![]() |
Mlm? - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabianie przez Internet (/Forum-Zarabianie-przez-Internet-33) +--- Dział: Dyskusja o Zarabianiu (/Forum-Dyskusja-o-Zarabianiu-248) +--- Wątek: Mlm? (/Temat-Mlm-148047) |
RE: Mlm? - rachman - 06-06-2017 17:34 Np. CaliVita - suplementy. Mam tam konto ale nie wciągam ludzi, siedzę dla niższych cen jako konsument ![]() ![]() Musisz wybrać co będziesz potrafił sprzedać. Sprzedaż lakierów do pazurków nie każdy polubi a więc i nie będzie przekonujący. Wybierz branżę, potem firmę prześwietl. Sama strona w biznesie MLM to nie wszystko. To biznes typu sprzedaż bezpośrednia. Niby się da działać bez osobistych kontaktów ale nie po to ten system wymyślono ![]() RE: Mlm? - sheko12 - 06-06-2017 19:30 Np Souvre Internationale - FMCG, jedna z dynamicznie rozwijających się MLM-ów w Polsce, FM się nieco wypalił na rynku, jest on zbyt nasycony Tak jak pisze @[rachman] bezpośrednie kontakty, w internecie nawet nie uruchamiaj swoich stron do rekrutacji ludzi bo na starcie wpadniesz do studni. Podstawy to 1. Branża 2. Wybór bazowego produktu w firmie, zobacz, co mają i na czym się skupiają 3. Wybór firmy gdy będziesz miał pewność co do branży jak ich produktu, wtedy wbijasz, edukujesz się i rozwijasz Istotny jest też wkład, typu FMCG czy zdrowa żywność, inwestycja na start to jakieś 150-200 zł, chodzi tu n narzędzia, np piórnik z dokumentami, katalogami, próbkami etc...natomiast są i takie firmy które na starcie wymagają wkładu kilki tysięcy, od takich uciekaj, jest to liga wyższa dla bardziej ogarniętych przedsiębiorców MLM jest spoko bo się rozwijasz, to jest to ![]() w necie nie rozwiniesz umiejętności np interpersonalnych, nie nauczysz się sprzedaży i rozmowy z real klientami, w MLM-ie za niski wkład masz to na wyciągnięcie ręki ![]() RE: Mlm? - teksty - 08-06-2017 08:04 A ja poznałam bardzo fajną firmę, stworzoną przez Polaków od podstaw. Co ciekawe nie trzeba wcale sprzedawać bezpośrednio, bo system działa online. Wymagane minimalne zakupy własne (około 70 zł m-c). Bardzo dobrze stworzony system, instrukcje wideo co jak i kiedy trzeba robić, można powiedzieć pełna profeska. Ktoś chce spróbować proszę napisać prywatną wiadomość. Tak naprawdę wystarczy zmienić sobie krem, albo szampon i już otwierają się możliwości. A MLM ma to do siebie, że jeśli przestanie się robić własne zakupy, to zwyczajnie zostaje się usuniętym z matrycy. Więc ryzyko praktycznie żadne. RE: Mlm? - mysc - 08-06-2017 08:47 "Wymagane minimalne zakupy własne (około 70 zł m-c)." To faktycznie MLM pełną parą ;P RE: Mlm? - Nyseth - 08-06-2017 09:58 Ci co mysla, że w MLMie online nie da się zarobić to proponuje im odświeżyć dane, bo są ludzie, którzy działają tylko online i robią takie obroty, że się w głowie nie mieści. Marketing online daje praktycznie nieskończoność możliwości, od pozyskiwania klientów w Polsce, kończąc na reszcie świata, trzeba tylko wiedzieć jak to robić, ale niektórzy zatrzymali się na wiedzy sprzed 10 lat, więc co się dziwić. RE: Mlm? - osk4rr - 08-06-2017 10:26 (08-06-2017 08:47)mysc napisał(a): "Wymagane minimalne zakupy własne (około 70 zł m-c)." W FMie zeby zalapac sie na wynagrodzenie tez trzeba zrobic zakupy za mimimum jakas tam kwote. Jak dobrze pamietam to z 5 lat temu bylo okolo 70zl wlasnie. Moglbys sie zainteresowac Familo, wyglada calkiem dobrze. RE: Mlm? - mysc - 08-06-2017 10:44 Dlatego właśnie uważam MLM za teoretyczną koncepcję. Do tej koncepcji bliżej jest programom partnerskim z systemem poleconych, niż firmom nazywających się MLM'ami. Aczkolwiek nie mam rozeznania, nie interesuję się nowościami z tej branży - być może są firmy w których zysk faktycznie pochodzi ze sprzedaży NA ZEWNĄTRZ, a nie od członków struktury. RE: Mlm? - rachman - 08-06-2017 12:47 @mysc istnieją firmy typu "czysty" MLM, ale jak napisałeś a ja wcześniej wspomniałem - większość firm (a szczególnie tych typowo sieciowych) nie mają wiele z MLM wspólnego. Są to zazwyczaj hybrydy różnych systemów. Wspomniałem o CaliVicie - oni to typowy MLM od wielu lat istniejący na rynku - zysk idzie ze sprzedaży spoza struktur, do tego mają swój system (którego nie chce mi się poznawać) umożliwiający budowanie struktur, każdy uczestnik ma zniżki na produkty i musi jakiś minimalny zakup robić by je utrzymać, są zloty, wycieczki, szkolenia i inne bzdety/bajery. Tak wygląda typowy MLM - grupa ludzi którzy sami użytkują dane produkty i sprzedają je poza strukturami. Ludzie mimo sprzedaży bezpośredniej oczywiście miewają sklepy stacjonarne i internetowe ale główna sprzedaż bazuje (lub bazowała - statystyk nie znam) polega ze sprzedaży zainteresowanym towaru. Ludzie łatwo mylą "czyste" MLM z hybrydami które nastawione są zazwyczaj na budowę struktur a nie sprzedaż produktów co było pierwotnym celem tego modelu biznesowego. Niemniej parę firm typowego MLM istnieje ![]() RE: Mlm? - teksty - 08-06-2017 18:17 Pewnie każdy z Was ma trochę racji, ale: 1. nie powinno się rekomendować produktów z których się samemu nie korzysta, a skoro korzystasz to kupujesz i to regularnie. 2. to kwestia nauki odpowiedzialności za siebie, swoje zdrowie, budowanie wartości (przykładowo naturalne lepsze niż syntetyczne) 3. są ludzie, którzy i tak zawsze będą tylko konsumentami (tylko kupują, a nie chcą na tym fakcie zarabiać, ani nawet dorabiać) 4. w wyniku działań akwizytorów (kilka lat wcześniej) a potem nieumiejętnego wprowadzania ludzi do biznesu przez duże B powstała zła opinia o takich systemach, bo niektórzy myślą, że mają dać się w coś wciągnąć, a potem tylko kupować, a tak naprawdę chodzi o edukację i zmianę stylu życia 5. nawet niektórzy mający swoje firmy nie mają biznesu, bo mogą pracować dla siebie, a wtedy są samo zatrudnieni, powtarzam biznes, to cały system nie posiadanie firmy, działalności, biznes to machina która działa na korzyść posiadacza, dając mu więcej: a) czasu b)pieniędzy c) lepszej jakości życia Takie tam małe wynurzenia ![]() RE: Mlm? - rachman - 08-06-2017 18:28 Jakie ale? MLM powstał w pewnych celach. Obecnie nazwa ta jest nadużywana przez wiele hybryd nie mających wiele wspólnego z typowym modelem MLM. Sam model biznesowy to w mlm nie wszystko. To co piszesz @teksty się zgadza więc "ale" niepotrzebne ![]() ![]() ![]() ![]() |