![]() |
Wspomaganie mózgu - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-10) +--- Wątek: Wspomaganie mózgu (/Temat-Wspomaganie-mozgu-153356) |
RE: Wspomaganie mózgu - TakieŻycie - 25-12-2017 03:52 W tym co kolega wyżej napomnial jest wiele prawdy jeśli jesteś dobrze wypoczety to w godzinach nocnych jeśli dobrze pamiętam 1-3 mózg pracuje znacznie wydajniej no ale warunkiem jestem własnie bycie wypoczętym co nie zawsze jednak idzie w parze z takimi godzinami dodatkowo co do 1-3 godziny mogę się pomylić lub może też jest to zależne indywidualnie od danej osoby nie mniej jednak to prawda że w godzinach nocnych mózg pracuje szybciej. RE: Wspomaganie mózgu - Ropsont - 25-12-2017 13:32 (25-12-2017 03:52)TakieŻycie napisał(a): (...) lub może też jest to zależne indywidualnie od danej osoby nie mniej jednak to prawda że w godzinach nocnych mózg pracuje szybciej. A to nie jest czasem zależne po prostu od tego, że w nocy jest dużo ciszej i spokojniej? Dzieci nie drą mordy na dworze, listonosz nie dzwoni, sąsiadka piętro wyżej nie słucha różańca na cały głos, a jej syn nie piłuje motoru przed blokiem itp.? Sam lubię siedzieć w nocy i to raczej głównie dlatego, że panuje ogólna cisza i nikt mi nie przeszkadza - nie zastanawiałem się nad tym, że wtedy mózg pracuje wydajniej, być może masz rację ale zastanawia mnie czy to właśnie dlatego nie pracuje wydajniej bo jest ogólnie ciszej. ![]() Odnośnie tematu bo widzę, że nikt jeszcze chyba nie napomniał. Zainteresuj się obowiązkowo: YERBA MATE. Ale taką sypaną, a nie saszetkową ze sklepu. Jest to zioło dużo zdrowsze niż kawa, kofeina przyswaja się inaczej - zresztą co się będę rozpisywać, jak wpiszesz w internet to znajdziesz mnóstwo artykułów. Praktykuję picie Mate od około 3 lat, zdecydowanie poprawia koncentrację, pobudza, a w dodatku znacznie poprawia też humor. Dodatkowo działa oczyszczająco na organizm. Jeśli potrafisz przetrwać bardzo gorzkie smaki, przełamać się w tym zakresie, to myślę że Mate będzie dla Ciebie (do smaku da się czasem przyzwyczaić). RE: Wspomaganie mózgu - Pakula - 25-12-2017 13:55 (25-12-2017 03:45)Itachi198 napisał(a): Mi pomaga duża ilość snu, porządek w miejscu pracy, godziny wieczorne Mam tak samo ![]() ![]() RE: Wspomaganie mózgu - Lanserek - 25-12-2017 14:19 Polecam dobrej jakości omega 3, ja biorę 4 tabsy dziennie tej z olimpu Do tego okresowo biorę żeńszeń/ashwagandhe i staram się, aby moja dieta zawierała duże ilości kurkumy która wspomaga pracę mózgu także nawalam ją do wszystkich sałatek i potraw Kawa na dłuższą metę szkodzi zwłaszcza jeśli jest przyjmowana w dużych ilościach. Podnosi ona poziom stresu i negatywnie wpływa na naszą możliwość skupienia się podczas wykonywanych czynności ![]() RE: Wspomaganie mózgu - Stworkowaty - 25-12-2017 14:40 Jak kolega wyżej pisal.. yerba mate.. działa super ![]() RE: Wspomaganie mózgu - Hajs - 25-12-2017 15:04 amfetamina ![]() RE: Wspomaganie mózgu - Bartezx1997 - 25-12-2017 15:36 Ktoś może próbował jak działa kawa z olejem MTC? Podobno daje dobrego kopa RE: Wspomaganie mózgu - Itachi198 - 27-12-2017 13:14 Do tego do wymieniłem wcześniej: -unikanie jedzenia zawierającego dużą ilość węglowodanów złożonych np. makaronu -chłodne prysznice o godzinach porannych, wycieranie szorstkim ręcznikiem -wygodny materac w łóżku, bodajże h2 albo lepszy RE: Wspomaganie mózgu - thomasward - 27-12-2017 14:02 P0olecam po prostu dobrze się wysypiać, a także tuż przed rozpoczęciem nauki wyłączyć dźwięk i wibracje w telefonie oraz zaparzyć sobie szklankę gorącej herbaty (kawy nie polecam, zbyt zaburza gospodarkę energetyczną organizmu). ![]() Wspomaganie mózgu - mahuzz - 27-12-2017 14:18 (25-12-2017 15:36)Bartezx1997 napisał(a): Ktoś może próbował jak działa kawa z olejem MTC? Mega opcja. Próbowałem jakiś czas temu ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |