Wspomaganie mózgu - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-10) +--- Wątek: Wspomaganie mózgu (/Temat-Wspomaganie-mozgu-153356) |
RE: Wspomaganie mózgu - TakieŻycie - 25-12-2017 03:52 W tym co kolega wyżej napomnial jest wiele prawdy jeśli jesteś dobrze wypoczety to w godzinach nocnych jeśli dobrze pamiętam 1-3 mózg pracuje znacznie wydajniej no ale warunkiem jestem własnie bycie wypoczętym co nie zawsze jednak idzie w parze z takimi godzinami dodatkowo co do 1-3 godziny mogę się pomylić lub może też jest to zależne indywidualnie od danej osoby nie mniej jednak to prawda że w godzinach nocnych mózg pracuje szybciej. RE: Wspomaganie mózgu - Ropsont - 25-12-2017 13:32 (25-12-2017 03:52)TakieŻycie napisał(a): (...) lub może też jest to zależne indywidualnie od danej osoby nie mniej jednak to prawda że w godzinach nocnych mózg pracuje szybciej. A to nie jest czasem zależne po prostu od tego, że w nocy jest dużo ciszej i spokojniej? Dzieci nie drą mordy na dworze, listonosz nie dzwoni, sąsiadka piętro wyżej nie słucha różańca na cały głos, a jej syn nie piłuje motoru przed blokiem itp.? Sam lubię siedzieć w nocy i to raczej głównie dlatego, że panuje ogólna cisza i nikt mi nie przeszkadza - nie zastanawiałem się nad tym, że wtedy mózg pracuje wydajniej, być może masz rację ale zastanawia mnie czy to właśnie dlatego nie pracuje wydajniej bo jest ogólnie ciszej. Odnośnie tematu bo widzę, że nikt jeszcze chyba nie napomniał. Zainteresuj się obowiązkowo: YERBA MATE. Ale taką sypaną, a nie saszetkową ze sklepu. Jest to zioło dużo zdrowsze niż kawa, kofeina przyswaja się inaczej - zresztą co się będę rozpisywać, jak wpiszesz w internet to znajdziesz mnóstwo artykułów. Praktykuję picie Mate od około 3 lat, zdecydowanie poprawia koncentrację, pobudza, a w dodatku znacznie poprawia też humor. Dodatkowo działa oczyszczająco na organizm. Jeśli potrafisz przetrwać bardzo gorzkie smaki, przełamać się w tym zakresie, to myślę że Mate będzie dla Ciebie (do smaku da się czasem przyzwyczaić). RE: Wspomaganie mózgu - Pakula - 25-12-2017 13:55 (25-12-2017 03:45)Itachi198 napisał(a): Mi pomaga duża ilość snu, porządek w miejscu pracy, godziny wieczorne Mam tak samo Przede wszystkim porządek, wieczorna cisza wtedy nikt się nie kręci koło komputera RE: Wspomaganie mózgu - Lanserek - 25-12-2017 14:19 Polecam dobrej jakości omega 3, ja biorę 4 tabsy dziennie tej z olimpu Do tego okresowo biorę żeńszeń/ashwagandhe i staram się, aby moja dieta zawierała duże ilości kurkumy która wspomaga pracę mózgu także nawalam ją do wszystkich sałatek i potraw Kawa na dłuższą metę szkodzi zwłaszcza jeśli jest przyjmowana w dużych ilościach. Podnosi ona poziom stresu i negatywnie wpływa na naszą możliwość skupienia się podczas wykonywanych czynności RE: Wspomaganie mózgu - Stworkowaty - 25-12-2017 14:40 Jak kolega wyżej pisal.. yerba mate.. działa super RE: Wspomaganie mózgu - Hajs - 25-12-2017 15:04 amfetamina RE: Wspomaganie mózgu - Bartezx1997 - 25-12-2017 15:36 Ktoś może próbował jak działa kawa z olejem MTC? Podobno daje dobrego kopa RE: Wspomaganie mózgu - Itachi198 - 27-12-2017 13:14 Do tego do wymieniłem wcześniej: -unikanie jedzenia zawierającego dużą ilość węglowodanów złożonych np. makaronu -chłodne prysznice o godzinach porannych, wycieranie szorstkim ręcznikiem -wygodny materac w łóżku, bodajże h2 albo lepszy RE: Wspomaganie mózgu - thomasward - 27-12-2017 14:02 P0olecam po prostu dobrze się wysypiać, a także tuż przed rozpoczęciem nauki wyłączyć dźwięk i wibracje w telefonie oraz zaparzyć sobie szklankę gorącej herbaty (kawy nie polecam, zbyt zaburza gospodarkę energetyczną organizmu). Wspomaganie mózgu - mahuzz - 27-12-2017 14:18 (25-12-2017 15:36)Bartezx1997 napisał(a): Ktoś może próbował jak działa kawa z olejem MTC? Mega opcja. Próbowałem jakiś czas temu Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |