Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Allegro, konto zbanowane, zwrot pieniędzy - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-195)
+--- Dział: Prawo i Podatki (/Forum-Prawo-i-Podatki-228)
+--- Wątek: Allegro, konto zbanowane, zwrot pieniędzy (/Temat-Allegro-konto-zbanowane-zwrot-pieniedzy-137067)

Strony: 1 2 3 4

RE: Allegro, konto zbanowane, zwrot pieniędzy - jarunioo7 - 16-08-2016 19:01

Do tej pory starałem się Tobie doradzić ale widze, że ciężko. Pytanie jakie zadałeś w tym temacie to:

Czy muszę mu zwrócić pieniądze?

Nie, nie musisz. Ale licz się z konsekwencjami jakie możesz ponieść.

RE: Allegro, konto zbanowane, zwrot pieniędzy - alork1 - 16-08-2016 19:06

(16-08-2016 19:01)jarunioo7 napisał(a):  Do tej pory starałem się Tobie doradzić ale widze, że ciężko. Pytanie jakie zadałeś w tym temacie to:

Czy muszę mu zwrócić pieniądze?

Nie, nie musisz. Ale licz się z konsekwencjami jakie możesz ponieść.

Czyli według prawa powinienem mu zwrócić? Czy według "moralności".

RE: Allegro, konto zbanowane, zwrot pieniędzy - DonWestbam - 16-08-2016 19:14

Wrzuć te 18 zł w koszty i po temacie .. Big Grin

RE: Allegro, konto zbanowane, zwrot pieniędzy - bolo9797 - 16-08-2016 19:20

W jakie koszty??
Koleś może dla rodziców tego 'biznesmena' narobić kłopotów, nie mówiąc już jakie kary US może nałożyć.

RE: Allegro, konto zbanowane, zwrot pieniędzy - alork1 - 16-08-2016 19:27

(16-08-2016 19:20)bolo9797 napisał(a):  W jakie koszty??
Koleś może dla rodziców tego 'biznesmena' narobić kłopotów, nie mówiąc już jakie kary US może nałożyć.

Czyli muszę mu zwrócić według prawa czy moralności? W dodatku wysyła mi cytaty, które jedne nie są prawdziwe, a drugie zamienia na swoją korzyść, mimo że dobrze wie, że chodziło o coś innego, np. pytał czy za to, że się zaloguje na konto nie będzie całkowitego bana, a ja odpisałem "nie, nie ma w tej grze banów na dłużej niż 12-24h" i w tamtym momencie tak było, za zalogowanie się nie dostał, ale 2 tygodnie później za to, że konto było expione na programach trzecich o których wiedział. Straszy jeszcze, że będzie się domagał odszkodowania za zmarnowany czas na koncie. "Gdybym wysłał Panu zbanowane konto, oczywiście pieniądze zwrócę" i wysłałem niezbanowane, ale zostało zbanowane po 2 tygodniach.

RE: Allegro, konto zbanowane, zwrot pieniędzy - twardy - 16-08-2016 19:47

(16-08-2016 19:27)alork1 napisał(a):  Straszy jeszcze, że będzie się domagał odszkodowania za zmarnowany czas na koncie.

Hehehe. Rente mu bedziesz jeszcze placil Big Grin
Trafiles na jakiegos upierdliwego klienta, wez mu zwroc kase, przynajmniej sie odczepi. Pamietaj, ze ma twoje dane i moze z czystej zlosliwosci doniesc na ciebie do skarbowki, ty problemow miec nie bedziesz ale rodzice juz tak.

RE: Allegro, konto zbanowane, zwrot pieniędzy - alork1 - 16-08-2016 19:49

(16-08-2016 19:47)twardy napisał(a):  
(16-08-2016 19:27)alork1 napisał(a):  Straszy jeszcze, że będzie się domagał odszkodowania za zmarnowany czas na koncie.

Trafiles na jakiegos upierdliwego klienta, wez mu zwroc kase, przynajmniej sie odczepi. Pamietaj, ze ma twoje dane i moze z czystej zlosliwosci doniesc na ciebie do skarbowki, ty problemow miec nie bedziesz ale rodzice juz tak.

A jeśli napisałem w aukcji "Konto jest własnością Niantic, ja tylko sprzedaję czas poświęcony na rozwój postaci", daje to coś?

RE: Allegro, konto zbanowane, zwrot pieniędzy - twardy - 16-08-2016 19:53

Nie, to taka glupia formulka, ktora ludzie od 15 lat pisza w opisach aukcji.

RE: Allegro, konto zbanowane, zwrot pieniędzy - alork1 - 16-08-2016 19:55

(16-08-2016 19:53)twardy napisał(a):  Nie, to taka glupia formulka, ktora ludzie od 15 lat pisza w opisach aukcji.

Bo jednak to nie ja zbanowałem konto, tylko Niantic.

RE: Allegro, konto zbanowane, zwrot pieniędzy - Ascoran - 16-08-2016 19:55

(16-08-2016 19:49)alork1 napisał(a):  
(16-08-2016 19:47)twardy napisał(a):  

A jeśli napisałem w aukcji "Konto jest własnością Niantic, ja tylko sprzedaję czas poświęcony na rozwój postaci", daje to coś?
Zwyczajnie zwróć mu kasę i będziesz mieć to z głowy...

Bez względu na to co tam napisałeś w aukcji, do urzędu skarbowego może na Ciebie donieść bo pewnie nie odprowadzałeś podatku... brak płacenia podatku = kara od urzędu...
Czyli i tak będziesz mieć problem i tak, a po co Ci to...