korków tez nie bradzo ma jak udzielać. Moja siostra cioteczna skończyła studia 2 lata temu. przez rok pracowała w szkole jako nauczyciel j. angielskiego. zarabiała 800zł. i udzialała korków zeby skads miec pieniadze na zycie. jej mąż tez pracował i jeszcze maja dziecko. rok temu wyjechali do Anglii. tam zarabia wiecej niz tutaj jako nauczycielka ikorepetytorka jednoczesnie a pracuje tylko 8 godzin dziennie. wraca do domu o 3 i nie mysli o pracy, czas poswieca dla rodziny. w Polsce jej czas dla rodziny to była noc, bo przychodziła o 2 do domu ze szkoły. do 19 godziny udzielała korków, a poźniej przygotowywała sie na nastepny dzień do szkoły na lekcje. i to ma byc praca za 800zł (no plus korki)? |