![]() |
drogie telefony z allegro - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-10) +--- Wątek: drogie telefony z allegro (/Temat-drogie-telefony-z-allegro-134654) Strony: 1 2 |
RE: drogie telefony z allegro - smagalaz - 19-06-2016 08:25 (19-06-2016 08:03)aero2 napisał(a): @[smagalaz] Teoretycznie istnieje możliwość zamówienia paczki za pobraniem + sprawdzenie zawartości w obecności kuriera, jednak nigdy nie testowałem tej opcji w praktyce. Zawsze wierzyłem ludziom na słowo (jak wspomniałem wcześniej - prosiłem o dodatkowe zdjęcia weryfikacyjne, dużo pytałem i jak wszystko mi odpowiadało, to przy małych kwotach przelewałem kasę na konto, a przy większych prosiłem o Allegro) i intuicja na razie nigdy mnie nie zawiodła. Poszukiwania na OLX warto zacząć od swojego regionu - nie ma nic lepszego od spotkania twarzą w twarz ![]() Na co zwracam uwagę na OLX? Pod imieniem sprzedającego pokazuje się informacja np. "Na OLX.pl od maj 2015". Jest to data uzależniona od wystawienia pierwszego ogłoszenia z danego maila. W przypadku oszustów musi następować duża rotacja maili, jako że po miesiącu to i małpa by zrozumiała, że ktoś ją oszukał ![]() ![]() Trochę paranoją zawiało, ale ja wolę poświęcić 15 minut na coś takiego, niż dni czy miesiące na ciąganiu się po komisariatach. Nie wspominam już o zamrożeniu kasy. Niezależnie od tych czynników zawsze jest szansa, że ktoś weźmie hajs, a ty towaru nie dostaniesz. Takie życie |