Zbieram na prawo jazdy ;) - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Zarabiam.com (/Forum-Zarabiam-com-166) +--- Dział: Dziennik Pracy (/Forum-Dziennik-Pracy-352) +--- Wątek: Zbieram na prawo jazdy ;) (/Temat-Zbieram-na-prawo-jazdy-102992) |
Odp: RE: Zbieram na prawo jazdy ;) - damianus627 - 06-12-2014 16:50 (06-12-2014 00:50)Maersk napisał(a): Tak, trzy miesiące przed. Juz spokojnie mógłbyś iść się zapisać na teorię, bo to i tak potrwa miesiącOd stycznia teorie można zdawać bez kursu. Więc polecam autorowi żeby teorii się sam nauczył to taniej wyjdzie sama praktyka. RE: Zbieram na prawo jazdy ;) - Maersk - 06-12-2014 16:50 Dzisiaj masz KSW, więc rusz się i pospamuj trochę transmisją (06-12-2014 16:50)damianus627 napisał(a):(06-12-2014 00:50)Maersk napisał(a): Tak, trzy miesiące przed. Juz spokojnie mógłbyś iść się zapisać na teorię, bo to i tak potrwa miesiącOd stycznia teorie można zdawać bez kursu. Tylko nie zapominaj że kiedyś można było pytań nauczyć się na pamięć bo było 400 a teraz coś pięciu tysięcy? Jak sam się tego nauczy i wytłumaczy w sposób pewny i bez kontrowersji to spoko, ale są rzeczy na których nie można oszczędzać. Potem będziemy słyszeć w TV, że 19 latek wymusił pierwszeństwo na skrzyżowaniu bo nie zastosował się do reguły prawej ręki, wskutek czego zginęła matka z dzieckiem. Warto? Za kurs zapłaciłem 2000 złotych, w tym było 30 godzin jazd (jedna godzina = 50 złotych, czyli za same jazdy 1500 złotych) do tego książka za 100 złotych, opłacony praktyczny i teoretyczny. Teoretyczny kosztuje coś w okolicach 30 złotych, a przypominam że to już nie jest pamięciówa tylko nauka jak w szkole. Do szkoły też byś nie chodził, bo możesz się w domu nauczyć do matury? Moim zdaniem lepiej chodzić na teorię, bo po to ona jest, żeby w praktyce wiedzieć co zrobić i umieć zastosować teorię w praktyce. Koszt prawa jazdy to 2000 złotych, w tym 1500 złotych jazdy, 170 egzaminy, książka 100 złotych, czyli około 1800 złotych. Warto ryzykować 200 złotych dla siedzenia w domu i nie uczenie się chyba najbardziej pożytecznej rzeczy w swoim życiu ( przynajmniej w moim przypadku) ? Pamiętaj że na drodze nie jesteśmy sami i nie zawsze instruktor będzie siedział obok Nas, a ja po teorii czułem się dużo pewniej niż przed nią. Do tego OBOWIĄZKOWE szkolenie pierwszej pomocy, które u mnie trwało 6 godzin i bez tego nie możesz podejść do egzaminu. To również wliczone w te 2000 złotych. Na niektórych rzeczach się nie oszczędza. RE: Zbieram na prawo jazdy ;) - Kaspirek - 06-12-2014 17:09 Maersk to chyba cena z warszawy :-) RE: Zbieram na prawo jazdy ;) - Maersk - 06-12-2014 17:12 Cena półtorej roku temu z DolnegoŚląska z miejscowości między Legnicą, a Wałbrzychem RE: Zbieram na prawo jazdy ;) - damianus627 - 06-12-2014 17:30 Ta twoja cena 2000zł to straszna przesada. Moja mama za weekendowy kurs płaciła ~1500zł w podobnym okresie. U mnie w Krakowie kursy dla uczniów są w okolicy 1000zł. Zobaczymy czy nie zwiększą ceny bo wszystkie Toyoty wymieniają na KIE. RE: Zbieram na prawo jazdy ;) - Maersk - 06-12-2014 17:36 Nie wiem, może Robiłem to już nawet dwa lata temu bo już się zapisywałem, więc cena była 2 tysiące. Nie żałuję, bo na spokojnie przygotowałem się do egzaminu, potem jazdy itp itd. Akurat szkoła w której byłem ma największy procent zdawalności na DolnymŚląsku, więc możliwe, że nie lecą na ilość, ale jakość Wszystko zdane za pierwszym razem i u nich ponad połowa osób tak robi, więc w weekend się nauczyć tego się nie podejmowałem bo do tego potrzeba czasu. Za którym razem zdała mama? RE: Zbieram na prawo jazdy ;) - KNXTXX - 07-12-2014 03:16 dobra, ale jak mam te 2k uzbierać hah no i marzy mi sie pug 206 s16 - no ale prawko najpierw )) ogólnie myślę żeby oszczędzać też na pierdolach typu chipsy itp póki co mój zarobek to: $ 1. 53135 RE: Zbieram na prawo jazdy ;) - KNXTXX - 08-12-2014 04:28 Stan konta: $ 1. 55519 w sumie to sie cieszę że wgl jest jakiś +, macie jakieś pomysły aby zgarniac więcej $? Muszę zabrać sie za robienie filmikow na yt z linkami do shorte, mam nadzieje że wypali RE: Zbieram na prawo jazdy ;) - bykonrado - 08-12-2014 06:19 Dawaj opisy na grupy takie zeby flaprzy wchodzili xD Opis to podstawa. Ja na grupach jak rozpoczynalem zarabianie przez net to reklamowalem z opisami a zeby tylko ktos weszedl i wchodzili najwiecej na RP - teraz juz tak nie wchodza ale jednak.. Powodzenia zycze RE: Zbieram na prawo jazdy ;) - KNXTXX - 08-12-2014 22:48 mógłbys mi coś pomóc ? Z opisu widać, że masz pojęcie |