Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Strategie i wskaźniki - przeszkoda czy pomoc? - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Inwestycje (/Forum-Inwestycje-324)
+--- Dział: Opcje Binarne (/Forum-Opcje-Binarne-339)
+--- Wątek: Strategie i wskaźniki - przeszkoda czy pomoc? (/Temat-Strategie-i-wskazniki-przeszkoda-czy-pomoc-107955)

Strony: 1 2

RE: Strategie i wskaźniki - przeszkoda czy pomoc? - Comparic - 13-02-2015 12:48

Każdy system stałych założeń możesz nazwać strategią. Po rynkach krąży miejska legenda o inwestorze, który osiągał bardzo dobre wyniki, a decyzje o wejściu w transakcję podejmował na bardzo prostej zasadzie. Kiedy danego ranka pierwszy raz szedł do wcta odcedzić kartofle zwracał uwagę na to czy deska była spuszczona czy podniesiona - na tej podstawie inestował Lol

RE: Strategie i wskaźniki - przeszkoda czy pomoc? - MaLiN - 13-02-2015 14:35

Big Grin Mój znajomy z kolei nie inwestował, gdy grzał mu się laptop i nie dlatego, że nie mógł tylko po prostu w tym samym czasie rynki szalały, więc przynajmniej wiedział kiedy nie inwestować Lol

RE: Strategie i wskaźniki - przeszkoda czy pomoc? - BinaryExpert - 14-02-2015 15:33

Szczerze, bez podstawowej znajomości analizy technicznej i bez obrania jakiejś strategii lepiej w ogóle nie zaczynać. Bez tego opcje stają się hazardem i masz szanse na wygraną takie same jak na przegraną Smile

RE: Strategie i wskaźniki - przeszkoda czy pomoc? - longlay1 - 25-02-2015 21:29

@comparic - rozwaliłeś mnie beka
a tak poważniej to według mojego doświadczenia im więcej wskaźników tym mniej widać. Sam testowałem chyba z 200 strategii i zawsze coś było nie tak. Później znalazłem fajną, jednak jak każda ma słabsze dni. Jednak jak się trafiły to szukałem przyczyn, dodawałem kolejne wskaźniki w celu potwierdzania i miałem wykresy jak choinki. Efekt - stracony czas. Zawsze coś nie pasowało.
Najlepiej poszukać coś co Tobie odpowiada i na tym się skupić, ewentualnie zmodyfikować, ale delikatnie Wink