![]() |
[Pomysł na zarobek] Darmowe rozmowy i smsy. - Wersja do druku +- Praca w domu - Dodatkowa Praca - Zarabianie przez Internet (https://zarabiam.com) +-- Dział: Off-Topic (/Forum-Off-Topic-9) +--- Dział: Kosz/Spam/Archiwum (/Forum-Kosz-Spam-Archiwum-11) +--- Wątek: [Pomysł na zarobek] Darmowe rozmowy i smsy. (/Temat-Pomysl-na-zarobek-Darmowe-rozmowy-i-smsy-100876) |
RE: [Pomysł na zarobek] Darmowe rozmowy i smsy. - MaLiN - 05-11-2014 00:29 (04-11-2014 23:44)therin napisał(a): Czy jeżeli będę wysyłał sms-y na losowe numery z jakąś reklamą, to mogę mieć przez to jakieś problemy prawne, tak jak np. w przypadku spamu na e-maile? Jeśli poszkodowani złożą zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa i będzie tego typu skarg na jeden numer więcej, istnieje spore prawdopodobieństwo, że możesz mieć problemy. RE: [Pomysł na zarobek] Darmowe rozmowy i smsy. - gruczar - 05-11-2014 11:35 Niepotrzebnie go straszysz. To co ja testowałem jest na kartę prepaid, a nie na abonament. Abonament od razu odradzam, bo po uruchomieniu takiego serwisu na pewno znajdzie się paru spryciarzy co będą dzwonili do ludzi i gadali, że "bomba" jest, przez co mogą być kłopoty. Ale nie wiem jak to odfiltrować, może rozmowy dopiero po rejestracji albo tylko z polskiego IP (ale to by nam zmniejszyło profity od ludzi z zagranicy, którzy próbują korzystać z takiej strony). Jeśli chodzi o rozmowy to GMail daje możliwość wykonania 1-minutowego połączenia za darmo na dowolny numer na świecie, ale żeby mieć gmaila trzeba potwierdzić konto numerem telefonicznym, więc nie jest to żadna konkurencja dla strony, o której piszę w temacie. Obecnie bardzo mało bramek sms działa bezawaryjnie, a strony oferujące darmowe rozmowy to absolutna rzadkość. A jest na takie strony olbrzymi popyt, bo jednak ludzie lubią sobie za darmo posmsować ![]() Co do programu do spamowania to ja mam prywatne narzędzia sprzed lat kiedy popularne było coś takiego jak sms-bombing czy sms-flooding, który znajomy przeportował mi na andka, ale z tego co widzę są obecnie podobne rzeczy na android markecie, wpiszcie sobie hasło sms bomber. A propos to znalazłem aplikację, która spoofuje numer telefonu i możecie podać dowolny co by jeszcze bardziej uatrakcyjniło Wasz serwis, jeśli chodzi o rozmowy - możecie pozwolić ludziom (np. po wykonaniu suba sms) podać numer, który ma się danej osobie wyświetlić jako numer osoby dzwoniącej. RE: [Pomysł na zarobek] Darmowe rozmowy i smsy. - doniuśś - 05-11-2014 14:10 Operatorzy bardzo szybko blokują usługi gdy wysyłasz dużo sms lub rozmawiasz powyżej np 30 min połączenie jest przerywane. RE: [Pomysł na zarobek] Darmowe rozmowy i smsy. - jarunioo7 - 06-11-2014 15:14 Ja np. mam Play z formułą Mini i Max na kartę i płacę co miesiąc 30zł (a dokładnie 29) i mogę rozmawiać bez limitu na wszystkie telefony komórkowe i stacjonarne w Polsce. Można dokupić pakiet nielimitowanych sms-ów w Polsce za 9zł ![]() Używam już pół roku i myślę że ta oferta jest najlepsza ze wszystkich. Telefon jest na karte, nie jestem związany umową, płacę 29zł i moge dzwonić do kogo chce w Polsce i nie martwić się że braknie mi na koncie. Ba! Jak dzwonie do koleżanki albo do kumpla z daleka to rozmawiam co najmniej 30min, a czasami 2h co pare dni. I to wszystko za jedyne 29zł ![]() RE: [Pomysł na zarobek] Darmowe rozmowy i smsy. - aero2 - 06-11-2014 15:17 jarunioo7 Mi za ten miesiąc wyszło 24 zł, dobrze jest upolować doładowanie. ![]() RE: [Pomysł na zarobek] Darmowe rozmowy i smsy. - jarunioo7 - 07-11-2014 08:49 też tak można ale trzeba znaleźć okazje ![]() RE: [Pomysł na zarobek] Darmowe rozmowy i smsy. - gruczar - 07-11-2014 17:21 doniuśś ja przetestowałem nju i po 100 tys. smsów nic nie zablokowali. RE: [Pomysł na zarobek] Darmowe rozmowy i smsy. - Aali - 07-11-2014 18:55 (05-11-2014 11:35)gruczar napisał(a): Niepotrzebnie go straszysz. To co ja testowałem jest na kartę prepaid, a nie na abonament. Abonament od razu odradzam, bo po uruchomieniu takiego serwisu na pewno znajdzie się paru spryciarzy co będą dzwonili do ludzi i gadali, że "bomba" jest, przez co mogą być kłopoty. Ale nie wiem jak to odfiltrować, może rozmowy dopiero po rejestracji albo tylko z polskiego IP (ale to by nam zmniejszyło profity od ludzi z zagranicy, którzy próbują korzystać z takiej strony). zawsze można przy rozpoczęciu rozmowy puścić komunikat "rozmowa z bramki xxx, nie odpowiadamy za słowa wypowiedziane" czy coś w tym stylu jeśli ktoś ma zamiar startować z takim serwisem i szuka programistów niech napisze pw RE: [Pomysł na zarobek] Darmowe rozmowy i smsy. - ololo - 14-11-2014 00:11 @OP duży reput dla Ciebie, za to, że masz pomysł, nie zrealizujesz go sam, więc piszesz o nim ![]() Rozważałem już kiedyś dokładnie to samo. Ofertę mam również nolimit, ale w umowie jest wyraźnie zaznaczone (w regulaminach prepaidów pewnie też), że zabronione jest wykorzystywanie tego w sposób zautomatyzowany itp. parę rzeczy wymienionych. Koszty, które podałeś na początku nijak się mają do rzeczywistości. Dużo będzie kosztował soft i sprzęt. Telefon z androidem tu nie wystarczy ![]() Nawet jeżeli paru programistów się skrzyknie, to czas*stawka na wolnym rynku to też koszt ![]() Wydaje mi się, że to po prostu nie przejdzie. Operator (niezależnie który) w pewnym momencie będzie Cię blokował, ile byś tych kart nie miał. Z dwóch powodów: 1. Generujesz mu (niemałe). 2. Stajesz się jego konkurencją, którą ma prawo i możliwości zlikwidować. Podsumowując, robisz świetny produkt, ale Twój główny kontrahent jest Twoim największym konkurentem. W dowolnej branży taka relacja odpada ![]() Pozdrawiam i powodzenia! RE: [Pomysł na zarobek] Darmowe rozmowy i smsy. - pawel1615 - 14-11-2014 17:26 no pomysł super, tylko ze teraz jest duzo takich promocji z darmowymi rozmowami i smsami wiec popyt mógłby byc mały |