Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet
Dziwna sprawa z allegro - Wersja do druku

+- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com)
+-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9)
+--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11)
+--- Wątek: Dziwna sprawa z allegro (/Temat-Dziwna-sprawa-z-allegro-106283)

Strony: 1 2 3

RE: Dziwna sprawa z allegro - daniel42na - 14-01-2015 23:11

Tia, tylko na przyszłość pilnuj swojego konta bo dla sprzedawcy to też nie jest przyjemność użerać się z takimi rezygnującymi Xpokerface

RE: Dziwna sprawa z allegro - czonczuch - 14-01-2015 23:12

Wstaw konwersacje! Huh

RE: Dziwna sprawa z allegro - asiorek - 14-01-2015 23:17

(14-01-2015 23:11)daniel42na napisał(a):  Tia, tylko na przyszłość pilnuj swojego konta bo dla sprzedawcy to też nie jest przyjemność użerać się z takimi rezygnującymi Xpokerface

Wiem wiem.. Teraz to już miejsce nie będzie miało na pewno. Big Grin

RE: Dziwna sprawa z allegro - Damkofr - 14-01-2015 23:24

Sam rezygnowałem z 3 razy w 2014 roku z licytacji. 2 z nich pisało do mnie że muszę zapłacić bo inaczej zgłoszą mnie na allegro i będę miał blokadę konta. Pierwsza lepsza strona gdzie ktoś pisał że można zrywać umowy na odległość, wysyłałem im linka i nie miałem problemów.
Nie wiem czy można było zrywać czy nie ale argument tamtej strony wystarczał. Dodam że jedna licytacja to laptop za 2,5 koła. Znalazłem lepszą ofertę w ostatniej chwili i musiałem sie wycofać bo wkońcu to nie tani sprzęt więc warto było.

RE: Dziwna sprawa z allegro - asiorek - 14-01-2015 23:27

ja my wysyałem ten cytat który dał daniel, zobaczymy co odpisze.. Big Grin

RE: Dziwna sprawa z allegro - Max998 - 14-01-2015 23:50

Nie ukrywam, kiedyś (od tego czasu nie korzystam z allegro) zamówiłem sobie daną rzecz, przypadkowo kliknąłem dwa razy i wyszło, że niby chcę dwie. Napisałem maila, że rezygnuję z jednej rzeczy bo chcę tylko jedną sztukę. Pani (sprzedająca) chyba wyżyła się na mnie z całego dnia, efekt tego był taki, że nie kupiłem nic nawet tej jednej zamówionej rzeczy a moje konto przestało istnieć dzięki jej zgłoszeniu i szybkiej (wtedy kiedy nie trzeba) reakcji serwisu. Od tej pory powiedziałem sobie nigdy więcej allegro. Wink

Była to popularna niegdyś maska Anonymous za ok. 60 zł.

RE: Dziwna sprawa z allegro - asiorek - 14-01-2015 23:57

no własnie troche się obawiam.. Mam nadzieje, ze jakos jednak przymknie oko i skonczy sie na zwrocie prowizji.. Zobaczymy jutro z rana, czytałem tez, że typek może sie zglosic o odszkodowanie. ile w tym prawdy?

RE: Dziwna sprawa z allegro - daniel42na - 15-01-2015 00:07

Może wystąpić o zwrot prowizji, nie wiem czy w aukcjach się taką płaci, ale w "kup teraz" tak. Jeśli kupujący rezygnuje to on opłaca prowizje allegro, którą w przypadku udanej sprzedaży płaci sprzedający. Sprawa raczej groszowa.

Odp: Dziwna sprawa z allegro - Damkofr - 15-01-2015 00:23

Nie wiem ale jeszcze niedawni mialem tak że przyszła do mnie na majla wiadomość z pytaniem od allegro (oczywiście automatyczna) że sprzedający zgłosił że zwróciłem towar mialem potwierdzić czy to prawda. Potwierdzilem i to allegro oddało prowizje sprzedajacemu a nie ja.

Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2

RE: Dziwna sprawa z allegro - daniel42na - 15-01-2015 00:26

A no może coś mi się pomieszalo Sad